Pea surub ja peanahk suriseb 16.03.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere esmaspäeva õhtul hakkas mul hammas tuikama ja peas oli suruv tunne süda läks pahaks ja oksendasin käisin rõdul värsket õhku hingamas ja külm higi nagu jooksis mööda keha alla..Teisipäeval päeva aeg oli enam vähem juba olla ja õhtul läks peas suruv tunne jälle hullemaks kutsusin kiirabi kontrollisid vererõhku ja hapniku veres kõik oli korras kolmapäeval käisin perearstil kes ka mõõtis vererõhku ja see oli ideaalne nagu arst ütles neljapäeval sain ka hambaarstil käidud tarkuse hamba juures igemes oli põletik arst pani rohu ja kirjutas antibjotikumid arvasin,et nüüd kaob se suruv tunne ja peanaha surisemine ära.Aga ei ikka on see ebameeldiv tunne peas hetkel käib ka pea ringi kohati.millest võib selline asi olla kas peaksin muretsema,et on midagi tõsist..

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
võib kahtlustada, et esmane põhjus on stomatoloogiline ehk seesama hammas, kus on põletik. Kõige paremat vastust saab siis, kui jälgida kaebusi dünaamikas - hambaprotsessi paranemisel peaksid kaebused paralleelselt paranema. Kui aga hamba paranemisega teiste kaebuste osas paranemist ei toimu, siis antud olukorras võiks siiski uuesti arstile pöörduda, sest on võimalik, et pea piirkonna põletikuline protsess võib tüsistuda. Sama soovitus on ka siis, kui peaks halvemaks minema, sest esmase haiguse ravi käigus peaks toimuma just vastupidi ehk paranemine kõikide kaebuste osas, mis on otseselt haigusega seotud. Sellistes olukordades otsustab arst mis tüsistust on alust kahtlustada - kas põletiku "levik" närvisüsteemi, pea venoossete siinuste tromboos jne. Ja viimasena tuleb lõne alla ka migreen, eriti siis, kui Teil sarnaseid hoogusid on varasemalt olnud.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Ärevushäire

Mul hakkasid juba suvel kummaline peavalu sipelkate jooksmisega enne seda diagnoositi mul ärevushäire ja hakkasin võtma antidepresante ja xanaxit nüüd ei võta enam rohtu ja peale seda peanahk läks tuimaks ...

Vastas dr Sulev Haldre

Usaldan diagnoosi - ärevushäire - ja pean võimalikuks kõikide kirjeldatud kaebuste seotust sellega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi