Parasiidid väljaheites 22.03.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Avastasin väljaheites õõvastava parasiidi. Varasemalt sümptomeid/kaebusi ei ole esinenud.
Võtsin ühendust ka perearstiga, tema sõnul ei ole analüüsid vajalikud ja kirjutas välja Vermox.
Olen uurinud ja ka perearstiga arutanud, aga vastust ma ei ole saanud millega täpsemalt tegu võib olla.
Parasiit oli silmaga nühtav, umbes 3cm pikk, jäme, kollaka värvusega, silindrilise kehaga. Meenutas suurt tõuku või vastset, elutu.
Olen googeldanud ja vastust otsinud, aga tulutult.
Palun öelge millega võib tegu olla. Olen väga mures.
Elustiil on väga puhas ja tervislik toiduviis.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vastasin järgnevas kirjas pikemalt.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Ussid (parasiidid) versus väsimus

Tere!

Vaevlen juba 4-5 aastat kroonilise väsimuse käes. Mäletan täpselt, et mingi hetk hakkas energiatase järjest vähenema. Hommikul ärgates ei tundnud ma ennast enam väljapuhanuna - ükskõik ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere
Kui vereanalüüsid ja muud terviseuuringud on korras ning väljaheites parasiite tuvastanud pole, siis on üpris ebatõenäoline et Teil nad siiski on. Pigem on Teie väsimus tingitud mingitest muudest ...

Loe edasi

Väikesed valged tükid väljaheites

Juba kuskil üle aasta on aeg-ajalt märgata pisikesi valgeid täpikesi väljaheites. Väljaheite enda värvus varieerub heledast tumedani. Kõht pigem lahtine pea alati. Kas see viitab mingile kindlale haigusele. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et algatuseks on hea arstlik läbivaatus, täisvereproov, veresuhkur ja väljaheite analüüs kogenud laborandi poolt. Parasiidid on ise haigus, pärmseente vohamine nagu nimigi ütleb, on tingitud ...

Loe edasi

Ussid

Tere,
olid hiljaaegu naaskelsaba-ussid. Kaks nakkust järjest. Tervis läks käest - seedimine korrast ära, kõhukinnisus, juukseid tuli väga palju peast, väsimus ja kõhnumine. Nüüd sain Vermoxi abil ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Võtke asja rahulikult ! Parasiitide mune ei pruugi leida igas proovis, seetõttu on kombeks teha 3 järjestikulist proovi, kui need kõik on negatiivsed, siis ei ole ka parasiitide olemasolu karta. ...

Loe edasi

ussid

Tere!

Ma olen väljaheites juba mõnda aega näinud musta värvi usse nagu mustad niidijupid kuskil mõned kuni 1 cm pikkused aga muidu poole väiksemad, erinevate pikkustega. Osad nagu lainelised ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan koguda veidi väljaheidet kus on Teile nähtavad ussid väikesesse nõusse ja pöörduda nakkushaiguste arsti vastuvõtule. Kolleeg on neid loomakesi põhjalikumalt õppinud ja oskab ka midagi ...

Loe edasi

Parasiidid

Mul on väljaheites valged ussid umbes 5mm pikad. Kas nende vastu on mingi ravi ilma et peaks minema arsti juurde?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vastan lühidalt, nii nagu Teie kirigi, mis on ilma vanuse ja soota. Jah ravim on olemas, see on taasnakatumise vältimine hoolsa kätepesuga. Lugege mõned küsimused eespoolt. Kindlam on siiski ...

Loe edasi

ussid

Tere!
Kas kahtluse korral on võimalik kontrollida, kas su kehas on mingeid parasiitseid usse? Ja millised on üldtunnused, et sul need on? Kas kahtluse korral on võimalik kodus ka mingit tablettikuuri ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Kristel
Sagedasemad parasiidid meie kandis on naaskelsabad, solkmed , paelussid ja maksalutikad.Kasutan rahvatermineid. Naaskelsabad on enam levinud lastel, kuid ka vanematel. Koerad-kassid ...

Loe edasi

imelik tunne

Kas te oskate öelda, mul on pidevalt selline imelik tunne, et justkui midagi liiguks naha all, sellist peenikest. Tunne on just kõhu naha all ja selja naha all.
Kas on äkki tegu mingit laadi parasiitidega?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et parasiidid sellise vaevuse taga olla ei saa. Vaevus võib olla põhjustatud veresuhkruhäiretest, ülitundliukusest pesemisainetele, soojale-külmale, pesupulbrile jm. Võimalik, et tegu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: