ÜHE KEHAPOOLE TUIMUS 04.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Palun nõuannet kuhu pöörduda hädaga. Selgroo ja abaluu piirkonna keskosas pidev rebimistunne, justkui elelktrilühis, mitte niivõrd valu kui just tunne, nagu keegi harutaks lihaseid või närve lahti. Ebamugavustunne reie ja säärelihastes, tunnen pidevalt lihaste olemasolu. Küünarnukist randmeni käe pealmisel pinnal justkui külmatunne naha all. Samuti pealael ja otsmikul külmatunne. Ja see kõik on vaid paremal kehapoolel.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teie kirjas on tõenäeoline põhjus olemas: arvuti-hiire sündroom, lihaspingevalud seljas. Ilmselt olete paremkäeline. Abiks on töökoha ümberkorraldamine, tarvitseb vaid veidi muuta toolikõrgust või ekraaninurka-asendit ja juba aitab. Ergonoomiline hiir ja tool jm. Venitusharjutused. Arst võib teha lihaspinge blokaadisüste.
Kasuks tuleb töötervishoiuarsti nõuanded.
Head tervist soovides
madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

kehapooled erinevad

Tunnen kehapooli erinevalt ja lihasmass on samuti erinev. säärelihaste erinevus 2,5cm ümbermõõdult. Biitseps triitseps samuti väiksemad silmaga nähtavalt. Selline asi ei ole alati olnud, on tekkinud 2a ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !
Inimese kehapoolte vahel võib olla mõningane erinevus. Kui see ei põhjusta vaevuseid ja häireid igapäevatöös siis võiks seda jälgida. Kui väga muretseda ja kogu aeg ennast uurida, võib ...

Loe edasi

Vererõhk ja kehapoole tuimus

Juunis tekkis öösel parema kehapoole tuimus ja lühiajaline kõnetakitus. Kiirabi mõõtis vereõhuks 200 ning viis haiglasse. Tehti uuringud. UH-d paremal aCi 40% ja vasakul 24 % stenoosi. Vereõhk on kõrge ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest ! Teie lisatud väljavõte raviloost on väga asjakohane. Proovime koos asja arutada. Paistab, et haigusteks on vererõhuhaigus ja veresoonte lubjastumine, arstikeeles ateroskleroos. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: