Nooruki peavalu 13.02.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Minu lapsel (17.a. poiss) on kuu aja jooksul olnud paaripäevaseid peavalusid, mis iseenesest üle ei lähe (ibumetin 400 leevendab), igakord ei aita. Peavalu on pigem otsmiku piirkonnas- pealaeni, terav valu, valusööstud, pea uimane, käib ringi. Tegemist gümnaasiumi poisiga, õppimine ei ole eriti koormav, käib 2 x Tai poksi trennis ja rahvatantsu trennis. Viimase poole aastaga kaalus alla võtnud ca 4kg. Praegu isutus, jälbib väga mida sööb, väldib rasvast toitu, piima ei joo. Eelmisel kevadel tehtud allrgiatestid, paljudele toiduainetele allergiline. Sellega pole ca pool aastat probleeme olnud. Meeleolu on vahelduv, aeg ajalt pahur.
Milliseid uuringuid peaks tegema? Kas trenne peaks vähendama?

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
peavalu põhjuste selgitamine eeldab veel täpsustavat informatsiooni - peavaluhoo algus, kas otsmik ühelt poolt või mõlemalt, kas esineb veel peavaluhooga kaasuvaid kaebusi jms. Kuigi peavalusid poisil tundub, et oli ka varasemalt, jutust saan aru, et viimane kuu on kuidagi erinev ning on tekkinud kehakaalulangus, mis selles eas on ebatavaline. Ei loe välja kui kaua on teisi probleeme (söömine nt), mis võib küll seletada nii peavalu, kui kaalulangust. Kui aga siin ajalisi seoseid pole, siis ma soovitaks kontrollida hormoonide taset ja tõsiselt mõelda, kas on vajalik ikkagi pea MRT uuring.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Millest se peavalu tuleneb.Käisin perearsti juures aga ta ei öelnud mõõtis vererõhku ütles et natuke madal.Tahaks teada mis viga on mul.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
tõenäoliselt stressist, lihaspingest, madalast vererõhust peavalu ei tule.Jälgige peavalu iseloomu ca 3 kuud ja võrrelge siis oma peavalu peavalu leheküljel olevate peavaludega- kas midagi ...

Loe edasi

Küsimus

tahaks teada mis on MIGREEN!

Vastas dr Sulev Haldre

Migreen on peavalu, mille puhul peavalu on suhteliselt tugevam (või väga tugev), kaasneb iiveldus või oksendamine. Sageli ei ole võimalik füüsiline pingutus. Olulised on veel mõned tunnused. Lisaks saab ...

Loe edasi

Küsimus

Olen kuulnud, et halvenenud silmanägemine, millest ise arugi veel ei saa, võib ka põhjustada peavalu, on see nii?

Vastas dr Sulev Haldre

Täiesti õige, võib põhjustada peavalu.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi