EKG 27.11.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Aasta tagasi on diagnoositud kodade virvendus.Võtan ravimeid Metoprolol ja Xarelto.Kuna viimasel ajal on südame vahelööke palju olnud siis sai hiljuti ka EKG tehtud.EKG on lisatud.Küsimus oleks kas EKG on korras? Ega ei ole infarkti olnud?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
See kardiogramm on täiesti korras. Süda lööb õiges rütmis, ei ole vahelööke, ei ole näha varasemat infarkti.
Koostöö oma arstidega !

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

EKG

Tere. Kas sellise piiripealse EKG pärast on põhjust muretsemiseks?

HR 64 bpm
PR int. 160 msec
QRS dur. 86 msec
QT int. 406 msec
QTc int. 416 msec
EKG automaatne ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ägedat, eriravi vajavat südamehaigust selle uuringu alusel ei ole.
Kui tervisemure vaevab, siis ikka oma perearst.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

EKG

Tere.
Sooviks hinnangut EKGle

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Süda lööb õiges rütmis u 70 x min. Pildilt on ära jäänud lülitused V1-V6. I ja II lülituses on voltaaž tõusnud. Lõpliku hinnagu annab arst, kes uuringu määras.

Head tervist soovides,
Loe edasi

Ekg

Tere

Kas te oskate öelda kas ekg on normaalne?

Tänan

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
100% korrasolevaks ma ei saa seda EKG-d pidada. Võimalik, et olete sale naine, õhemate rindkereseintega, sellest võivad olla osa sakke kõrgemad ja madalamad. Osa lülitusi ei ole tehniliselt ...

Loe edasi

Ekg

Tere

Kas te palun seletaksite ära mida tähendab EKG-l

Siinustahhükardia. Verikaalne el.pos. Minimaalsed ST-depr.-d ja madaldunud T-sakid
II, III, avF, V4-V6.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Süda lööb veidi kiiremini, vähesed hälbed, mis võivad olla ka normis.
Koostöö arstiga, kes uuringu määras.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

emo ekg

Tere kirjutasin teile seoses perearsti ekg vastusega ja saatsin ka pildi nüüd saadaks teile emo ekg ja sooviks selle kohta ka kommentaari.


Tänan


Jaanus

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Need EKG-d on üsna sarnased, normi variant. Siinusrütm, normaalne löögisagedus u 85 x min. QRS el telje kalle vasakule, u - 30 kraadi. See on viide Hisi kimbu vasaku sääre eesmise haru blokaadile. ...

Loe edasi

ekg vastus

Tere sooviks kommentaari ekg-le. Perearst ütles, et ekg ei ole normis ja et pean kohe emosse minema ja emos öeldi, et kõik on korras. Sooviks teie poolset vastust Ekg kohta

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
EKG on normi variant. Tähelepanu äratab Qr sakk III lülituses, samas on II, avF normis. Küllap see tegi Teie perearsti valvsaks ja alati tasub sellisel juhul kahtlust täpsustada ja pidada ...

Loe edasi

EKG

Tere. Sooviksin teada, mida tähendab EKG-l lame t-sakk või ka negatiivne t-sakk.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See tähendab südame selle piirkonna talitluse muutust. Arstid nimetavad seda repolarisatsioonihäireks. Siin on palju põhjuseid- alates normi variandist, EKG registreerimise veast, südamelihase ...

Loe edasi

EKG tõlgendamine

Tere!
Kas kaasa saadetud EKG tulemused on normaalsed? Kui on kõrvalekaldeid, kas need võib ka nt psüühika ja pinge süüks ajada?
Mida tähendab "vähene r saki progressioon"? Kas EKGl mainitud ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Teie EKG on täiesti normaalne sportliku inimese EKG. Automaatanalüüs on teinekord pisut paranoiline ja diagnoosib üle, mistap ei maksa lasta ennast sellest häirida. Vererõhuaparaati ei maksa ...

Loe edasi

imelik tunne ölas

tunnen viimasel ajal imelikku nagu mullitamist vasaku öla taga veenis vist.millest see vöib olla

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Õlavaevus on tõsine probleem, soovitan selle täpsustamist perearsti vastuvõtul ja uuringuid: EKG, koormustest, kopsupilt, õlatestid, lihaspinge uuring jm.
Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

süda

Ma tahan teada, et kui süda on terve, kas siis on ka võimalik südameinfarkti saada. Vere ja vererõhu näitajad on ka korras. On tehtud EKG ja see on korras.

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
üldiselt on terve südamega infarkti saada suhteliselt keeruline - harilikult tahab infarkt saada eelnevalt aastaid kõrget vererõhku ning aegamööda umistuvaid veresooni. Kindel riskifaktor ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: