Tromboos kopsudes 23.08.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, aprilli lõpus oli mul mul jalaoperatsioon (veenialiendid). Vähem kui nädala pärast kaotasin teadvuse, tulemuseks tromboos kopsudes. Möödas on kolm kuud. Jäid järgmised sümpomid: tavaliselt õhtuti, kui olen voodis toimub südametõmme, siis südamerütm kiireneb, siis läheb kõik üle. Päeval vahel on ka sellised sümptomid vahel lisandub veel raskustunne rinnus ja kergelt hingamishäired, ehk raske hingata. Vahel lööb valu selga. EKD-d on tehtud, kõik on normis. Perearst väidab, et need sümpomid aja jooksul kaovad või muutuvad vähemaks. Sellisel moel ma reageerin ilmamuutustele. Kas need sümpomid ei ole ohtlikud, kõige rohkem häirib südametõmme, tekib lausa paanika. Tabettidest tarvitan xareltot 20 mg 1 tabl päevas ja Nebilet 1 tabl päevas.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!

Kopsuarteri trombemboolia on tõsine haigus ning mõningatel juhtudel võib ta kulgeda ka hoogudena. Teie puhul on tromboosi kordumise riski vähendamiseks määratud profülaktiliseks raviks Xarelto. Kahjuks puuduvad andmed, millised kontrollanalüüsid ja uuringud Teil on tehtud. EKG-s esinevad kopsuarteri trombemboolia korral ainult 50 % juhtudest tüüpilised muutused. Kindlasti peaks olema tehtud ka ehhokardiograafia.
Ma ei mõista, mida Te mõtlete “südametõmme” all. Kas südame vahelööke? Kui hetkel häirivad kõige rohkem südame rütmihäired, tasuks keskenduda nende täpsustamisele. Üks võimalus selleks on teha südamerütmi holter.
Tromboos on salakaval haigus ja Teie vanuses ka üsna haruldane. Tallinna tingimustes tasuks tromboosi puudutavate küsimuste korral pöörduda ITKH tromboosikabinetti.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Öine higistamine

Tere!

75 aastasel mehel probleem- öine higistamine ja mitte vähene. Hommikuks on voodi läbimärg, samuti tekk. Liialt palava toa süüks seda ajada ei saa, sest ta higistab ka siis kui toas on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Liighigistamine võib olla paljude haiguste üheks sümptomiks või ka iseseisev häire. Kõige selle arutamine läheks väga pikale. Saan soovitada vaid oma perearsti külastust, vaevuse täpsustamist, ...

Loe edasi

SOS pillid, ärevus ja tromboos

Tere. Olen 21 aastane naisterahvas. Septembri keskel võtsin SOS pille (Postinor), mis lõi tsükli päris sassi. Kuskil 11-12 päeva pärast seda tekkis selline paanikahoog (ei olnud nagu õhku, pea pööritas, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Minu arvamus on see, et Teil EI OLE tromboos. Vast on veidi häirunud kestvast istumisest-tuupimisest venoosne äravool jalgadest, sellest veidi jalgade surinat, pinget ja turset.
Postinor ...

Loe edasi

Tere

Millest voib tingitud olla kohutav valu kopsudes ja üldse hingamise ning liikumis ajal?Mul pole bronhiiti,ega kopsupoletikku.Aga on väike palavik ja kohutav peavalu.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Võimalik, et see on osa viirusinfektsiooni nähtudest. Paar küsimust eespool kirjutasin pikemalt ka rinnavaludest, ehk leiate sealt midagi mis klapib Teie vaevusega kõige paremini.
Leevenduseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: