kõhn 08.12.03 / Perearst

Külastaja küsib:

olen väga kõhn, 185 cm ja 56 kilo kaaluv noormees, ma häbenen end väga, sest igalpool tehakse mu kohta märkusi, mu vanemad ka nüüd väga laiad polnud aga ma olen ikka väga lootusetu juhtum, söön ma küll korralikult, tihti ja täisväärtuslikku toitu. sporti teen kahh, kaalu ostsin ka uue. kilod ikka samad.
on mulle mingit abi?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tervist
Rehkendasin Teie kehamassi indeksi ja sain 16,3. Seda on tõesti veidi vähem kui võiks. Oletan, et olete kasvuea lõpus olev noorhärra , vanuses 16-18 a. Kui nii, siis Teie eas võib nii ette tulla küll. Luustik on paari aastaga vupsti visanud 20-30 cm ja lihastik rasvkude pole järgi jõudnud. Olen kindel et nüüd hakkab tasapisi ka kaal lisanduma. Tähtis on tervislik mitmekülgne toitumine, päevane kaloraaz võiks olla nii 2000-2500 kcal. Olen kindel, et kui pinnite oma isa siis ka temale meenub et oli kõhnem kui kaaslased. Soovitan vaadata asja hoopis uues valguses, eelistes mida sale keha kaasa toob. Olete vitaalsem, kui keha on liikuv, siis on ka mõttetegevus vilkam. Riietega on kergem kui tüsedatel jne jne. Kui tunnete end õnnetuna soovitan nõu pidada ka psühholoogiga, seda päris häbenemata. Arstlikult peaks igaks juhuks kontrollima kilpnääret, teinekord selle üliaktiivsus on kõhnuse põhjus, siis peaks olema ka teisi sümptome. Kilpnääret saab analüüsiga kontrollida perearsti või endokrinoloogi juures.
Kui on huvi oma kaalu ja toiduga saadavat energiat lähemalt analüüsida, siis selleks puhuks on mul üks vahva programm Exceli tabelina. Kui soovite seda, siis meilige minu aadressil terkes@hot.ee ja saadan selle, tasuta.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Liiga kõhn

Ei oska kuidagi oma probleemi konkreetsete teemade alla paigutada.
Olen 19.a tüdruk, pikkusega 175cm ja kaalun ~52-53kg. Ma olen liiga kõhn. Võibolla see ei paista välja mu mõõtudest, aga olen äärmiselt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere noor daam
Mõistan Teie muret. Teie eas on noor inimene väga tundlik kõige suhtes mis puudutab välimust ja tervist. Arvutasin Teie kehamassi indeksi ja sain tulemuseks 17,3. Normivahemik selllele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: