Osteokondroos 16.09.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Sain röntgeniülesvõtte lülisambast- vastuse.Millega on tegu ja mida täpsemalt tähendab osteokonroos?
L3/4 lülivahe mõõdukalt,L4/5 oluliselt kitsenenud.Lõpp-plaadid siledad,L4-5 servades oteofüüdid.Sakroiliakaalliidused on veenva haigusliku muutuseta.Kokkuvõte-osteokondroos
Kas pean pöörduma eriarsti vastuvõtule?
Jään vastust ootama.
Tänan.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Osteokondroos viitab muutustele lülisamba lülidevahelistes kõhrketastes, lülidevahelistes liigestes ja ka lülides endis mis on seotud organismi vananemisega ja mis suurenevad seoses lülisamba osade nagu nimme ja ka kaelaosa ülekoormusega seoses töö ja eluviisidega. Eriarstile on vaja põõrduda närvivalude korral jalgades või kätes (neuroloog), või selgroo progresseeruva kõveruse korral (ortopeed).

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Lülisamba muutused ja sport

Röntgenbildi alusel on mul selline diagnoos.
Hinnakoodid: A7916, A7907RÖ-leid:NIMMELÜLID:Lumbaallordoos tavaline, skolioosi ei ole. l5 anterolistees ~6 m ulatuses, defekt pars interartikularis´es. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjelduse järgi esineb nimmelülide nihkumine seoses lülidevahelise liigese vigastusega. Vajate kohest ortopeedi konsultatsiooni. Vältige seni füüsilist koormust.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaela osteokondroos, müotooniline sündroom, C5-C6, C6-C7 song, seljanärvi kontuuri deformatsioon

Tere. Sain eeltoodud diagnoosi Eestist väljaspool ja pole 100% tõlke õigsuses kindel, aga diagnoos on hirmutav ja ei tea, kas broneerida esimene lend Eestisse või on see midagi, millega annab elada. Tehtud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on kaelalülide ealiste muutustega, kahe lülidevahelise ketta väljasopistusega ja kaelalihaste toonuse tõusuga. Ka kõik muutused eraldi põhjustavad kaelavalu. Kui ei kiirgu valu kätte ei pea asjaga ...

Loe edasi

Ostekondroos

Minuga on lugu selline, et diagnoosiks on südamekahjustusega hüpertooniatõbi, (ilma kongestiivse südamepuudulikkuseta), riskiaste 2. Tüsistus :Muud südamerütmitused e. arütmiad, muu ja täpsustamata enneaegne ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Roietevaheliste närvide kaudu võib valu seljast kiirguda ka rindkeresse. Kui põhjuseks on viirus (herpes), kaasub ka villiline punane lööve. Valud võivad sarnaneda stenokardiale.

Dr. Ain ...

Loe edasi

osteokondroos

tere. Olen 16, ja mulle pandi diagnoosiks reieluupea juveniilne osteokondroos. Kas te saaksite mulle palun sellest natuke lähemalt rääkida, kuigi see eriti teemaga ei haaku!!?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See ei haaku ka erialaga. Saatke küsimus ortopeedile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kaela valu

Röntgeniuuringu järeldus on osteochondrosis cervicalis, perearst suunas ortopeedi juurde, järjekord on aga peaaegu paar kuud, kas saan seni peale väljakirjutatud tablettide enda jaoks midagi paremaks teha, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondroos tähendab muutusi lülides, liigestes ja kõhredes. Põhjused on erinevad, ka ealised. Mitte osteokondroos ise ei vaja ravi, vaid sellest põhjustatud vaevused, seega ei saa ilma läbivaatuseta ...

Loe edasi

osteokondroos

Käisin kaela pilti tegemas, dignoosiks sain osteokondroosi, raviks mitte midagi. Mis on osteokondroos ja kas seda ei olegi võimalik ravida? Pool aastat tagasi tehti pilti alaseljast, siis oli diagnoosiks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondroos kaasub diskopaatiale ja on lülisamba vananemise märgiks. Osteokondroosi ei saa ravida, küll aga sellest tingitud valusid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

OSTEOKONDROOS

Tere. Olen 48.a. naine 174/61. Töö nõuab liikumist ja ka raskuste tõstmist. Selja alaosa valutab, eriti lamavas asendis. Nii on see kestnud 3 kuud. Diagnoos on L5/S osteokondroos. Ravimitest olen tarvitanud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige haigusleht. proovige kodus võimalikult lamada ja mitte valu põhjustada. Kui paremaks ei lähe, tuleb külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

jalavalu

Tere! Vaevab diagnoosimata põhjusega muutuva tugevusega jalavalu põlvest allpool pea 2 aastat. MRT seljas probleeme ei näidanud, v.a L4/L5 osteokondroos. Valu on aastate eest varemgi olnud, siis nimetati ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks helistada oma neuroloogile. (kui kange Tramadool?)
Tuleks siiski selgitada valu põhjus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

osteokendroos

Tere

Mul diagnoositi nädal tagasi osteokendroos(loodan, et mäletan õigesti).Mida see haigus tähendab ja kuidas ravida?
Tänan

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondroos on loomulik selgroo vananemine ja välja ravida seda ei saa. Sellest tingitud valusid aga saab ravida.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

osteokondroos

Tere!
Vabandage tülitamast, kui see ei kuulu Teie valdkonda. Kuid mulle öeldi, et osteokondroos on neuroloogiline probleem.
N, 63 a., normaalses kaalus, füüsiliselt aktiivne. Aasta tagasi tehti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondroos on lülisamba kõhre ja luustruktuuride degeneratsioon, mis on seoses organismi vananemisega loomulik nähtus, aga on enam väljendunud seoses haiguslike muutustega lülidevahelistes kõhrketastes ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: