Ärevushäire? 12.06.13 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Eelmisest nädalavahetusest saadik imelik ja lakkamatu surin vasakus käes ja jalas.

Kuna EMOs kõikvõimalikud proovid olid korras, aga surinad jätkuvad, siis...

Kas need surinad võivad tulla kuidagi emotsionaalsetest pingetest ja ärevusest, et on äkki mingi ärevushäire vmt? (Pole seda küll kunagi diagnoositud, aga...)

Ja, miks ma nii arvan...

Hiljuti keegi ähvardas, et niipea kui saab, muudab mu elu põrguks. Ma ei tea, küll mis kujul, aga mul tekkis hirm.

Siis päevade ajal vasak rind läks nähtavalt suuremaks, kui parem, sealt tekkis mul uus hirm, võimaliku haiguse suhtes.

Nädalavahetusel siis tekkisid need surinad.

Ja laupäeval oli hetk, kui soovisin hingata. Olin õues, aga tundus, nagu ei saaks piisavalt hapnikku.

Et seda surinat ma ju välja ei mõtle, et midagi peab mul ju viga olema... Ja mingi lahendus leiduma. Kas oskate midagi soovitada?

Ma ise olen nii nõutu....

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui hootised surinad on mõlemas käes ja/ või jalas, on ärevushäire tõenäoline põhjus (krooniline ärevus põhjustab aju regulatsioonihäireid kogu organismis). Kui aga hootised surinad on vaid samapoolsetes jäsemetes ja ka näos, on võimalik ka erineva põhjusega ajuvereringehäire, mis vajab kindlasti põhjuse selgitamist ja spetsiifilist ravi. Milliseid uuringuid EMOs tehti?

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pidev nõrkus ja väsimus!

Nimelt mul läbitud väga keeruline kadalip! Algas kõik 5 aastat tagasi kui hakjasin end jube nõrgalt tundma ja pidev väsimus oli! Siis läks paar aastat mööda ja tekkisid südame vahelöögid! Ööpäevas oli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks veel konsulteerida teise kardioloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tõmblused kaelas

Tere! Minul tekkisid mingi 3.5 nädalat tagasi kaelas tõmblused . Millest ka video lisatud..Tunne on selline nagu kägistaks mind keegi. Käisin ka Tartus Kurgu kliinikus ja seal mul vaatas arst kaameraga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Helistage tel. 6 748591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

neoroloogiline

Tere!

Mul oli umbes 2010a autoavarii kus oli alaselja ja vaagnaluu piirkonna põrutus.
Pärast seda on mul alaselg valutanud vahete vahel.
Nüüd on läinud asi päris hulluks.
Mu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tarlovi tsüst ei ole valude põhjuseks, küll aga muutused alumistes lülivahemikes (diskopaatiad). Lõikust ei ole ette näha, küll aga valud võivad kesta.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Peavalu,pidev vilin kõrvades

Nõrk vilin kõrvades hakkas 9-ndast oktoobrist.Arvasin et see on kõrgest vererõhust.Tarvitan vererõhu tablette.Tablettide võtmine on suht ebaregulaarne sest töötan vahetustega.Kolm tööl kolm vaba.Tööle ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vilin kõrvades vanemaealistel on sage kaebus, mille põhjust ei õnnestu sageli selgitada, samas võib ta ka ise ajaga mööduda. Võiks siiski konsulteerida kõrvaarstiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tundetus kätes ja näos

Mureks on ühe näopoole ära suremine ja tundetus. Hoog kordus esimest korda mõni nädal tagasi (praeguseks olnud kolm hoogu). Esialgu läheb parema silme eest uduseks, keset silma tekkib nn udune täpike, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui hoog kestab ca. 15 min. meenutab see auraga migreeni aurat ilma peavaluta, mis esineb üsna sageli. Kui aga tuimus levib kogu kehapoolele või kestab kaua, tuleks hoo korral pöörduda EMOsse.

Loe edasi

Suured vaevused

Tere! Olen 23 aastane noormees. Siuke mure, et ülaselaseljas valud sellised ükskord nagu teravusvalud teinekord ülaselja keskosas selgroo täpselt kõrval selline suruv pingeline valu mis on väga ebameeldiv. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ärevushäire võib põhjustada palju erinevaid vaevusi kõikjal kehas, sealhulgas ka mööduvaid valusid. Ravi saamiseks tuleks pöörduda perearsti või psühhiaatri poole.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

närvivalu reie ülemisel osal.

Tere
Täna hommikupoole lõi mulle reie ülemisele sisemisele küljele tuikav/torkiv närvivalu, mis tuleb peale periooditi. Nüüd õhtupoole on närvivalu hoog peale tulnud kusagil iga poole tunni tagant. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla reie nahanärvi ärritusega kubemekanalis. Soovitan vältida pigistavat pesu ja kubeme toetamist nt. vastu letti. Täpsemaid soovitusi ja ravi saab anda peale läbivaatust.

Tel. ...

Loe edasi

Kolmiknärv või midagi muud ?

Tere, 3 nädalat tagasi hakkas silma alt ( seal kust peaks teoorias jooksma kolmiknärv ) tuksuma või siis tõmblema. Mitte silm vaid just see osa silma all, kus inimestele nn kotid silmade alla tekkivad. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See ei ole kolmiknärvi neuralgia vaid tik - tahtele allumatu lihastõmblus. Põhjuseks võib olla krooniline ärevus. Kui probleem püsib võiks tulla neuroloogi konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

kolmiknärv teeb liiga

Tere

10 päeva tagasi eemadas kirurg mul alt vasakult poolt tarkusehamba, operatsioon oli keeruline, sest hammas paiknes viltu. Kirurgi sõnul sai kõik siiski korralikult eemaldatud. Samal õhtul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui suu avamine teeb ka nüüd valu võis veidi viga saada lõualuuliiges. Võimalik on ka kolmiknärvi haru vigastus seoses manipulatsioonidega hambajuurega aga see võib paraneda kui vältida lisaärritusi põsele ...

Loe edasi

Halvatusjärgse köha vaigistamine

Olen selle haige abikaasa ja hooldaja. Mehel tekkis 15.veebruaril 2018 insult ja tehti PERHis trombolüüs. Tekkis kõrihalvatus ja mitme ägenemisega kopsupõletik ning parempoolne käe ja jala kergemate nähtudega ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks proovida codeini - apteegis peaks müüdama tablette paracetamol+codein. Retsepti saab kirjutada perearst. Kui ei aita-helistage.

6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: