Ravi kõrvaltoime 16.04.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Olen 59 aastane naine. Sügisel diagnoositi mul munasarja kasvaja, tehti ulatuslik operatsioon, millele järgnes 6 seanssi keemiaravi. Veebruaris oli viimane raviseanss ja õnneks on ravitulemus hea ja kompuutri vastus ja analüüsid olid kõik korras. Ravi teostati 6 korda 21 päevaste vahedega paclitaxeli ja karboplatiiniga. Juba esimesest seansist peale tekkis mul varvaste ja pöia tuimus, surinad, varbad oleks nagu kinni seotud, nagu vati sees. Kurtsin terve ravi vältel seda raviarstile, tema vastas, et selle raviga tekivadki sellised kõrvaltoimed, neid ravida eraldi pole vaja, vaid pika aja jooksul need taastuvad, et neuroloogi konsultatsiooni ega ka taastusravi pole vaja. Soovitas b- grupi vitamiine võtta. Olen püüdnud ise võimalikult palju varbaid liigutada, jalgadega võimelnud, kõndinud palju ja neid ka masseerinud, b- grupi vitamiine pole siiani manustanud. Praeguseks ehk on natukene vähemaks neid tundmusi jäänud, õnneks pole halvemaks läinud. Minu küsimus on, palun vastake mulle:
Mida Teie sellest arvate,kas nõustute minu raviarsti soovitustega, et midagi pole vaja teha, vaid oodata või kas ma peaksin siiski konsulteerima neurloogiga, kas oleks siiski vajalik määrata ravi, või piisabki sellest, mida ma ise olen siiani teinud ja pean lihtsalt ootama, kuniks aeg need probleemid parandab? Kas oleks abi ka b- grupi vitamiinidest? Kas see probleem on ainult neuroloogiline või puudutab see ka veresooni? Kas oleks vajalik ka veresoonte kirurgi konsultatsioon?
Ette tänades, parimate soovidega murelik patsient.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Et kõigile küsimustele vastata tuleks tulla läbivaatusele.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus

Juuni algusest tarvitasin naistearsti poolt kirjutatud Duphastoni 10mg 1tbl päevas./müoom,mis annab suuri verejookse/Kuu keskel tekkis hambapõletik,siis võtsin Dalacin c 300mg 3korda päevas,olin enne seda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on stressiseisund ja ärevushäire. Võtke paar päeva rahustit ja kui asi paraneb, tuleb kaaluda edasist ravi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

epilepsia ravimid ja unetus

Tere.
Palun öelge, kas epilepsia ravi alguses võib tekkida unetus ja kui ruttu on lootust et see kõrvaltoime möödub, või peab vahetama hoopis ravimi välja?Seni 2 nädalat tarvitanud topamax 25mg

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Unetus võib olla seoses ravimiga ja tavaliselt möödub 2-4 nädalaga. Informeerige sellest ka ravimit määranud arsti.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: