piinav köha 11.01.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Laps tõi lasteaiast viiruse-olime terve perega haiged.Kurguvalu hirmus nohu ja lisandus köha.Palavikku polnud,laps põdes vaid ühe päeva.
Nüüd on jäänud jube köha,mis piinab eriti öösel.Käisin ka perearstil ja kopsud peaks korras olema-kuulati kopse ja tehti vereproov põletikule.
Köha pidavat ise mööduma millalgi.
Vahepeal vist pisut paremaks läks,aga nüüd on nii hull et magada ei lase ja olen täiesti kurnatud.Juba peaaegu 2 kuud .Kas tuleks minna lisaanalüüse andma või ongi selline imeviirus ja köha kestabki kaua.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Mul on selline kogemus, et kui eelnevalt üsna tervel inimesel köha piinab üle 7-10 päeva on sageli tegemist atüüpilise hingamistede põletiku tekitajaga, klamüüdia, mükoplasma jm. Olen raviks määranud klaritromütsiini perekonnast antibiootikumi, 7-10 p. Võib teha ka uuringuid- kopsuröntgenogramm, vereproovid nimetatud haigustekitajatele, spirograafia, difdiagnostika reflukshaiguse ja sinusiidi suhtes.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kurguvalu-seljavalu

Tere hea Doktor!
Minu mure on selles, et juba kuu alguses põdesin ma külemetushaigust, mis algas kurguvaluga, edasi nohu ja köha. Tarvitasin erinevaid käsimüügiravimeid ja paranesin, kuid lapsega ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Rasedus ja sünnitus on naise kehale väga tõsine katsumus. Kuid see on looduse poolt nii seatud ja teisiti ei saa.
Vahest võib juhtuda see, et sünnitamisel saab veidi viga õndralülid ...

Loe edasi

Düsplaasia ?

Tere
Mure järgmine - gastoroskoopial avastati maos mingi jama. Või noh õigemini biopsiaga. Diagnoosiks sain :
K22 - Muud söögitoruhaigused.
Krooniline gastriit ja low grade düsplaasia. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan muret. Tegemist on üsna sagedase seisundiga, Teie vanuses meestel võib seda esineda u 10%. On väga väike võimalus, et sellest areneb midagi halvemat. Muuseas ka Nexium jt maohapet ...

Loe edasi

pinged ja valud kehas

mul hakkasid üleval pool jalgates ja reites pinged novembris 2018, kestnud siiani. Magneesiumi juurde võtmine on natuke leevendanud.
Jaanuarist 2019 hakkasid terve selja, käte ja kaela pinged, mõnel ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui olete arsti juures käinud, vereanalüüsid on korras, soovitaksin konsulteerida füsioterapeudiga.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Ehk oskate soovidada mida tegema peaksin

Tere saatsin pildi et saaks minust paremini aru . Asi selles et juba ammu algas see jama . Ta küll ei pruugi igapäev sama sugune olla aga hetkel viimased päevad lausa nii võrd häirib et raske on olla . ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Isegi kui olete juba selle probleemiga arsti juures käinud, soovitan pöörduda uuesti perearsti vastuvõtule. Kahjuks ei oska ilma patsienti nägemata diagnoosi panna. See, et Rennie Teid ei aidanud, ...

Loe edasi

Kurk põletikus 7 kuud, väsimus, jõuetus, pidev väike palavik

Tere!

Minu mureks on nüüdseks juba üle poole aasta kestnud põletikus kurk ja neel. Otseselt ei valuta ja ei kipita aga veidi ebameeldiv on küll. Oleneb päevast, aga väga tihti on ka igemed ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kuidas näevad välja kurgumandlid ? Kas on tehtud analüüsi nimega ASO tiiter ? Mõte liigub kroonilise mandlipõletiku suunas. Liiges- ja südmevaevused. Kuigi see jõuetus ongi kaudselt südamevaevus. ...

Loe edasi

liigesvalu kurguvalu

Tere,
Mul on mure, umbes 3 nädalat tagasi jäin haigeks. Algas kurguvaluga, millele järgnes nohu ja köha, kahe nädalaga haigus taandus, kuniks nädal tagasi käisin lapsega kärutamas, koju jõudes olid ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Olemasoleva info põhjal on kõige tõenäolisem, et tegu on kahe üksteisele järgnenud viirusinfektsiooniga ja sellega seoses tekkinud reaktiivse artralgiaga (liigesevalu). Sellisel juhul piisab ...

Loe edasi

Palavik

Tere, olen 30 a naisterahvas, olen väga aktiivne ja sportlik, üliharva haige. Väga harva kui olen haige, ongi minu palavik 31, 1-37.2, see on minu jaoks tõesti väga halb. Ma ei põe palavikku, nohu ega ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ega muud, kui taas arstikülastus. Mõte liigub nn atüüpiliste haigustekitajate ja harvem esinevate haiguste suunas. Südameanalüüsid, elektrokardiogramm, Chlamydophila ja Mycoplasma jt analüüsid ...

Loe edasi

Kurguvalu

Tere Lgp. Doktor!

Minu mure seisneb selles, et 3 nädalat tagasi tabas mind külmetus, mis algas kurguvaluga, edasi nohu ja köha, palavikku ei olnud. Haigus taandus umbes kahe nädalaga. Tarvitasin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Sünnitamine on naise kehale meeletu pingutus. Üks asi on lapsukese emaihust väljasaamine, kuid oluline on ka ema immuunsüsteemi ja ainevahetuse ülitõsine proovilepanek. Kõik parim antakse ...

Loe edasi

Jõuetus

Tere

Olen mees, 25 aastane. Kehakaal 92kg, pikkus 195, allergiaid teadaolevalt ei esine.

Probleem on jõuetus, unisus, motivatsiooni puudus. Raske keskenduda tööle/õpingutele. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Olemasoleva info põhjal pole pigem põhjust kehalist haigust kahtlustada. Väsimus, motivatsioonipuudus, keskendumishäired, vähenenud aktiivsus on klassikalised meeleoluhäire sh. depressiooni ...

Loe edasi

Suurenenud lümfisõlm

Tere!
Olen nõrga immuunsussüsteemiga ja väga tihti põletikes või lihtsalt haige. Nüüd terve jaanuarikuu olen olnud suht terve (v.a väike nohu ja paaril päeval 37.1-37.3 minipalavik). Probleemiks ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Valulik üksik lümfisõlm viitab tavaliselt põletikulisele haigusele vastavas piirkonnas. Suurenenud lümfisõlm lõua all võib viidata mingile põletikulisele haigusele pea piirkonnas sh. viirushaigustele. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: