Kuidas peale ülestunnistust edasi toimida? 11.10.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Probleem järgmine:
Umbes 3 nädalat tunnistasin ausalt oma elukaaslasele üles ühe kõrvalhüppe teise neiuga. Peale seda otseloomulikult naine keeldus minuga edasi elamast... ja ütles, et see suhe on läbi. Enne seda armastas ta mind nagu ma pole veel kedagi näinud armastavat...jäägitult. Ka mina sain peale kõike seda aru, et armastan teda kõige rohkem maailmas. Nüüd aga ta väidab, et need tunded kadusid nagu üleöö... on see võimalik? Olen peale seda temaga palju rääkinud ja tema ütles. et on mulle põhimõtteliselt nõus võimaluse andma ja ka selle nimel tööd tegema. Aga enne seda peab ta veenduma, et suudab selle asja unustada ja samasugused tunded taastama minu vastu...ning et see ülestunnistus ei jääks meie elu tulevikus häirima.
Siit küsimus, kas on olemas mingisuguseid meetodeid/protseduure, mis aitavad tal sellisest asjast üle saada (unustada)? Kas siin võik mingit lahendust tuua perenõustaja külastamine? Kas sellisest asjast on üldse võimalik üle saada ja seda andestada? Mida üldese oskate sellisel puhul soovitada?
Tänan juba ette!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kallis Jobu, andeks, et nii nimetan! Viga, syydlast, lahendust ei pea otsima mitte Tema psyhhoteraapilises möjutamises. Muuta ei ole vaja teda, vaid Teid! Hea, et oma teole hinnangu olete annud, hea, et soovite suhteid taastada - selleks on vaja MUUTA END. Kui olete muutunud, kyll siis Temagi seda märkab. Kysida tuleb hoopiski seda, et mida MINA saan olukorra parandamiseks teha?
Vötke arvuti ja pange k i i r e l t kirja 101 (sada ja yks) vastust sellele kysimusele, kiirelt ning yhe hingetömbega. Paari tunni möödudes lugege need vastused läbi, valige neist vähemalt 10 (kymme) ja neid siis rakendage ENDA muutmise aspektist. Ja nii saategi suhted jälle korda, aga andke aega enda muutumiseks, andke aega Temale veendumiseks, et olete jub muutunud.
Head muutmist soovides,
Jyri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Petmine

Tere! Olen mehega abielus ja käisin peol. Peol tarvitasin väga väga palju alkoholi ja ise ei mäleta midagi, aga kuulsin hiljem, et olin võhivõõra mehega suudelnud.. Kahtsen väga ja rääkisin kohe kõik oma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Toimunut (vana asja) enam meelde ei tuleta (ei endale, ei abikaasale) ja puhta mõttega pereelu edasi elada.
Alkoholile kindel Ei, et uuesti selle "reha" peale ei astuks.
Karskus kodus ja ...

Loe edasi

Kuidas nüüd siis edasi (järg)

Mõtlesin järgi ja tulin järeldusele, et korter tuleb ikka välja üürida kunagi, sest ma ise seal ei ole. Kartsin, sest seal võib hea tahte korral suure elektriarve teha, aga raha on vaja. Mulle pakuti 100 ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostatud tegevuslplaani järgi edasi, ikka rõõmsameelselt edasi!
Korralik-tervislik eluviis, siis jätkub võitlusjõud ja tahet võidelda!
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: