Peavalu 22.03.17 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere. Pöördun murega ja loodan, et saate vastata. Mul esinevad poolteist nädalat valupisted peas. Need on pealaelt natuke allpool ja pigem vasakul pool. Valupisted pole teravad, pigem õrnad ja kestavad hästi lühikest aega, korraks tunnen ja juba möödubki. Aga selliseid kordi on päevas mitu korda. Aasta tagasi oli mul pikka aega surumistunne vasakul oimukohas, mis möödus peale nelja kuud iseenesest, pool aastat surumistunnet oimukohas ei tundnud. Nüüd paari nädala jooksul olen taas mõnikord oimukohas kerget surumist tundnud, õnneks harva. Kõik hädad on mul seotud vasaku poolega. Ka vasaku jala pahkluu ümbruses tunnen pakitsevat või kerget surumist. Kas kõik need probleemid võivad omavahel olla seotud ja millega võiks olla tegemist? Missugust nõu te mulle annate? Lisan veel, et mul on leitud aasta tagasi kavernoom paremal temporaalsagaras ja tehtud 2 korda MRT uuring. Viimane uuring oli oktoobris ja siis oli kavernoom muutusteta. Kas minu terviseprobleemid võivad olla seotud kavernoomiga?

Arst vastas:

Liis Sabre

dr Liis Sabre

Neuroloog

Tere!
Peavalu, valutorked ja pahkluu surve ei ole omavahel kindlasti seotud. Samuti ei tahakas ma seostada Teie kavernoomi paremal ja peavalu vasakul. Surumistunne oimukohas on pingetüüpi peavalu sümptom, seda esineb elu jooksul enam kui 90% inimestest. Kirjeldatud kergeid valutorkeid võib samuti paljudel esineda ja sageli mööduvad need iseenesest. Kui need ei muutu pikaajaliseks, sagedaseks ja väga häirivaks, ei ole vajalik ka eriarsti poole pöörduda.
Lugupidamisega,
Liis Sabre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalu

Tere. Olen 21 ja viimastel kuudel algasid peavalud. Need sellised et poolteist nädalat kestab pidev peavalu. Hommikust alates. Siis on vahet 2 nädalat ja siis uuesti umbes poolteist nädalat. Peavalu on ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Ainult selle info alusel tundub, et pingetüüpi peavalu.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi

Peavalud

Millest se peavalu tuleneb.Käisin perearsti juures aga ta ei öelnud mõõtis vererõhku ütles et natuke madal.Tahaks teada mis viga on mul.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
tõenäoliselt stressist, lihaspingest, madalast vererõhust peavalu ei tule.Jälgige peavalu iseloomu ca 3 kuud ja võrrelge siis oma peavalu peavalu leheküljel olevate peavaludega- kas midagi ...

Loe edasi

Küsimus

Miks mul pole olnud kunagi peavalu?

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

olete siis õnneseen...

Loe edasi

Küsimus

Kas peavalu tekitajaks võib olla liigne kohvi tarvitamine või Pepsi joomine?

Vastas dr Sulev Haldre

võib olla.

Loe edasi

Peavalu ja suitsetamine

Mul on juba paar nädalat olnud peavalu,kui suitsu teen.Muidu kaob peavalu ära,aga just siis kui olen natuke suitsetanud tekib kohutav peavalu.Kas seda võib põhjustada suitsetamine.Suitsetanud olen juba ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
suitsetamine on kindlasti üks peavalu põhjus, esialgu vähendage suitsetamist ja vaadake kas midagi muutub. Veel parem kui üldse lõpetate suitsetamise.

Loe edasi

Küsimus

tahaks teada mis on MIGREEN!

Vastas dr Sulev Haldre

Migreen on peavalu, mille puhul peavalu on suhteliselt tugevam (või väga tugev), kaasneb iiveldus või oksendamine. Sageli ei ole võimalik füüsiline pingutus. Olulised on veel mõned tunnused. Lisaks saab ...

Loe edasi

Küsimus

Olen kuulnud, et halvenenud silmanägemine, millest ise arugi veel ei saa, võib ka põhjustada peavalu, on see nii?

Vastas dr Sulev Haldre

Täiesti õige, võib põhjustada peavalu.

Loe edasi

Küsimus

miks mul tekib peavalu paremast poolt?

Vastas dr Sulev Haldre

adekvaatseks vastuseks vähe andmeid

Loe edasi

Krooniline peavalu

Viimasel ajal teevad mulle muret peavalud, mis saavad alguse peale hommikust ärkamist. Tegelikult hakkab peavalu pihta juba magamise ajal.Varem pole sellist asja esinenud. Vererõhk on mul korras.
Millest ...

Vastas dr Sulev Haldre

Soovitan uue peavalu tekkimisel või kroonilise peavalu iseloomu märkimisväärsel muutumisel nõu pidada arstiga, et selgitada probleemi põhjus ja leida sobivaim ravi.

Loe edasi

Vibratsioon ja peavalu

Tere!
Millest võib olla tingitud peavalu ja nägemishäirete tekkimine vibratsioonis ja külmetamisel. Tavaliselt on enne nägemishäired, mis kestavad u 5-10 min ja seejärel, "pildi" taastumisel, tugev ...

Vastas dr Sulev Haldre

Võimalik, et kuni kümme minutit kestev nägemishäire ja sellele järgnev tugev peavalu on auraga migreenihoog. Väheste andmete tõttu ei saa seda täpsemalt öelda. Vibratsioon ja külmetamine võivad teatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi