Kaela ja nimme radikulopaatia 11.08.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere . Kas spinaalkanali ja seljaaju deformatsioon diski prolapsist on seljaaju kahjustus ? ( kaelas ) on cauda equina sündroom ka .Kael on opereeritud 10 a. tagasi . Discectomia c 5 - 6 anterolateralis sin .

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Cauda equina sündroom saab esineda vaid nimmelülidevahelise kõhrketta kahjustuse korral. Sama probleem kaelaosas võib aga olenevalt diski väljasopistuse suunast ja ulatusest põhjustada nii närvijuurte kahjustust - valu, tuimus, nõrkus ühes käes kui ka seljaaju kompressiooni - jalgade nõrkus ja põiehäired. Asja saab täpsustada ja ravisoovitusi anda peale piltidega tutvumist ja läbivaatust.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kaela radikulopaatia.

Tere! Palun teie arvamust KT uuringu kirjelduse kohta. Kaelalordoos on sirgenenud. Lülikehade kuju ja kõrgus on iseärasusteta, tagaservad ühel kaarjal joonel. C5/6 lülivahemik on oluliselt kitsenenud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Muutused on iseloomulikud kaeladiski kahjustusele. See aga on juba opereeritud ja survet närvijuurele ei pruugi olla. Tegemist võib olla nn kroonilise valu sündroomiga, mis vajab aga eriravi. Soovitan ...

Loe edasi

Radikulopaatia

Tere! Soovin ka teise arsti arvamust! Olen teile enne ka kirjutanud enda kaela probleemidest. Nüüdseks siis peale pikka arstide ja uuringutel käimist sain diagnoosi! KAELA LÜLIVAHEKETTA HAIGUSSEISUND RADIKULOPAATIAGA! ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ainult pildi järgi ei saa kunagi otsustada vajaliku ravi või prognoosi üle. Määravad on vaevused ja neuroloogiline leid. Soovitan tulla vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Radiculopathia S1>L5sin

Tere.Olen 47.a. naine opereeritud selg 2000.a.vasakpoolse nimme-ristluu radikulopaatia tõttu.Algasid uuesti seljavaevused 2007.a .Sügisel 2008.a jõulude ajal lõi valu algul paremasse jalga ja kuskil 20 ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui närv sai vigastatud, püsib jala tuimus kaua - kuid ja vahel ka aastaid. Valu peaks õnnestunud op i korral kaduma,võimalik on aga uus diskiprobleem.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

selg

Olen 44 aastane naine.Mul on selline kjusimus,kas oskate mulle lahti seletada koodit mida selja uuringutel mulle tehti
M51,1(L5-S1)
M54,1(S1)
M48,0
Ette tänädes:

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on diagnooside koodidega:
Nimme-ja muude lülivaheketaste haigusseisundid radikulopaatiaga;
Radikulopaatia;(närvijuure kahjustus)
Lülisambakanali kitsenemine

Dr. ...

Loe edasi

mida teha

seljavalud,traumaatline spondülopaatia nimme-ristluu piirkond.koguaeg ei ole valud aga kui kuskil kõvem mats tuleb siis on valus,nii valus et on raske isegi endale sokki jalga panna.kunagi öeldi et 16 ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on põhjuseks traumajärgsed muutused nimmelülides. Vahel on vajalik korsett ja teatud harjutustest loobumine.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

nimmevalud

Naine 53a.Nimmeradikulopaatia tõttu opereeritud 2004. Valud kadunud pole,aga jalga enam ei kiirga ja jalg "alt ära ei kao". Vereproov suhteliselt korras (kilpnäärme alatalitlus). Ette kummardudes valus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Radikulopaatia tähendabki jalanärvide kahjustust, mille korral ka traumeeriva põhjuse kõrvaldamise (op) järgselt võivad püsida mitmesugused vaevused. See ei tähenda aga et neid ei ole võimalik ravida. ...

Loe edasi

valu seljas

kukkunud 5a.tagasi saba kondile selle tagajärjel ei saanud pool aastat istuda rö-filmi pole teinud.möödus 2a. kui esimest korda tekkis valu kiirgudes paremasse puusa-kummaline katsudes valu pole aga pikaldasel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tehke rö pildid nimmelülidest ja sabaluust ja tulge vastuvõtule.
tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

selja ja nimme valu

k 44447 lisa nimme piirkonnas esimeb ka tuimust ja vahate vahel kiirgub valu n.ö sabaluu otsa

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ei saa küsimusest aru.

Loe edasi

"surnud sõrmed"

19.a.noormehel on vasaku käe 3 sõrme justkui "surnud"olekus,täiesti tuimad,jõud sõrmedes puudub,on saanud elektriravi,kuid tulemus on endine,millest on selline asi tekkinud ja kui raske on seda ravida.Mis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tuimusele eelnes tugev valu kaelas, võib põhjuseks olla kaelalülidevahelise kõhrketta väljasopistusest tingitud käenärvi kahjustus. Radikulopaatia on närvijuure kahjustus.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

nimme-ristluu neuralgia

Tere! Minu mehel on juba aastaid krooniline nimme-ristluu neuralgia. Ta on võtnud suukaudu ravimeid, määrib regulaarselt seda piirkonda, on saanud massaazi ja parafiiniravi. Ikka vaevavad kroonilised valud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõlbulikkuse tegevteenistusse määrab vastav komisjon kes teeb otsuse lähtudes uuringute tulemusest ja spetsialisti hinnangust.

Dr. Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: