Alaselja valud.Liikumishäired. 25.06.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Alaselja valu.Häired kõndimisel.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on muutused nimmelülides tinginud väljuvate jalanärvide juurte kanalite kitsenemise, mis põhjustab valu, tundlikkuse häireid ja lihastalituse häireid jalgades. Kahjustuse ulatuse ja operatsioonivajaduse hindamiseks on vajalik neuroloogiline läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Otsmiku valu

Tere algul oli alaselja valu siis läksin füsoterapiudile.Aga valu ei kau jalast tundub nagu oleks otsmiku närv vahepeal ajab lonkama ja vahepeal pahaistuda

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Usun et pidasite silmas ikka istmiku närvi. Tegemist võib olla nimmediski probleemiga. Kui perearst ei aita, tuleb pöörduda neuroloogi poole.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Alaselja lamenemine

Tere

Viimasel tööandja poolt korraldatud arstlikul ülevaatusel mainiti edasise täpsustuseta, et on näha alaselja lamenemist. Kahjuks ei küsinud ma kohe ka täpsustavaid küsimusi. Millest see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Seoses algavate degeneratiivsete muutustega selgroo nimmeosas, võib loomulik selja nõgusus väheneda, see aga võib olla ka kaassündinud olek. Vaevuste ärahoidmiseks tuleks regulaarselt treenida selja ja ...

Loe edasi

Alaselja valu

Jaanuaris tõmbasin alaselja ära nii tugevalt,et olin poolteist kuud voodis, seejärel sain valuvaigistid, mis lasid liikuma hakata, kuid valu ära ei kadunud. Praeguseks,septembriks, on valu endiselt seljas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt oleksid vajalikud lisauuringud - CT või MRT nimmelülidest ja neuroloogi läbivaatust. Võimalik on diskiprolaps ja mõlema jala valu korral on oht ka põiehäiretele. Seega EMO ja neuroloogi konsultatsioon. ...

Loe edasi

alaselja valu

alaselja valu kiirgab paremale,tuharasse jajalga, uriini ja kõht kinni.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna enne op.i olid valu ja nõrkus vasakus jalas, nüüd aga valu kiirgub paremasse jalga kahtlustan uut diskiprolapsi suunaga paremale. Ka lisandunud põie ja pärasoole funktsiooni häired viitavad sellele ...

Loe edasi

Alaselja puusa ja põlvevalu

Mida teha kui valu võttab jala alt ära. Valu on nii tugev et jalale toetada pole võimalik. Valu puusast põlveni.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui perearst arvab et tegemist võib olla närvivaluga lähtega seljast, tuleks tulla vastuvõtule.
Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591
Neurodiagnostika.

Loe edasi

alaselja valu

alaselja ja vasakujajalapolvest allpooltvalu.olen valudes alates16nov2015 .haiguslehel5jaan samuti olen seljaga 50 tõõvöimetu.olen saanud selga kaks kenoloogi susti16,012ja05,01 votnud valuvaigisteid ,valuplaastreidnuud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmediski kahjustusest tingitud selja ja jalavalu kestab kaua, vaja on mitmeid ravikuure rohtudega, lisaks vahel seljakorseti kandmist aga ka ravivõimlemist. Tuleb vältida asendeid ja liikumisi mis põhjustavad ...

Loe edasi

selja valud ja jalgade tuimus

Oktoobris algasid tugeved alaselja valud,hiljem ka jalgade tuimus ja suremine.Millest vöib olla see tingitud?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseid võib olla mitu. Tuleks alustada rö piltidest nimmelülidest (saadab perearst) ja neuroloogi konsultatsioonist .

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

alaselja valu

Mida ette võtta alaselja närvipõletikuga?selga pole võimalik juba teist päeva sirgu ajada.valu on tugev ja puhkeasendis tuikav? kangemad valuvaigistid aitavad vaid mõneks ajaks.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan lamamist ja valuvaigisteid. See on kiireim tee paranemisele.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

alaselja valu

Tere, mul selline mure, et aasta tagasi tekkisid tugevad alaselja valud. Need ei ole küll pidevad, kuid siiski segavad. Tehti ka pilt ja öeldi, et on shmorli tõbi. Kui varem kestis valu umbes kaks päeva, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ka Schmorli tõbi põhjustab seljavalusid (enamasti rinnaosas) noorukieas. Alaselja valude põhjus võib olla nimmelülide vaheketaste muutustest tingitud. Võimalikud on ka muud põhjused. Tuleks minna neuroloogi ...

Loe edasi

Kosmodisk

Kas ma võin kosmodiski kasutada,kui mul on olnud seljaoperatsioon?Nimelt alaselja kõhreketas oli katki 10 aastat tagasi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: