hemorroidid 10.01.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere ! Nimelt vaevavad hemorroidid peale rasedust vahel ka kerget veritsust ning valu on see normaalne ?

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Valu ja veritsus pärakust ei ole normaalne. Hemorroidide puhul on väga oluline vältida soodustavaid tegureid, esmajoones kõhukinnisust ja istuvat eluviisi. Kõhukinnisuse vältimiseks on oluline tarbida kiudaineterikast toitu (toored puu-ja köögiviljad, täisteratooted), juua piisavalt vett, liikuda palju. Peale tualetis käimist tuleb päraku piirkond loputada leige veega ja kuivatada. Probleemi ägenemisel on abi põletikuvastastes kreemidest ja suposiitidest, neid saab välja kirjutada perearst. Kui hemorroidiprobleem on tekkinud seoses rasedusega, on lootust, et see peale sünnitust ise taandub, kuid järgmise raseduse ajal võib taas ägeneda.
Kui eelpool loetletud soovitustest abi ei ole, tuleks konsulteerida proktoloogiga. Raskematel juhtudel on näidustatud kirurgiline ravi.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Beebi naba

Tere

Olen mures oma kohe-kohe 2 kuuseks saava poja naba pärast, mis tundub liiga punnis ja ülejäänud nahast täiesti teist tooni (lillakas). Lisan ka pildi. Kas selline naba on normaalne? Kui ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui laps on heas üldseisundis ja kosub ilusasti, pole EMOsse pöördumine vajalik. Võite oodata järgmise lastearsti visiidini ja küsida siis täpsemaid soovitusi. Tegu võib olla väikese nabasongaga, ...

Loe edasi

Punetav laik päraku juures

Pärakuaugu juures mingi punetav laik(kipitav, vahest valulik, sügelev) katsudes hell, mis see olla võiks ja mida peaks kasutama?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Antud juhul ei saa küll midagi muud soovitada kui arstile pöördumist, sest ilma nägemata ei oska diagnoosi panna. Esmane kontakt võiks olla oma perearst, vajadusel konsulteerida proktoloogi ...

Loe edasi

Atroofiline gastriit

Tere, olen Teile varasemalt kirjutanud. Sain diagnoosiks siiski atroofilise gastriidi. Kui kiiresti võib areneda nüüd maovähk? Ja kas tõesti mingit leevendust sellele enam pole? Kas b12 vitamiinid imenduvad ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Ehkki atroofilist gastriiti loetakse maovähi riskifaktoriks, ei tähenda see kaugeltki seda, et kõikidel atroofilise gastriidi haigetel peaks arenema maovähk. Valdaval enamikul ei juhtu seda ...

Loe edasi

Laps on ülekaalus

Tere, mul on selline küsimus. Minu tütar on 10 aastane, kaalub 65kg ja on 153cm. pikk. Ta on tugevalt rasvunud ümber kõhu ja maks on rasvunud, selle info saime Tallinnas endokrinoloogi vastuvõtul käies ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kaalu langetamine on teema, kus kiireid lahendusi ja imeravimeid ei ole. Edu toovad järjepidevad muutused elustiilis, toitumises, füüsilises aktiivsuses, mida inimene peab olema võimeline ...

Loe edasi

Sagedased valud südame kohal

Tere!

Küsin abikaasa kohta (mees, 28a). Tal on vähem kui pool aastat juba valud südame juures. Tekivad suvalisel ajal ja kaovad. Valu on üsna tugev- käis mitu kuud tagsi emos, tehti ekg ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saan aru, et Teid on kehaliselt kenasti uuritud ja mingit haigust pole leitud. Vahest veel üks uuring- koormusEKG- see on oluline uuring, kuna saab suurema tõenäosusega välistada mõned haigused, ...

Loe edasi

Mitraalklapi prolaps

Tere.Üritan võimalik täpselt kirjeldada enda probleemi.Alguse sai peale lapse sündi see oli aastal 2011, hakkasin tundma enda südamelööke mida varem pole nagu tähele pandnud, saadeti uuringutele..Selgus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teid on väga kenasti uuritud ja välistatud on rasked, eriravi vajavad haigused. Ka see tibatilluke mitraalklapi prolaps ei ole haigus, vaid Teie anatoomia omapära. Igal inimesel esinevad rida ...

Loe edasi

Tundmatud punnid kehal

Tere, kas antud punnid kõhu alaosas ja seljal võivad tekkida C/D vitamiini tarvitamisest?Kui ei,siis mis muu võiks olla põhjuseks?Ning kuidas need kehalt ära saada?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks pole te kirjutanud, kas pildil olev lööve tekitab teile ka mingisuguseid subjektiivseid vaevusi: sügelus, kipitus jne. Ei usu, et põhjus on tarvitatavates vitamiinides. Pildi järgi ...

Loe edasi

Halb olla

Tere. Mul on juba viimased 4 kuud olnud halb olla. Vahepeal on parem, vahepeal on halvem. Halb hakkab olla enamasti peale sööki, vahepeal juba poole söömise ajal, mõnikord isegi kuni tund peale sööki. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olete noor mees ja Teid on uuritud põhjalikult. Saan aru, et ainsa leiuna on hooti kõrge bilirubiini tase- minu mõte liigub Gilberti sündroomile. Kuid see ei ole haigus, pigem ainevahetuse ...

Loe edasi

Ärevus,aneemia?

Tere

Kas visuaalselt nähtav pulss kaelal on märk ärevusest või mõnest muust haigusest. Südant on kontrollitud (EKG koormustest ning ehhokardiograafia) ning ei tuvastatud ohumärke.
Pea ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Analüüsi põhjal Teil küll aneemiat ei ole, sest hemoglobiini tase on normis. Rauadepood ( ferritiin) on küll pisut alla normi, kuid on ebatõenäoline, et see võiks anda mingisuguseid subjektiivseid ...

Loe edasi

Lööve punetus alaseljal

Tere
Käisin 20.02.19 või 21.02.19 solaariumis, kus seisad püsti ja pinnaga vastu ei puutu. Nagu pildilt on näha algas punetus laiguliselt ja ägenes suhteliselt ruttu. Tulid pisikesed punnid punased ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kirjelduse järgi arvan, et tegu võib olla fotodermatiidiga. Löövet põhjustab ere päikesekiirgus. Eestis esineb seda haigust ligikaudu 10 protsendil inimestest. Sümptomite leevendamisel võib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: