Püsiv nimmevalu 27.10.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Pöördun taas Teie poole, et nõu saada. Mul on tugev nimmevalu kestnud juba peaaegu 4 kuud. Valu on kiirgunud kogu selle aja jooksul vasakusse jalga, tuharasse ja sääre tagakülge - istuda ei saa, max 15 min. Viimase kuu jooksul on lisandunud ka osaline valu kiirgumine paremasse jalga, mõlema puusaliigese valu, sagedasem urineerimine ja kannad jäävad seistes väga valusaks. Hommikuti käies tunnen nimmes krõksumist, mis on väga ebameeldiv ja põhjustab hilisema tugevama valuhoo. Uuringud on tehtud: röntgen, kompuutertomograafia ja MRT. Tarvitan valuvaigisteid Diclac 150 mg 1x päevas, vajadusel Skudexa 1x päevas ja lisaks Xeforapid 2x päevas. Mure on selles, et mitte midagi pole paremaks läinud, valu püsib. Lisan siia uuringute vastused:
RÖ 08.07.20: Lülisamba nimmeosas lamenenud lordoos, ~ 8 mm sügav, väljendunud spondüloartroosi leid L 2 - S 1 osas, L 2 - 3 ja L 4 - 5 - S1 lülivahemike tugev ahenemine, L 3 - 4 lülivahemiku mõõdukas ahenemine, lülikehadel eesmised ja külgmised spondülofüüdid, ~ 7 kraadi lateraalkurvatuur nimmes paremale.
KOMP 28.08.20: L osas esineb minimaalne dextroskolioos. Lumbaaalordoos on lame. Listeese ei ole. - Lülikehde üldine kõrgus on tavapärane, lülikehdel on suured servmised osteofüüdid. - Kõik L osas diskid on väljendnult maldaldunud, lülikehde lõpp-plaadid on ebatasased. Diskid on laial alal kergelt dorsaalsele väljakummuvad. Prolapse ei ole. - Fasetiligeised on kergelt artrootilised, olulist luulist hüpertroofiat ei ole. - Mõlemapoolselt on L5 neuroforamenid kombineeritud põhjustel ahenenud, muus osas on neuroforamenid vabad. Spinaalkanal on vaba.
MRT 20.10.20: KIRJELDUS T1, T2 sekventsid L - osast + MG L - lordoos lamenenud, Esinevad deg. laadi muutused: def. spondüloos, spondülartroos , L2/L3 - L5/S1 osteokondrootilised muutused ja samas diskide minimaalsed dif. protrusioonid, enam L2/L3 kõrgusel. Spinaalkanali ahenemist ei esine.
Kas selles olukorras on võimalik mind aidata või pean kogu järgneva elu piinlema neid valudes? Minu neuroloog ütleb, et jah, probleem on, aga teha pole midagi. Peab võimlema - aga valu tõttu ma ju ei saa seda teha. Või pean valu eirama ja lihtsalt ikkagi seda tegema? Samas ütles füsioterapeut, et tema silmis ei ole mul üldsegi nõrgad lihased, vaid põhjus tuleneb lülisambast enesest. Millist nõu teie saaksite anda kogu selle info valguses?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kuna valu pikaajaliselt kiirgub jalgadesse, on ka võimalikud põiehäired ja uuringud näitavad närvijuurekanalite ahenemist tuleks kindlasti konsulteerida neurokirurgiga (PERH või TÜ Kliinikum) võimaliku op. ravi suhtes.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Sörm väriseb

Tere,
Mul väriseb vasaku käe neljas sõrm ning näiteks kätt enda ees hoides liigub nagu kellaosuti väikse sorme juurde/taha. Samuti on püsiv teema rahutute jalgade sündroom, mis aegajalt on ägedam ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Abi saamiseks tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Ishias

Kas istmikunärvipõletik võib kesta tõesti 5-6 nädalat? Olen juba ravinud seda päris pikalt aga aeglaselt tõmbab tagasi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmevalu koosa jalavaluga kestab tihti mitu kuud. Oluline on siiski põhjus selgitada. Pöörduge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Nimmevalu

Tere, seljavalu hakkas mul 4. septembrist (on esinenud ka varem valusid), kuna läks väga hulluks, pöördusin arstile. Tehti röntgen ja saadeti närviarstile, kus avastati, et nimmelüli paigast ära (arst ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Arvamust saab avalda peale läbivaatust ja uuringutega tutvumist.
Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Nimmevalu

Valu seljas, mis süveneb liigutades, valu kiirgab vasaku reie tuharasse, reie välispinda allapoole. Tarvitasin TRAMADOLI JA DICLACI. Röntgeni ülesvõte....lülisamba lumbaalosas skolioos vasakule. Lülisamba ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Operatsioon tuleb kõneks, kui labajalg on jäänud nõrgaks (ei saa käia kandadel või varvastel), on tekkinud põiehäired, või jalavalu on väljakannatamatu.
Soovitan vältida asendeid mil valu kiirgub ...

Loe edasi

Vertigo

Sooviksin teada, et kas vertigo võib põhjustada väsimust ja uimast olekut?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vertigo ehk pearinglushoogude ajal võib esineda tasakaalutust ja peauimasust. Hoogude vahel uimasust ei esine. Püsiv väsimus ja uimasus koos ebamäärase tasakaaluhäirega viitab nt. ärevushäirele ja depressivsele ...

Loe edasi

Nimmevalu kiirgumisega istmikku - kuidas leevendada?

Tere
Nimmepiirkonna valu kiirgab istmikku eriti istuvas asendis. Näriv valu juba 2 kuud. Valuvaigistid annavad hetkelist leevendust.
MRT uuringu leiu kirjeldus on järgmine:Lülisamba L-osas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuringust järeldub et närvijuured on vabad - seega operatsiooni ei ole vaja. Kroonilise seljavalu ravi on tihti keeruline ja kompleksne ja sõltub läbivaatuse tulemustest.

Helistage tel. 6 ...

Loe edasi

nimevalu ja huppeliigese ning paka tundlikkus

Assata tagasi tundsin agedat nimmevalu. Parast seda valutab selg aegajal.Aga jalad hakkasid valutama alates ulevalt ja nuud on huppeliigesed ja pakad tundlikud. Pool aastat tagasi jooksid nagu noorid jalgadel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla näiteks lampjalgsus. Tuleks külastada ortopeedi.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kestev nimmevalu

Kannatan juba kolmandat kuud väga tugeva nimmevalu all, mis kiirgab reide, säärde, kaela ja kuklasse. Haiglasse uuringutele pääsen alles kahe nädala pärast (järjekord nii pikk). Olen perearsti soovitusel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmevalu saab kiirguda vaid jalga. Kaela ja kuklavalul on teine põhjus. Valud seljas ja jalas võivad olla väga tugevad ja mitte alluda mingitele ravimitele. Kui valud on väga intensiivsed ja tekkinud ...

Loe edasi

....vasak käsi ja selja valu

Tere .Olen 44.a-ne naine.Mulle teeb muret vasaku käe nn. suremine öösiti,mitte ainult,ta lausa valutab ja ei toibu niipea.Olen öösel sellepärast ülesse tulnud ja siis võtab pool tundi aega kui asi kuidagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käe öine suremine on ilmselt tingitud käenärvi pidevast kompressioonist randmeliigese piirkonnas. tuleks säilitada igas olukorras sirget rannet. mitte painutus ega sirutusasendit.
Nimmevalu põhjus ...

Loe edasi

seljavalu

Pöördun teie poole oma murega, kuna mul endal on juba mõistus otsas. Nimelt vaevavad mind alaseljavalud. Ja need valud ei tundugi üle minevat. Olen 20 aastane kõigest, aga tunne on juba nagu mõnel pensionäril, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Äge nimmevalu esineb tavaliselt nooremas eas-põhjuseks algavad muutused nimmelülidevahelises kõhrkettas. Et asja täpsustada ja õiget ravi saada tuleb külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: