Alaselja (ristluu) probleem 08.09.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kas valu ristluu piirkonnas (eriti vasakul poolel), selle kiirgumine vasaku reie välimisele küljele ja vulvapiirkonna valu pika aja jooksul võiks kuuluda neuroloogi pädevusse või on see valuarsti probleem? Eriti on häirinud vulvapiirkonna põletavad valud, mis kestavad 8-12 tundi, ka äkilised valusööstud kubemes ja jala nõrkus.
Proovitud ravi nii kuseelundite põletike kui ka günekoloogiliste võimalike probleemide suhtes. Viimaste suhtes on analüüsid tehtud ja probleeme ei ole diagnoositud.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on nn. kroonilise neuropaatilise valuga millega tegelevad nii neuroloogid kui valuarstid. Tuleks minna vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

alaselja valu

Tere päevast. Selline probleem, et viimase kuu aja jooksul alaselg tugevalt valutanud, seda siis osasid liigutusi tehes. Nt kõige hullem on tavalise arvutitooli peale istumisega või sealt püsti tõusmisega, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alkohol ise tavaliselt valu põhjuseks ei ole, küll aga võib sügav uni ebamugavas asendis põhjustada hommikust seljavalu ägenemist. Kas pildid nimmelõlidest on tehtud?

Tel. 6 748 591
Dr. ...

Loe edasi

Seljavalu

Lõikav valu paremal pool ristluu piirkonnas .Lamades valu ei ole. Selg ei valuta,ainult närvivalu teatud asendis.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Toodud kaebuse alusel midagi konkreetset vastata ei saa. Soovitan teha perearsti kaudu rö ülesvõtted nimmelülidest ja tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Turja ja õla valud

Tere.
Probleem järgmine. Umbes kuu tagasi hakkas ülaselg valutama, vahel on valud rohkem vasakus õlas ja ka vasakus kaela pooles. Hommikuti on asi päris hull. Läheb mitu tundi, enne kui korralikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid alaseljas viitab võimalikele muutustele ka lülisamba kaelaosas. Otsest seost ülaselja valudega võivad olla vaid muutustel kaela ja rinnaosas. Alaselja op kaela ja õlavaludest ei päästa.

Loe edasi

alaselja valu

Mida ette võtta alaselja närvipõletikuga?selga pole võimalik juba teist päeva sirgu ajada.valu on tugev ja puhkeasendis tuikav? kangemad valuvaigistid aitavad vaid mõneks ajaks.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan lamamist ja valuvaigisteid. See on kiireim tee paranemisele.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

alaselja valu

Tere, mul selline mure, et aasta tagasi tekkisid tugevad alaselja valud. Need ei ole küll pidevad, kuid siiski segavad. Tehti ka pilt ja öeldi, et on shmorli tõbi. Kui varem kestis valu umbes kaks päeva, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ka Schmorli tõbi põhjustab seljavalusid (enamasti rinnaosas) noorukieas. Alaselja valude põhjus võib olla nimmelülide vaheketaste muutustest tingitud. Võimalikud on ka muud põhjused. Tuleks minna neuroloogi ...

Loe edasi

Tuimus sõrmedes

Tere!

Viimased paar nädalat on tekkinud imelik tunne paremasse kätte. Aegaajalt ei saaks nagu liigutada parema käe kahte sõrme(väikest sõrme ja järgnevat sõrme). Ise näen ja tahan liigutada, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaselja trauma käes häireid ei põhjusta. Tegemist võib olla käenärvi kompressiooniga küünarliigese piirkonnas. Kui probleem ei möödu, tuleks tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
tel ...

Loe edasi

Kosmodisk

Kas ma võin kosmodiski kasutada,kui mul on olnud seljaoperatsioon?Nimelt alaselja kõhreketas oli katki 10 aastat tagasi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

osteokondroos

Tere!
Vabandage tülitamast, kui see ei kuulu Teie valdkonda. Kuid mulle öeldi, et osteokondroos on neuroloogiline probleem.
N, 63 a., normaalses kaalus, füüsiliselt aktiivne. Aasta tagasi tehti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondroos on lülisamba kõhre ja luustruktuuride degeneratsioon, mis on seoses organismi vananemisega loomulik nähtus, aga on enam väljendunud seoses haiguslike muutustega lülidevahelistes kõhrketastes ...

Loe edasi

nimme-ristluu neuralgia

Tere! Minu mehel on juba aastaid krooniline nimme-ristluu neuralgia. Ta on võtnud suukaudu ravimeid, määrib regulaarselt seda piirkonda, on saanud massaazi ja parafiiniravi. Ikka vaevavad kroonilised valud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõlbulikkuse tegevteenistusse määrab vastav komisjon kes teeb otsuse lähtudes uuringute tulemusest ja spetsialisti hinnangust.

Dr. Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: