puukborrelioos 15.09.03 / Perearst

Külastaja küsib:


Tere, perearst diagnoosis mul puukborrelioosi ning kirjutas välja doksütsükliini.Olen seda võtnud 4 päeva, aga paremaks ei ole läinud.Enne ravimi võtmist olid mul valud rinnapiirkonnas,aga nüüd on liigestes üle kogu keha.Soovin rohkem teada saada sellest haigusest ning kas haigus vöib löppeda surmaga.Veel soovin teada, kui palju maksavad jalaseene ravimid (tabletid) kui jalaseen on olnud pikemat aega, kogu ravikuuri ajal. Aitäh! Kadri

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Kadri
Borrelioosi raviks kasutatakse tõesti ravimit nimega doksütsükliin. Raviukuuri pikkus on mitu nädalat kuni 1 kuu. 4 päevaga oodata midagi konkreetset on veel vara. Kaasuvat liigesvaevust võib leevendada ibuprofeni või diklofenaki võtmisega vastavalt arsti ettekirjutusele. Ravikuuri ajal peate ka olema kui haige: vältida füüüsilist pingutust, stressi, külmetamist, uute infektsioonide teket.
Pöörduge kõigi oma muredega Teid raviva tohtri poole, kasvõi telefonitsi. teadmatus ja hirm muudavad ka kerge haiguse patsiendile vägagi raskeks ja tõsiseks. Borrelioos kui ravi on alustatud õigeaegselt möödub reeglina tüsistusteta.
Jalaseenega on nii, et ravi on päris kallis, oleneb ravimist jääb vahemikku 500-1000 kr kuu, ravikuuri kestvus aga on miinimum 4 kuud. Ravi ajal peab hoolega tegema vereproove, sest ravim on päris " mürgine", kuna peab hävitama elavast organismist teise organismi, ehk seene. Vereproovidega proovitakse varakult jälile saada võimalikele ravitüsistustele.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Puukborrelioos

Tere,

olen viimases hädas kirjutamas teile, kuna ei tea enam kuhu pöörduda. Kahjuks ei ole õnnestunud perearstil pea kuu aega vastust saada. Nüüd aga olen olukorras, kus aeg jooksbe käest ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Mulle jääb mulje, et nii selle kui eelmise aasta tulemused olid tegelikult negatiivsed - eelmisel aastal määras arst teile ravi ilmselt seetõttu, et parem on karta kui kahetseda.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: