Sügelus 18.05.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Nädala aega juba olnud sellinne sügelus kaelal ja küünarvartel. Vahel ka seljal. Tagasi pole tõmbunud. Mõni päev on asi hullem mõni päev parem. Alguse said need kaelast. Oskate öelda mille tegu?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vaevuste esinemise aeg on lühike. Kahtlustan ülitundlikust mõne pesupulbri või pesuaine suhtes. Puudub lööve, see oleks juba viide teistele haigustele. Julgen soovitada prooviraviks käsimüügi allergiaravimit ja paikselt nahka rahustavat salvi, tsinksalvi, Dermilon v Sudocrem nime all. Püüdke vahetada pesupulbreid-pesugeele, hinnake tulemust. Ja muidugi nõupidamine Teid vahetult nägeva arstiga !
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

keel valus, laiguline ja turses

Tere,
Mure siis selline, et 3-4 päeva juba keel valus. Keele erinvatel kohtadel on valulikud laigud. Keel ise pealt valge(laiguline) ning tundub natukene turses olevat.
Peale selle on suulakke ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Soovitan esmalt pöörduda perearsti vastuvõtule. Valulik keel võib viidata keelepõletikule, mis võib olla tingitud näiteks kandidoosist., aga ka muudest põhjustest. Täpseks diagnoosiks on vaja ...

Loe edasi

Greibiseemne ekstrakti tarvitamine

Tere,

Sooviksin teada kaua võib kasutsda greibiseemne ekstrakti. Kasutan seda hetkel pärmseene vohamise tasakaalustamiseks organismis ning see teeb mul enesetunnet oluliselt paremaks. Olen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Raske ütelda. Loodustooted ei ole nii süütud ja ohutud kui neid näidatakse. Siin on sageli oma osa teadmatusel, toote pakkuja ärihuvidel, patsiendi ärakasutamisel. Greibiseemne ekstrakt oi ...

Loe edasi

Pärmseen

Tere! Pidev sügelus päraku piirkonnas, niiskus, pidevad gaasid kõhus. Kuhu ja kelle poole pöörduda, testi tegmiseks ja abi saamiseks?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Pärmseen on üks võimalus. Mõtleksin ka parasiidi nimega naaskelsaba peale, mitmed põletikulised soolehaigused ja paiksed põletikud jm. Kõige parem on pöörduda oma perearsti juurde. Kolleeg ...

Loe edasi

gastriit ja b12 puudus veres

Tere, olen väga mures ja ei saanud oma perearstilt vastuseid.
Kannatan gastriidi all ja viimasel ajal on ka seedimine korrast ära (väljaheide on vedelam pudru taoline).
Soovisime perre kolmandat ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Krooniline gastriit on väga levinud terviseprobleem ja arvatakse, et seda põeb umbes pool maailma rahvastikust. Kui gastriit on kestnud pikki aastaid, võib sellest teatud juhtudel areneda atroofiline ...

Loe edasi

Silm

EI leidnud ühtegi teist arsti, kuid mul on üks kiire küsimus. Mu vasak silm on väga hea nägemisega, kuid mu parem silm mitte! Paljud ütlevad, et see on laisk silm ja ei näe kaugele ning on udune nägemine, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
"Laisk silm" on tõesti üks silmalihaste seisund. Kui vaja, näeb inimene mõlema silmaga samasse punkti, kui mitte, siis tekib nägemishäire. Sellega peaks kindlasti tegelema silmaarst, mida ...

Loe edasi

Kõrv joostes plõksub

Tere,

Mul on selline küsimus, et eelmise aasta keskpaigast avastasin, et kui ma jooksen siis hakkab parem kõrv plõksuma. Nagu oleks kõrvakile aga ei saa ka täpselt aru, midagi nagu ei aita. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Patsienti nägemata ei oska diagnoosi panna. Soovitan kõrva näidata oma perearstile.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Punnid kätel

Tere,
Mul on viimase kuu aja jooksul tekkinud väikesed punnid kätele. Pisikesed kõvad punnid, mõni natukene sügeleb katsudes, mõni on ka natukene valus või pigem nagu torkiv tunne katsudes seda punni. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui ma vastan ausalt, siis mõtlen sügelistele, leebem vorm. Ravi üksikasjad otsustab arst, kasutusel on peamiselt väävli, bensüülbensoaadi ja permetriini salv. Ravida tuleb kõiki kontaktseid ...

Loe edasi

Raskustunne kõhus

Tere,
Probleeme on palju kuid kirjeldan kõiki , sest ehk on need omavahel seotud.
Aasta tagasi sünnitasin / rinda andsin 1 kuu / kasutan beebipillet Yarina , mitu kuud hiljem tekkis päraku ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kirjutate, et olete hiljuti sünnitanud. Rasedus võib soodustada teatud pärakuprobleemide sh. hemorroidid teket. Hemorroidid võivad olla nii sisemised kui välimised. Mõistlik oleks esmalt diagnoosi ...

Loe edasi

hemorroidid

Tere ! Nimelt vaevavad hemorroidid peale rasedust vahel ka kerget veritsust ning valu on see normaalne ?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Valu ja veritsus pärakust ei ole normaalne. Hemorroidide puhul on väga oluline vältida soodustavaid tegureid, esmajoones kõhukinnisust ja istuvat eluviisi. Kõhukinnisuse vältimiseks on oluline ...

Loe edasi

Perioodilise sügelemine

Mul on viimasel ajal selline asi, et perioodiliselt on hakanud kindlad kohad sügelema. Mõnes kindlas kohas (parem nibu, peal kindel piirkond, suguelundil) on sügelus. Aga see ei ole kogu aeg. Mõni päev ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Ennetada ja ravida saab siis kui diagnoos on selge. Esmalt oleks vaja teada, kas sügeleva koha peal esineb ka mingit nahamuutust, näiteks löövet, naha kuivust. Kui on sügelemine ilma nahamuutusteta, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: