Kuklanärviärritus 24.04.24 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mitu päeva lööb juba teravaid valusid kõrva. Kõrva seest poolt puutuda ei saa, sest kõrv on nii hell.Terve vasak pool on valus/hell katsudes. Peanahk isegi hell, nii et kui juukseid kammin, käib valusähvatus läbi. Täna tekkis lisaks veel vasakpoolne neeluvalulikkus ka ja vahepeal neelates kiirgab valu kõrva.
Samuti on vasakul pool kuklas valus koht ja õlas, mis ka kiirgavad sellist sähvivat valu kõrva juurde ja näkku.
Kas tegemist võib olla kuklanärvi ärrituse või kolmiknärvi ärritusega või hoopis tarkusehamba põletik annab selliseid kaebusi? Hammas küll otseselt ei valuta, aga ige on küll hell ja selle poolega ei saa süüa ka.
Olen mitu päeva juba paratsetamooli kasutanud, leevendab, aga ära ei võta valu. Need sähvivad valud on ikka väga valusad.
Kas oskate öelda, millega võib tegu olla?
Perearstile saan paari päeva pärast.

Ette tänades

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Alustada tuleks kõrvaarsti visiidist, ka hambaarsti kontrollis tuleks käija. Perearst saab teha vereanalüüsi põletikunäitajatele. Kui kõik OK siis neuroloogile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalud

Tere, kas tõlgendaksite MRT vastust.

Nimmelordoos on veidi lamenenud. Nimmelülid on tavapärase kuju ja suurusega. L4 lülikehas on 8 mm T1 ja T2 tõusnud signaaliga kolle - hemangioom. Lülikehade ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

4 s nimmelülis on väike ilmselt kaasasündinud kolle seoses laienenud veresoontega. Reeglina on tegemist healoomulike muutustega veresoonte sisekestas mis enamasti vaevusi ei põhjusta. Mitmes nimmelülidevahelises ...

Loe edasi

FND, funktsionaalne neuroloogiline häire

Tere,

Kas Eestis tunnustatakse/teatakse functional neurological disorder (FND), funktsionaalne neuroloogiline häire kohta? Kui jah siis kuidas ja millega seda ravitakse? Kas allpool nimetatud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sündroom on ka Eestis tuntud ja vajalik ravi kättesaadav.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Rahutud,valutavad jalad

Tere
Olen 35a vana ning Sünnitasin 7,5 kuud tagasi tütre (keisri teel) ning nüüd viimase 3 kuu jooksul on tekkinud öösel jalgades valu/rahutus. Suuresti just sääre osas ning aegajalt ka kergelt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla ka nt rauapuudusest tingitud aneemia. Võimalik on ka pärilik soodumus. Kui perearst ei aita, tulge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valud seljas, valu rinnus, uimasus, südame kloppimine

Tere,
Umbes kuu aega on seljas ja rinnus valu. Seljavalu on üle selja - abaluu kandis ning alaseljas. Peamiselt kõik vasakul pool aga mitte alati. Rinnus valu on vasakus rinnas - rinnanibu vahetus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Seljavalu abaluu taga mis kiirgub ette ja küljele viitab roietevahelise närvi ärritusele seoses rinnalülidevahelise liigese või diski probleemiga. Perearsti kaudu tuleks teha pildi rinnalülidest ja pöörduda ...

Loe edasi

MRT uuringu vastus

Palun seletust MRT uuringu kohta.

Teostatud uuring: MRT uuring peaajust natiivis 2 mähisega 8 tööd. Kood: 79203 x 1. Kirjeldus: Leid: Lateraalvatsakeste, III ja IV vatsakese deformatsiooni ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on tõenäoliselt healoomulise ajukelmest lähtuva kasvajaga. Ravi asjus tuleb aga kiiresti konsulteerida neurokirurgiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

mure

Tere, olen viimased aasta aega võidelnud ärevusega ja viimastel kuudel on mure selles, et jäsemetes ja kätes tihti lihastõmblused, lisaks on raskuste tassimisel nt poekott vahel hakanud peale seda sõrmede ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks siiski läbi perearsti kontrollida veremineraalide (Ca., Mg., K., Na.)taset vereseerumis. Kui see korras, siis ärevushäire diagnoosiks visiit neuroloogi juurde.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valud rinnus

Tere,

Paar aastat on esinenud valud rindkeres. Valud tulevad ja lähevad üsna suvalistel aegadel. Vahed valude vahel on paar kuud. Valu asukoht on ka olnud üsna ebamäärane. Kord valutab vasakul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asja saab täpsustada vaid siis, kui valu esinemise ajal pöörduda arsti vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu kaelas ja õlgadel

Tere
Mure selline juba pikkaaega kimputab mind kaelavalu ja õlavalu,valu on igapäevaselt ,olen käinud massööri juures 2korda kas peaksin veel käima?
Pinge on päris suur. Valuga kaaseb peavalu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Massazi toime jääb lühikeseks kui peapõhjus jääb püsima. Sageli on selleks krooniline ärevus ja/või depressioon mis põhjustab kaelalihaste pingeseisundi ja ka sundasendis istumine. Soovitan visiiti neuroloogile.
Loe edasi

Alaseljavalu, valu kiirgumiseg vasakusse jalga

Tere, kannatan 2,5 a alaseljavalude ja kubeme piirkonna valusi. Novembris KT-uuring lülisamba nimmeosast natiivis. Lülikehad on normaalse kõrgusega, lülivahemikud ahenemiseta. Lülikehad on koldeleiuta. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb ka labajala osaline nõrkus tuleks pöörduda EMOsse. Kui nõrkust ei ole, siis paranemise võimaldamiseks tuleb vältida liigutusi, asendeid ja harjutusi mis tekitavad valu ja sipelgaid sääres ja ...

Loe edasi

Kolmiknärvi neuralgia

Tere!

Neuroloog diagnoosis kolmiknärvi neuralgia ja määras karbamasepiini 3x 300 mg päevas 17 päeva. Mul need valuhood aastaid kestnud vahelduva eduga. Mingi periood on rahulikum ja siis jälle ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi valu tavavaluvaigistid ei leevenda - raviks kasutatakse epilepsiaravimeid. Kõik sõltub diagnoosi õigsusest.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: