Uuringu tulemuse selgitus 15.11.10 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Palun selgitage, missuguseid vaevusi ja sümptomeid põhjustab
"C7/8vahemik kitsenenud, servmiselt osteofüüte, mis ulatuvad spinaalkanalisse ning on konfliktis duurakotiga, samuti ahendavad parempoolset juuretaskut.
Pole võimalik magnettomograafia, kuna südame klapp ja aort proteesitud."

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on 7 ja 8 kaelalülikeha vahelise kõhrketta lamenemise ja osalise väljasopistusega paremale, kus võib ärritada kätte minevat närvi ja põhjustada valu paremal kaelas, abaluu taga, õlavarres ja käes.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Radioloogia selgitus

Mida tähendab Paremas mastoidrakustikus on efusioon?
Millest võib olla see tingitud? Kas depresiioni tekitaja või mingi seos depressiooniga või seos muu haigusega või vaktsiini kõrvalmõju ?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See on vedeliku kogunemine parema kõrva juures olevasse sõelluusse - tavaliselt seoses kroonilise kõrvapõletikuga. Aju on OK.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

MRT uuringu tulemused.

Kaks kuud dagasi vigastasin töö käigus selga. Selg oli kange üle nädala ja peale seda lõi kiirgav valu vasakusse jalga, lisaks on säärelihas justkui krambis ning osa jalalabast on tuim. Nüüdseks on närvivalu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT faili ei ole

Dr. Pajos

Loe edasi

Tsüst käbikehas

Minu 8-aastasel pojal avastati MRT-s (uuriti nõrkushoogude põhjuseid) käbikeha-tsüst, läbimõõt 1cm. Uus uuring kontrastainega alles märtsis. Neurokirurgi juurde saadab neuroloog pärast seda. Ühesõnaga, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuring kontrastainega on väga oluline, kuna aitab selgitada tsüsti põhjust ja iseloomu. Eri vormida korral on ravi erinev. Tsüst põhjustab sageli häireid ajuvedeliku tsirkulatsioonis - sellest peavalud ...

Loe edasi

Unearteri paksenemine

Tervist

Olen 37 aastane naisterahvas. Hiljuti diagnoositi mul Intima-meedia paksendid unearterite bifurkatsiooni piirkonnas.Vertebraalarterites verevoolu spektrid ja kiirused rahuldavad. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlati tuleks vähendada riskifaktoreid, mis põhjustavad ateroskleroosi - suitsetamine, kaal, kolesterool, vererõhk, veresuhkur. Probleemid tekivad, kui verevool unearteris on takistatud üle 70 % - ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: