Muna ninas 11.11.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Alustan sellest, et mul väga väga halb harjumus nokkida nina.
Hiljuti hakkas paremast ninasõõrmest verd jooksma pidevalt, ilma et ma ise väga oleks põhjust andnud (veidi ikka)
Nüüd avastasin et samal pool ninasõõrmes on väike munakene, see on kõva ja asub välisseina küljes(seespool) . Kas ma peaksin muretsema? Hingamist ei sega, oteselt valus ei ole.
Tänan ette.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Muretseda ei ole vaja ! See ei vii kuhugi, vaid tekitab üha uusi probleeme. Kuid mõistlik käitumine on igati vajalik. Ninas ei tohiks munakesi olla. Perearsti külastus, teostatakse oluline uuring, anterioorne rinoskoopia, seejärel saab plaanida järgneva tegevuse. Kindlasti ei ole ninanokkimine hea. Sellega võib kaasneda pisitraumadest nina limaskesta paksenemine ja piirdunud sidekoestumine, nina verejooks, võib viia sõrmega pisikuid hingamisteedesse. Pealegi on see ebameeldiv ka teistele nii vaadata, kui saada ehk ka puudutuse ja mõne "kolli" külge.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Muna vasaku kõrva taga

Tere,
mul on vasaku kõrva taga väike kõva muna, umbes selline 1 cm laiune. See muna on seal tegelikult keskkooliajast olnud ja kogu aeg ühesuurune. Seganud see pole. Nüüd aga on see ka valulik. Öösel ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
kindlasti tasub arstil lasta see muna üle vaadata, sest ainuüksi katsumise järgi saab tema olemuse kohta olulisi järeldusi teha: on ta päris luukõva või niisama tihke, on ta katsumisel liigutatav ...

Loe edasi

Mure

Millest võib tingitud olla see, et ninas tekib vahel järsku ebameeldiv lõhn, mis kestab lühikest aega, aga teinekord mitu korda päevas? Kas selline asi võib olla midagi tõsist või mitte?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Olete jätnud saladusekks oma vanuse ja soo jt paljud üksikasjad. Seetõttu ei ole võimalik anda sisulist vastust.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Nina limaskesta paksend.

Olen 35 aastane naisterahvas. Probleem sai alguse märtsi keskel kui hakkasin tundma imelikku tunnet näos, eelkõige just ninas ja silmades ning ülemistes esihammastes. Koguaeg selline tunne, et nagu kõik ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan elada rahulikult. Küllap on tegemist iatrogeense ehk meediku poolt tahtmatult tekitatud probleemiga. Lihtsamalt öeldes ehmatab patsient ära uuringu tulemusest mis näitab normivarianti. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: