kõri ja söögitoru põletik 27.05.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Kasutan Betaloc Zok 50mg ja Prenessat 2mg. Prenessat kasutan alates 15.10.2019.a. Mitu kuud tundsin kriipimist kurgus, nüüd ulatub kõrist kuni päikesepõimikuni põletiku tunne ja südamepiirkonnas raskustunne ja teatud ajal hingamisega raskusi. Kas Nexiumi peaks kasutama? Nexium vähendavat vererõhu toimet. 2 aastat tagasi keelas sisearst Nexiumi. Hapet vähendab isegi vanus, ütles sisearst. Seega sai katkestatud. Algul oli mao valu väiksem. Gastroenteroloog ütles haavandit ei näe. Hoia toiduga. Peale Prenessat, hakkas millinegi hirm, mida ei oska kirjeldada. Algul pikka aega ka vererõhu tõus. Söögitoru koguaeg põleb. Palun südamest Teie arvamust.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Midagi kindlat ja konkreetset ei saa kahjuks ütelda. Kahtlustan pigem Prenessa kõrvaltoimet. See on ravim, mis kuulub AKE-de rühma, mille üks kõrvaltoime võib olla kuiv köha ja hõõgumistunne rinnus. On palju teisi ravimeid, millega võiks seda asendada. See aga on Teie ja Teie perearsti koostöö tulemus.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Gastroskoopia

Tere,
Mõne päeva eest käisin gastroskoopias mao ja kaksteistsõrmiksoole uuringus, proovitükk võeti maost. Gastroskoobi sisseviimine: ise ei saanud neelamisega hakkama, seega arst oli sunnitud seda ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Saan soovitada vaid kibekiiret seisundi täpsustamist, kas uuringu teinud arsti poolt, selle vaevusega võib julgelt pöörduda ka EMO-sse. Kui kõik on nii, nagu kirjeldate, tekib küll kahtlus, ...

Loe edasi

Teadmatus

Minu meesterahvas(42a) tundis eelmise aasta oktoobris, et tal mingi tükk kurgus. Tekitas kägistava tunde, mis süües ja selili lamades leevendus. Tunne püsis umbes 10 päeva, siis kadus mõneks ajaks ja siis ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Somaatiliselt on Teie meesterahvas hoolega läbi uuritud. Soovitan julgesti pöörduda psühhiaatri vastuvõtule. Teinekord on nii, et patsiendil esineb depressioon ärevuse ja somaatiliste nähtudega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: