Cipralexile lisaks? 07.11.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen üliõpilane, kes käib nii koolis kui ka tööl. Kuna töö on väga pingeline ning kool samugi, siis eelmine talv lihtsalt põlesin läbi. Psühhiaater soovitas mul loobuda kas koolist või tööst ja aeg maha võtta. Kuna ma seda siiski teha ei soovinud, siis kirjutas ta mulle Cipralexi (10mg) tabletid. Olen neid nüüd juba veidi üle poole aasta võtnud ja kui vahepeal tundus, et võiks ennast neist võõrutama hakata, siis nüüd on asi hullemaks läinud.
Nimelt on koolis taas väga suur koormus ning tööl samuti. Vähendada ei saa eriti kumbagi. Ja ma tunnen, et hakkan taas nõrgemaks muutuma - lähen kiirelt endast välja, olen kergelt paranoiline (arvan, et inimesed räägivad minust halvasti), jne.
Tahaksin end kuidagi aidata, kuid ei teagi mida peaks tegema. Tablettide kogust suurendada ei tahaks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Vanasõna ütleb: puhkus taastab jõu! Õppige pähe ja kasutage!. Kui halvasti, mittekülladaselt puhkate, siis jõuate vähem.
Esiteks - piisav uni, puhkus.
Teiseks. Võtke asju rohkem vaimselt, mänguliselt. "huvitava sportliku väljakutsena". Ärge võtke südamesse, ärge süüdistage, ärge tehke etteheiteid.
Osa asju tuleb tegemata jätta (ebaoluline), osa asju teises järjekorras jne. Õpetage end ise selles vallas.
Kui ikkagi antidepressanti vajate (kui), siis on rohi Fluanxol (1 mg tabletis) ja seda võetakse hommikul 1 või 2 tabl. (olenevalt Teie kehakaalust, tundlikkusest). See rohi annab juurde ka vaimset energiat, jõudu (toimib ka antidepressandina, seda ta ka on).
Mis on elus tähtis? Mis? Pange asjad tätsusritta ja ongi juba suur asi korraldatud.
Kõiki "Maailmarevolutsiooniga" ja Euroliiduga seonduvat ärge oma õlgadele võtke - Valitsuses Noored Üksmeeletegijad - jätke ka neile üht-teist toimetada.
Tehke eelistused, siis kergem valida.
Valik on Teie. Puhata teised Teie eest ei saa! Mänguliselt jõuab kordi rohkem kui "rangelt, kahvel kõhus" stiilis.
Puhkus, Valik, Mäng! Vajadusel Fluanxol.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kas mul on depressioon?

Tere!
Mul on selline mure, et mul on tekkinud suhtlemisraskused teiste inimestega. Ma mõtlen kogu aeg, mida keegi minust arvab. Ma muutun tagasihoidlikuks suure grupi inimeste seas, kahe-kolme inimese ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

a) Enesehinnangu areng ongi: alul on Teiste arvamus suuresti esikohal ja enda Mina ja nina lastakse liigselt alla vajuda.
b) Siis tuleb oma Mina periood ja ennast hakatakse usaldama, enda võimeid ...

Loe edasi

Paanikahäire?

Juunis 2010 diagnoositi mul ärevushäired. Tee selle diagnoosini oli suht pikk ja piinarikas. Peamisteks kaebusteks olid üha süvenev iiveldus ja meeletud peavalud. Neuroloogi esialgne diagnoos - migreen. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimit korrigeerida koos psühhiaatriga - enesetunne peab paranema, töövõime suurenema! Tabletist üksi ei piisa, vajalikud on harjutused. Xanaxiga olla ettevaatlik. Minu Palve-Meditatsioon aitab pearingluste ...

Loe edasi

Paanika ja ärevushood

olen aastaid hädas klombi tundega kurgus ja viimastel aegadel on lisandunud ka õhupuudus, mis on ütleme nii, et ikka pidevalt ja rohkem hakkab rahulikus olekus . kas siis tekib mingi pingelangus, muidu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See AD hakkab ca nädalapäevade pärast endast positiivselt märku andma. Mõned AD-d on kiirema toimega. Kiirabi-rohuna sobib Valokordiin-Diasepaamiga tilgad eelistatumalt Xanax´ile.
NB. rohud on vaid ...

Loe edasi

ravimi sõluvus

olen 20 a kasutanud cipramili praegu olen 40 a oma ravi arsti soovitusel kasutasin eelmisel aastal efexori see mulle ei sobinud (tegi üli aktiivseks ) nyyd läksin üle cipralexile enesetunne järjest halveneb ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Mul tekib kohe palju küsimusi.Mida üldse ravite(ärevust?
depressiooni? paanikahoogusid?)
Kindlast on pikaajalisel tarvitamisel mingil määral ka
ravimsõltuvus tekkinud.
Ilmselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: