ootushirm 06.08.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Põen ootushirmu, kartuseks on punastada (nt. sel hetkel, kui keegi tuppa astub ja väga paljudes teistes olukordades). Punastamine segab juba minu normaalset elu, sest mõtlen sellele kogu aeg. Tean, et soovitatakse punastamist mitte tähelegi panna või selle üle isegi "naerda" (mõttes), kuid see on ülimalt keeruline. Mida Teie arvate paradoksaalsest intentsioonist?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Foobiate e sundhirmude ja sellega seotud ootus-kartuste vastu saab ühelt poolt antidepressantidega ja teiselt poolt psühholoogiliste, psühhoregulatsioonivõtete abil. Nendest olen varem kirjutanud. See paradoksaalne kavatsus-püüe e intentsioon vajab treeningu ja harjutamisega ümberõppimist.
Vägev on kujutlus-treening e ideomoorne harjutamine - kujutlete ette Teile sobivat ja soovitatavat olukorda. Alul nagu teatris pealvaataja rollis, siis aga juba esinejate rollis.
Harjutage.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

paanikahäire


Tere!

Kas paanikahäire ja ärevushäire võib tekkida liigsest vaimsest koormusest, kuna olen ise med.tudeng siis olen seda pidevalt täheldanud, ńt.kõige raskem on kuhugi pt.kjuurde ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäire üheks oluliseks "starteriks" ongi üleliigne vaimne pinge, stress. Tasakaal välis- ja sisekeskkonna vahel on häiritud. Antud indiviidi jaoks on pingete teke ja pingetest vabanemine ebakõlas. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: