Kolmiknärv või midagi muud ? 07.11.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere, 3 nädalat tagasi hakkas silma alt ( seal kust peaks teoorias jooksma kolmiknärv ) tuksuma või siis tõmblema. Mitte silm vaid just see osa silma all, kus inimestele nn kotid silmade alla tekkivad. Parem pool. Tuksumine järjest 24h ööpäevas ja hetkekski järgi ei anna ega seisma ei jää. Tunnen surumistunnet silmade sisenurgas, ja õrnalt nagu ka teise silma alt sama koht tõmbleks ( seal seda aga visuaalselt näha pole). Silmade ümbrus valutab- Olen käinud perearstil, kes ütles, et tuleb vaid ootada ja samuti ka silmaarstil, kes ütles vaid, et silmadega kõik korras ja soovitas niisutavaid silmatilke. Nüüd aga kui kolm näd täis tunnen,et see koht muutub juba tuimaks silma ja nina piirkonnas. Justkui käsi v jalg surnud on. Nahal selline rippumistunne. Kas oskate nõu anda ? Puuki pole mul olnud.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

See ei ole kolmiknärvi neuralgia vaid tik - tahtele allumatu lihastõmblus. Põhjuseks võib olla krooniline ärevus. Kui probleem püsib võiks tulla neuroloogi konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kolmiknärv

Hammas valutab, teravad valud, kusjuures on selle hamba närv suretatud. Olen käinud umbes aasta nii hambaarsti, proteesiarsti, igemearsti, kirurgi, hügieeniarsti juures. On kohapeal konsulteeritud veel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hambanärvi kahjustus võib läbi kolmiknarvi põhjustada ebameeldivaid valusid kogu näopooles. Neuroloogi konsultatsioon on seega vajalik.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

komiknärv

tere, olen 25a. m ja prob selline et aasta tgsi täpselt samal ajal tekkis kurgulaes selline ebameeldiv surumise tunne, mis kiirgas ka kuklasse.Magades öösel pole midagi ni kui ärkan siis on surve vöi selline ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ei ole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kolmiknärv või midagi muud?

Tere!
Minu mure on selline. Umbes mõned kuud tagasi hakkas mul öösiti vasak käsi "ära surema". Asi läks kogu aeg hullemaks, tekkisid ka meeletud valud. Võiks isegi öelda, et krambivalu pole nii tugev. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegu võib olla näiteks kaelalülidevahelise kõhrketta väljasopistusega. Tuleks teha rö. pildid kaelalülidest ja minna neuroloogi vastuvõtule. Karbamasepiin siin ei aita.

Dr. Ain Pajos
tel ...

Loe edasi

Kas ikka on kolmiknärv?

Tere.
Kirjutan teile Saaremaalt, oma 76 aastase ema murest. Tal on diagnoositud kolmiknärvi põletik. Asi sai alguse hammastest ja proteesidest. Haiged hambad parandati, mida ei saadud, tõmmati välja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi neuralgia vajab spetsiifilist ravi, mis enamasti aitab. On võimalikud aga tugevad näovalud mõnel teisel põhjusel. Helistage või Tallinnas olles tulge läbi, et saaks asjaolusi täpsustada.
Loe edasi

kolmiknärv

Mure selline, et umbes kaks aastat tagasi kevadel tundsin vasakul näopoolel üleval nagu hammas valutaks. Käisin hambaarsti juures, tegime hammastest panoraam pildi (kõik oli normaalne). Tarkusehambal tundus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pidev tuikav valu ei ole iseloomulik kolmiknärvi neuralgiale mida ravivad neuroloogid. Külastage teist hambaarsti.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kolmiknärvi põletik

Kolmiknärv hakkas valutama juulikuus aastal 2005. Opereeriti vasakpoolse näopiirkonna kolmiknärvi põletik 30 sept 2005(olid liited). Peale seda valud jätkunud. Tarvitan juulikuust alates carbamazepiini ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diagnoos tundub kahtlane, mis liited??. Mõistlik oleks algul uurida paqranemisvõimalusi opereerinud arstilt. Kui abi ei saa, tulge vastuvõtule.

DR.Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

kolmiknärv

Minu ema on 83 aastane. Tal tihti pea valutab ja see valu on lokaalselt ainult vasaku kulmu peal. Isegi katsudes on vahel valus. Perearst ütles, et kolmiknärv... ja kirjutas mingid tabletid. Ma praegu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleb minna neuroloogi vastuvõtule

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

KOLMIKNÄRV.

Tere.
Soovin teada kuidas diagnoositakse ja ravitakse kolmiknärvi põletikku? Kas seda on võimalik ka täiesti välja ravida?Tänan.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi valusid või kahjustust diagnoosib neuroloog vastuvõtul. Ravi on erinev.

Dr. Ain Pajos
6 748591

Loe edasi

kolmiknärv

8 kuud tagasi ravisin näo vasema poole kolmiknärvi põletikku, valu läks paari nädalaga üle, aga käesoleva ajani kirvendab täpselt pool pead endiselt, pool huult, keelt ,põsed, pidevalt tunnen, kuidas osade ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi neuralgia on üsna harv haigus. Valu näos võivad aga põhjustada mitmed muud seisundid. Kõiki on enamasti võimalik ravida kui on õige diagnoos. Tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

kolmiknärvi põletik

3 aastat tagasi hakkasid kohutavad valud vasaku näo poolel,hambad valutasid jube valu.olen söönud carbamazepini200mg,algul rohkem nüüd vähem2tk päevas.mu tarkuse hambad kasvavad ja arvatavasti sellepärast ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Konkreetset abi interneti teel anda ei ole võimalik. Tulge vastuvõtule

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: