Auraga migreen 11.12.17 / Peavalu

Külastaja küsib:

Migreen algas mul 19 aastaselt. Diagnoosiks on arsti poolt pandud auraga migreen. Migreeni algusest saan aru, et nägemine hakkab võbeleme, värisema, ei näe korralikult. Väga ebamugav. Järgneb kas käte halvatus, tundetus, keele halvatus. Tahan midagi öelda, ei saa, või ütlen vale sõna. Tuimus erinevates kehaosades, "sipelgate jooksmine" kätes. Selliseid erinevaid sümptomeid. On kordi , kui tugevat peavalu ei järgnegi , on kordi , kui pea hakkab väga valutama. Igal juhul tõmbab kõik see protsess mind iga kord energiast, jõust täiesti tühjaks. Aastate jooksul olen tarbinud erinevaid valuvaigisteid. Olen saanud nõelravi, mis isegi paariks aastaks tookord aitas. See oli 20 a tagasi. Migreen tuleb ... väga erinevalt , vahel on aastas 5-6 korda, on olnud , et 2 nädala jooksul 14 korda. Viimasel ajal on hakanud olema nädalas korra. See siis umb suve lõpust nii. Seni oli nagu kuus korra. Eilne migreen aga hirmutas mind väga . Päeval kella 13st hakkas peale , kella 18ni ei saanud ma enam aru , kas oli 2 või 3 korda järjest olnud. Kui tundsin , et hakkab nagu nägemine selginema , siis kell 20 hakkas uuesti. Palun, kas see kunagi ka möödub, kas on võimalik migreeni leevendada. Aitäh!

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
migreeni hooraviks on kasutusel küll "tavalised" valuvaigistid - sel juhukl soovitatakse eelistada lahustuvaid vorme. Lisaks on olemas ka "migreenispetsiifilised" valuvaigistid - ravimite grupi nimetatakse triptaanideks (sumatriptaan, frovatriptaan, risa triptaan, zolmitriptaan jt). Nende määramiseks migreenihoo raviks peaks arst võtma arvesse võimalikke kaasuvaid haigusi, et ei oleks vastunäidustusi. Teatud auraga migreenivormide korral on nad samuti mittesoovitatavad (hemipleegiline migreen ja ajutüve auraga migreen).
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Migreen

Mul on auraga migreen. Käisin neuroloogi vastuvõtul ning viimane teavitas, kui oli mind vaadanud, kuna mul sellised peenikesed jalad ja käed, et äkki võib olla põhjuseks melasi sündroom. Nüüd mind vaevabki ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

MELAS on neuroloogiline haigus, mille kohta pole palju teada. Iseloomulikud võivad olla episoodilised insuldisarnased haigestumised. Diagnoositakse pikema aja jooksul. Ravi ei ole. ...

Loe edasi

Migreen

Tere! Mul nimelt hakkas auraga migreen u 14 aastaselt. ennem peavalu tekivad sähvatused silme ette, parem käsi ning parem pool põsest sureb ära. IIveldust ei teki. Tegin kõvasti trenni. Täna u 10 aastat ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
kui ei tarvitata rasestumisvastaseid pille ja ei suitsetata, siis mingeid riske pole. Kui tarvitatakse rasestumisvastaseid pille, siis ka riskid puuduvad. Pingutusega võib auraga migreen seotud ...

Loe edasi

Küsimus

Tere! Kas aju-uuringul avastatud mikroinsuldid võivad olla tugevate migreenivalude tagajärjed?Olen migreenik alates 10.eluaastast.Tiina(50a.)

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

mikromuutused migreeniga inimestel peaajuuuringul võivad esineda.Kui me räägime insuldist või mikroinsuldist migreeniga inimestel, siis see on väga harv.Oluliseks muutub see siis, kui ...

Loe edasi

Migreen

Tere!
Olen 15 aastane.

Mul on auraga migreen, millega kaasneb ka oksendamine (umbes iga 2-3 kuu tagant on mul migreen).
Mu küsimus on selline, et kas auraga migreen tapab ära? ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
auraga migreen võib olla väga ebameeldiv aga see ei tapa. Soovitan arstiga nõu pidada, võib olla leiate migreenihoogu leevendava või ärahoidva mooduse.

Loe edasi

Küsimus

Tere! Kas migreen ei tapa? Mul on auraga migreen vahetevahel ja siis kui see on, on nii paha olla, mul on siis selline tunne, et nüüd suren ära.

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
auraga migeen ei tapa.

Loe edasi

Migreen

Kas auraga migreen võib olla seotud paanikahäirega? Mul on auraga migreenid umbes iga kahe kuu tagant, vahel on ka vahe suurem. Olen 15 ja migreen hakkas 13 aastaselt.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
vähetõenäoline , et see nii on. Esmalt peaks ikka mõtlema auraga migreenile. Paanikahäire või üldse hirm ja paanika võivad migreeniga kaasneda kui need on ikka väga tugevad ja ebameeldivad ...

Loe edasi

Migreen

tööl olles tekkisid mul nägemishäired, millele järgnesid kõnehäired ja meeletu peavalu. Võtsin 2*500 mg kodeiiniga paracetamooli, kuid valu ei taandunud, isegi mitte natukene. Vaevlesin õhtuni peavalude ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tegemist võib olla auraga migreeniga.

Loe edasi

Migreen?

Kas,auraga migreeni põhjustajaks võis olla kõrge vererõhk?Olen juba ette väga tänulik.

Vastas dr Sulev Haldre

Kõrge vererõhk iseenesest ei ole auraga migreeni põhjustajaks. Sageli on migreeniga inimestel hoopis madal vererõhk.

Loe edasi

Migreen?

Mul on selline küsimus,kas migreen võib alata ka öösel magades. Minul isiklikult on paar juhust olnud.ARST deagnoosis mul auraga migreeni,kuid unustasin sellest rääkida.Palun aidake,kui saate

Vastas dr Sulev Haldre

Migreenihoog võib alata ka öösel magades.

Loe edasi

Migreen

Kas migreeni kätte on võimalik ära surra? Kas on teada mõn-
da taolist juhtumit?

Vastas dr Sulev Haldre

Migreeni kätte ei sure.

Nagu kõigil, võivad ka migreenihoogude all kannataval inimestel tekkida muud tõsised haigused. On võimalik, et mõne haiguse, näiteks insuldi teke on mõnevõrra tõenäolisem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi