Vedel vàljaheide 03.06.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Tànan Teid vastuse eest. Tàpsustan natuke, tervekuu ta nüüd ka vaid vesivedel pole olnud, kohati. Pigem lihtsalt vedel mitte korralik vorst. Vesivedeleaks muutus viimati laupàeval kui sôin eelmisel pàeval suitsutatu liha kyyslauguga, laup öösel ajal iiveldama ja tualetti, laupàeval oli kôht hell ja palavik 37,7. Kuna emal lôi ka kôhu lahti siis arvasin, et ehk oli asi lihas. Vôtan siiski perearstiga yhendust.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Tänan täpsustuse eest! Kui samas peres haigestuvad samal ajal mitu inimest iivelduse ja kõhulahtisusega, siis kõige tõenäolisemad diagnoosid on kõhuviirus või toidumürgitus. Kui on ka palavik, siis pigem kõhuviirus. Kui sümptomid jäävad püsima kauemaks kui 3 nädalat, oleks vaja teha täpsustavad uuringud.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Ärritunud kaenlaalused

Tere.
Mu elukaaslasel on tekkinud kaenla alla, mõlemale poole, punased ärritunud laigud, mis õhtuti sügelema hakkavad.
Laigud on olnud juba umbes kuu aega ning ei ilmuta paranemise märke. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitaksin paikse ravina Travocort salvi 2 x p, 7...10 p. Ehk Teie perearst kirjutab retsepti.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Südamekontrolli vastused

Tere

Paluks teie arvamust antud südameuuringute tulemustele.
Tulemused on lisatud manusesse.

Kuna neid referentsväärtusi ehhokardigraafial on internetis väga erinevaid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks ei saanud faili avada. Kõige õigem on, et patsiendiga tegelevad arstid tõlendavad ja selgitavad tehtud uurinute tulemused. Igasugused kõrvalised arvamused ilma kogu infota on pigem ...

Loe edasi

Punn kurgulaes

Tere, ilmus kurgulakke selline vistrikumoodi punn, katsudes valus. Millega võib olla tegu?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See võib olla Teie vanuses suurema tõenäosusega limaskesta haavandike viirusest, arstide keeles aftoosne stomatiit. Jälgiks 2-3 päeva, vaevust leevendab Kamistad geel 4-5 x p määrida. Kui ...

Loe edasi

Imelik punn

Tere.
Selline asi juhtus, et lõin käe 10päeva tagasi ära.
Kuna see tavaline et inimene lööb ennast ära ja tekib sinikas siis alguses ei pööranud sellele tähelepanu. Tean et korraks läks õrnalt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjeldus vastab liigeskapsli songale ehk karpaalganglionile, rahvakeeles kooljaluule. Kui häda ei tee, las olla. See võib ka ise naha all katki minna nt löögist ja nii paraneda.
Head ...

Loe edasi

Tugevad südamelöögid puhkeolekus

Tere! Paar nädalat tagasi hakkasin tundma pidevat väsimust ja raskusi magama jäämisega. Pikali olles või istudes tunnen kuidas süda lööb veidi kiiremas tempos ja kõvasti, istudes annab isegi kurgus tunda ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan viivituse pärast. Inimkeha on vägagi keerukas, üks algpõhjus avaldub sageli kogu keha organite vaevustega. Parim võimalus selgust saada on oma perearsti külastus, kes vaatab Teid ...

Loe edasi

Refluks-haigus minu emal (80.a.)

Tere.
Selline küsimus_ minu emal on refluks-haigus- ema 80-nene.
Ajab köhatama ja osade toiduainete puhul on kehvem. Vahepeal ei võtnud refluksi rohtu, nüüd jälle võtab. Probleem selles, et ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kõige mõistlikum on küsida oma perearstilt, mida ta ootab sellelt konsultatsioonilt. Teinekord kipub olema nii, et meie meditsiinikorralduses on perearstil lihtsam-mugavam-parem patsient kuhugi ...

Loe edasi

Helicobacter Pylori

Haiguse kulg > 10 aasta ja praeguseks Helicobacter pylori poolt tekitatud mao krooniline aktiivne gastriit. Paari aasta tagant gastroskoopia kus välja külvatakse taas see bakter mille järgselt kohe kolmikravi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kolmikravi skeeme on mitmeid: enam levinud on amoxicillin, claritromycin ja omeprazol v esomeprazol. Vahest vajate pikemat ravikuuri vähemalt 14 päeva, võimalik on ka taasnakatumine või antibiootikumi ...

Loe edasi

maovalud ja kõrvetised

Tere!!!
Mul on mure maovalude ja kõrvetistega…Olen neli korda käinud gastroskoopias : esimesel korral, olles 16 aastane, ei leitud midagi, mõned aastad hiljem neelates teist korda avastati Helicobacter ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui gastroskoopia leid on korras, Helicobacter pylori ravitud, ravi maohapet vähendavate ravimitega efektitu, siis on väga ebatõenäoline, et Teie vaevuste põhjuseks võiks olla kehaline haigus. ...

Loe edasi

Väikesed valged laigud jalgadel ja kätel.

Tere. Jalgadel ja kätel väikesed 1-3 mm suurused valged laigud. Ei ketenda ega sügele, ei ole ka kõrgemad, kuid neid on üsna palju ja tundub, et tuleb juured. Paistavad silma rohkem kui nahk on päevitunud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalusi on mitu, valge kliiketendustõbi, laigpigmenditus ehk vitiliigo jm. Millega just täpselt on tegu, ei saa ma kuidagi ütelda. Võimalik, et päikese käes haiguskolle ei päevitu nii nagu ...

Loe edasi

Sügelus päraku piirkonnas

Tere

Hilistel õhtutundidel/öösel hakkab päraku ümbrus sügelema, sama olen täheldanud vahel ka siis kui olen sporti teinud v on tagumiku piirkond higine...ilmselt pärakupiirkond ei saa nö ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saan soovitada perearsti külastust, piirkonna vaatlust, vajadusel uuringuid ja konsultatsioone ning muidugi ravi vastavalt leiule.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: