Keskõrva mädane äge põletik 17.02.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere nädal tagasi laks kõrv lukku hakkasin ise sorkima et lahti saada kais praks javkõrvavaly läksin emose diagnoos oli mädane äge keskõrvapõlerik maarati 7 päeva antibiootikumi auugumentiini875 6ndal päeval läksin nairama perarstile käskis toolt kodys olla vaatas korva oli hullem mitte paranenud tagtis viljandis saada erakorralise kõrvaarsti juurde aga pole aegu. Nuud 2 päeva kõrv lukus kas on midagi teha haal kahab vastu antibiootikumi ravi jätkati ja kui kõrv ei valuta too mul kõrvaklappidega mäda enam ei tyle kas voin minna toole
Kõrvavaly pole vaid lukus ja hääl kajab vastu

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere,

Tõenäoliselt on teie kaebused põhjustatud keskkõrva põletiku foonil tekkinud kuulmekile perforatsioonist ehk mulgustusest. Kui perforatsioon on väike, paraneb see järgnevate nädalate jooksul iseenesest, suurema perforatsiooni puhul võib vajalikuks osutuda kirurgiline ravi. Kui kõrv enam ei valuta ja mädajooks kõrvast on peatunud, ei ole minu arvates erakorraline kõrvaarsti konsultatsioon vajalik. Soovitan teil teha antibiootikumravi lõpuni ja pöörduda uuesti oma perearsti poole. Teie perearst saab otoskoopial hinnata kuulmekile seisundit, edasise ravi vajadust ning teie töövõimelisust. Kui kuulmekile perforatsioon ei parane iseenesest, võib edaspidi vajalikuks osutuda plaanilises korras kõrva-nina-kurguarsti konsultatsioon.

Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

suurenenud kõrisõlm

Tere!
Mul on selline küsimus, et mu õel on suurenenud kõrisõlm (vähemalt ma arvan, et see on suurenenud; ma lisasin ka pildi). See ei ole äkki tekkinud, vaid on juba mitmeid aastaid selline. Võimalik, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui see tähelepanek on kestnud aastaid ja erilised vaevused puuduvad, siis just kiiret pole. Isiklikult oletan kilpnäärme healoomulist suurenemist ehk struumat. Kui südametegevus on normaalne ...

Loe edasi

Peanahk

Saatsin ka pildi.Loodan, et sealt on näha!Probleem tekkis peale jaanipäeva, et tekkisid nagu punnid ja lööve.Ise arvan, et see võis tekkida nokamütsi kandmisest, kuna müts oli koguaeg peas ja väljas oli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks pilti ei näe. Võimalik, et tegemist ongi nö higilööbega või nahaärritusega. Vaevust saaks leevendada Sudocrem või Bepanthen anti-ekseem kreemiga. Saab käsimüügist, vaevus peaks kaduma ...

Loe edasi

Kõrva taga olev väike muna

Tere!
Mulle teeb muret selline väike kõrva taga olev mügarik, mis on katsudes kõva.
Avastasin selle juhuslikult, valu ei tee, ei puneta.
Imepisikene, kuid sõrmeotsaga tunda.
Googeldades ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema healoomuline nahavohand, nt dermatofibroom. Puuduvad 5 A ohumärgid, see on hea. Saan soovitada perearsti konsultatsiooni, vajadusel kirurgilist ravi ja eemaldatud moodustise ...

Loe edasi

opi järne haava põletik

küünarliigese järgne opi haava põletik. Mina ei talu antibiotikumi. Mida teha.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Pidage nõu opereerinud arstiga või perearstiga.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Peavalu/laienenud veresooned

Tere

Mureks on tekkinud aeg-ajalt esinevad peavalud, mõlemal pool oimu kohtades. Valu ei ole tugev, pigem selline kumisev valu. Lisaks on oimukohtades laienenud veresooned. Tundub nagu oleks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevus on omane pingepeavalule. Üsna sage probleem, seotud sundasendi, stressi, väsimuse, liigse müra jm teguritega. Kõrgemas vanuses võivad arvesse tulla veel mõned haigused, nt temporaalarteriit. ...

Loe edasi

Kõrged põletikunäitajad

Tere!Pöördun Teie poole 86 aastase naise murega. 3 aastat tagasi oli tal insult. Peale seda jäi ta voodisse, saab hädavaevu liikuda kitse abil mõned tiirud toas, Kuu aega tagasi toas ringi liikudes kukkus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan viivituse eest. Teie lähedase probleem vajab kiiret lahendamist. Ilmselt CRV ehk peamine põletikuproov on tõesti halb, põlve punetus ja turse viitab põletikule. Esmane ravi on antibiootikumikuur ...

Loe edasi

Nahaprobleemid nimetissõrmel

Tere, viimane pool aastat või kauemgi on nahaprobleemid parema käe nimetissõrmel. Seni arvasin, et läheb ise ära, aga olnud selle võrra kaua, et pigem mitte.

Nimetissõrme nukil on krobeline ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema kontaktdermatiidi kirjeldus, kuid on ka teisi sarnase avaldumisega haiguseid. Esmane käik oleks perearsti külastus, seisundi hindamine, uuringud ja ravi, vajadusel nahaarsti ...

Loe edasi

Seen suus

Tere.

Hakkasin 5 kuud tagasi tundma keelekuivust, hiljem tagumised keelenäsad läksid suuremaks. Meenutavad murakat v kalamarja. Siis tekkis ka valge paks katt, mis kraapides maha ei tulnud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie terviseprobleem on keerukas. On uuritud ja konsulteeritud, kuid rahuldavat tulemust ei ole. Ja kui on leitud midagi, siis see ei tähenda veel seda, et see ongi probleemi tegelik põhjus. ...

Loe edasi

Silmatilgad

Tere.

Väga spetsiifiline küsimus, kuid mõtlesin proovi teha siiski. Kahjuks konkreetselt oftalmoloogile küsimuse esitamise võimalust antud keskkonnas pole hetkel.

Selle aasta ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ocuflash silmatilgad on kergelt põletikuvastase ja värskendava toimega, neid võib kasutada pikemat aega vajadusel häiriva vaevuse korral. Apteegis on minuteada u 10 kond erinevat niisutavat ...

Loe edasi

magu

mida teha kui magu valutab?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie perearst on Teie parim sõber Teie terviseküsimustes. Pöörduge tema vastuvõtule, ta selgitab välja probleemi ja määrab ravi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: