ohatis 02.06.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Jala reitel,eriti sisekülgedel lamedad mullid hallikas valged,lõhkevad(pingutuse tagajärjel) siis on sellised loigud suuremad ja keskel punane täpp, mis lainetavad naha all ja siis paljunevad ja valguvad edasi.Keha ja pool nägu ja silmani juba,on tunda ,et pähe liigub Enamus kõik vasakul pool.Perearst kirjutas gabagamiini, see võttis kõrvetuse ja valu,kuid pakitseb! Kes mind aitab? Palun aidake Teie?
Närviarst-amitripiriini,sült,süda pidi seisma jääma ja õhu puudus.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tänan usalduse eest. Kirjeldate nahalöövet, mis ei ole päris iseloomulik ohatisele, täpsemalt vöötohatisele. Kirjutatud ravimid peaksid leevendama närvikahjustusest tingitud valu. Arvan, et nahalööve vajab täpsustamist, seda saab kõige paremini Teid vahetult nägev arst, kas perearst, nahaarst. Vajalikud on ka mitmed täpsustvad analüüsid: spirohheedid, HI, külv lööbe eritisest, veresuhkur, mitmed reumaproovid, allergiatestid jm. Kõik on tavaliselt kõigega seotud ja üks haigus võib avalduda hoopis muude vaevustega.
Kahjuks ei saa ma rohkem midagi oletada ega mingit ravimit kirjutada.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Huuleherpes

Tere!
Mul on aastas kord-paar huuleherpes. Tavaliselt algab see pakitsustundega, siis tulevad villid ja kõik ikka pakitseb ja läheb aega kuni paraneb.
Nüüd on mul huulel samuti villid ehk vist ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Huuleohatist põhjustab herpesviirus number 1 (HSV-1). Sellele nakkusele on iseloomulik, et ägenemiste puhul tekivad villid enam-vähem ühte ja samasse kohta. Samuti on herpesviirusinfektsioonile ...

Loe edasi

Kerge palavik

Tere, juba 2 kuud on olnud kerge palavik 37-37,3. Perearsti juures käidud, kõikvõimalikud proovid tehtud - proovid super korras!
Perearst suunas reumatoloogi juurde. Reumatoloog ei leidnud midagi, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kui kõik proovid ja uuringud on korras, siis võib arvatagi et kõik on hästi. Soovitan võtta asja rahulikult ja kraadiklaasist 2-3 nädalat mitte välja teha. Seejärel aga kui probleem näib püsivat ...

Loe edasi

ohatiseravi

Olen juba 6 aastat järjepanu hädas alahuulele ja selle ümbrusse ilmuva ohatisega. Tekkis esimest korda siis, kui olin palavikus. Ohatist ravimata jätta ei saa, sest siis see sügeleb meeletult, levib aina ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Mõistan Teie muret. Arstina aga muutun valvsaks, kuna sagedased herpes infektsioonid on nõrgenenud immuunsuse avalduseks. Soovitan uuringuid hematoloogi poolt, vajalik on ka AIDS-i test. Kirjutan ...

Loe edasi

PÜSIV PALAVIK

Tere!
Olen 28-aastane naine. Viimased poolteist kuud on mul õhtuti pidevalt palavik 37,2-37,5, mis püsib õhtul 3-4 tundi ja läheb hilisõhtuks alla. Hommikul kunagi palavikku ei ole. Samuti on mingil ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere maakonnakaaslane T.P
Teie sümptomid on arstile küllaltki "jamad" see tähendab et selle taga võib olla kõike, tavaliselt aga möödub asi iseenesest. Soovitan elada rahus, veidi jälgida enesetunnet ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: