Vereproov 25.11.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Muret tekitab vereproovi tulemus. Eosinofiilid kõrged. Ly madal. Väsimus on ainuke mure (seostan tööga), lümfisõlmed üleval ei ole. Magades olen higistama hakanud (vanus?)
Paluksin Teie hinnangut.

B -La 2 (mm/h) 0-15
S -Na 141 (mmol/l) 137-145
B -HbA1c B 29.2 (mmol/mol) 20.0-42.0
S -K 4.3 (mmol/l) 3.6-5.0
fS-Kol-HDL 1.1 (mmol/l) >1.2
fS-Kol-LDL 1.6 (mmol/l) 75.0
fP-Gluk 4.6 (mmol/l) 4-6
S -ASAT S -16 (U/l) 15-35
S -Krea 51 (µmol/l) 50-90
Pt-GFRe 118.05 (ml/min/1,73m2) >89
S -CK 57 (U/l) 35-210
fS-Urea 2.1 (mmol/l) 2.6-6.4
S -Mg 0.88 (mmol/l) 0.71-0.94
S -Ca 2.21 (mmol/l) 2.15-2.51

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Saadate nn biokeemilised analüüsid- need paistavad olevat korras. Täisvereproovi, näiteks hemoglobiin jt vastuseid ei näe. Kuid ! Väsimus on keerukas teema, mille käsitlus algab patsiendi hoolsa küsitlemisega, järgneb arstlik läbivaatus ja täpsustavad uuringud. Analüüsid on ainult üks osa sellest. Väsimuse põhjused võivad olla nii kehalised kui vaimsed, eeskätt stress, läbipõlemine ja depressioon. Ka neid seisundeit diagnoositakse, kasutades mitmeid teste, nt EEK2. Juuste väljalangemine võib olla haiguslik, kuid see võib olla juukse normaalne elutsükkel, st iga 2-3 aasta tagant tekib periood, kus osa juukseid langevad välja. See aga patsiendil võib tekitada sügavat muret.
Ja ikka hea koostöö oma perearstiga, ausalt !
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

vereproov

vereproov

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Kahjuks ei ole mul esitatud andmete põhjal võimalik küsimusele vastata. Palun täpsustage küsimust.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

vereanalüüs

Väike küsimus- kui vereproov on korras, kõik näitajad on täiesti normaalsed, isegi head, kas siis võib öelda, et mingit haigust ei tohiks olla. Täpsemalt, perearst saatis vereproovi tegema seoses põsekoopapõletiku ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Stress võib olla kõigi teie murede põhjuseks. Soovitan nõupidamist psühholoogi ja psühhiaatriga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

vereproov

selline mure et olin paar nädalat tagasi haige ja sain antibiootikume. Pärast seda hakkasin jääma nõrgaks ja nii jäigi. Esialgne vereproov näitas crv-29 ja 3e nädala pärast 18 ning hmg 115,amülaas seerumis ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kahjuks ei saa anda sisulist vastust, kuna on puudu rida pisiasju, vanus, sugu, ravitud haigus, ravimid jne jne. CRV tase 28 ei ole palju, ja kui see alanes siis on see veelgi parem.
Loodan, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: