Öine peavalu 20.01.00 / Peavalu

Külastaja küsib:

Juba kahel hommikul on mind äratanud öine peavalu, mis on tugev ja laubapiirkonnas. See tekib keset ööd. Näiteks täna öösel olin sunnitud kell veerand kolm öösel Benalgini neelama, et veidigi puhata jõuaks. Olen küll migreenik, kuid sellist öist "isetekkijat" seletada ei oska. Mis selle põhjuseks võiks olla?

Arst vastas:

dr Sulev Haldre

Neuroloog

Küsija väidab, et tal on migreenihood (on migreenik). Järeldan, et peavaluhoogusid (migreenihoogusid) on olnud palju. Nüüd on esinenud kaks ebatavalise algusega, öist peavalu episoodi. Sageli on migreeniga inimestel hommikul ägates juba tugev migreenipeavalu. On võimalik, et kirjeldatud hood ei ole ka midagi muud, kui varasematest erinevad migreenihood. Konsultatsioonil uuriksin veel, kui palju on küsijal migreenihoogusid, kui palju kulub nende raviks tablette ja just milliseid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Liigne higistamine, öine köha, mädapaised

Higistanud olen alati. Aasta jooksul on süvenenud. Eriti häirib higistamine siis, kui magan või kasvõi natuke füüsiliselt liigutan. Kardan, et võin olla üks vähestest, kellel võib nii vara hakata menopaus.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Teie poolt on kirjeldatud mitu erinevat muret. Soovituste andmiseks, oleks hea teada veel pikkust ja kaalu. Higistamine on oluline organismi funktsioon ja selle liig võib olla tingitud inimese eripärast, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi