Käe valu 09.01.09 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere Lp. Doktor

Olen 28 aastane naine ja töötan pidevalt arvutiga. Seda juba aastaid. Umbes kuu aega tagasi aga hakkas valutama parem käsi ja seda pidevalt. Esialgu on tunne nagu käsi hakkaks ära "surema" ja muutub tuimaks, sealt läheb valu edasi küünarliigesesse ning siis juba on ka õlg valus ning lõppkokkuvõttes on kogu käsi tuim ning sõrmed hästi külmad. Valu pole väljakannatamatu, kuid siiski äärmiselt ebamugav.

Millega võiks tegu olla ning kuidas ma saaks seda leevendada?

Ette tänades,

K.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist võib olla käe sundasendist tingitud käenärvi kompressiooniga randmekanalis. Kasutage hiirega randmepatja. Kui asi ei parane, tuleks teostad läbivaatus.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Parem õlavars valutab

Tere

Sõitsin tõuksiga ja kukkusin parema külje ja käe peale. Ribivalu on taandunud. Parema käe õlavars ja õlg valutab edasi. Olen proovinud salvisid ja impulsse ja massaaži, aga valu ei möödu. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui kaela ei vigastanud, siis on tõenäoliselt tegemist siiski õlaliigese kapsli ja/või kõõluste probleemiga millega tegelevad ortopeedid. Pidage algul nõu perearstiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Käe surisemine, valu.

Tere,
minu probleem on parema käe surisemine ja valu, mis on kestnud viis nädalat. Käsi suriseb hooti terve käe ulatuses ja parema õla, peale mida lööb käelihastesse tugevad valuaistingud, samuti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käe surin ja valu mis algab valuga kaelas, abaluu taga ja õlas on tõenäoliselt põhjustatud kaelalülidevahelise diski väljasopistusest. Kinnitada seda aitab rö. pilt kaelalülidest kuna probleem on tavaliselt ...

Loe edasi

Tuimus paremas jalas ja torkiv valu mõlema käe sõrmedes.

Viimase 10 aasta jooksul on mul mitu korda olnud umbes 5-10 päevaste perioodidena parem jalg kergelt tuim (kõndides) ning torkiv valu parema jala varvastes ja parema käe sõrmedes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asja selgitamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule kindlasti valuperioodi ajal.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu käes

Tere!

Olen 21-aastane ning juba nii tubli kaks-kolm aastat olen vaeva näinud vasakus küünarliigeses oleva valuga.
Praeguseks on aga olukord selline, kus näo pesemine, turvarihma kinnitamine ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valud seoses kõõlustupe põletikuga küünarliigese piirkonnas kestavadki üsna kaua. Vajalik on vältida valu tekitavaid liigutusi. Konsulteerida võiks ortopeediga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Närvivalu

Ca 4 nädalat tagasi tekkis valu õlga ning terve vasaku käe "ärasuremise" tunne. Seostasin seda ülipika lennureisi ajal pikalt istuvas asendis olles käes närvi komprimeerimisega. Kuna ma ei saanud mitme ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Liigutamisel tekkiv valu õlas on viide võimalikule kõõlusepõletikule - siis sageli ka öine valu. Võimaliku närvivalu diagnoosimiseks on vajalik neuroloogi läbivaatus. Hea oleks teha eelnevalt rö pildid ...

Loe edasi

sipelgad naha all

Paar nädalat on parema käe õlanukist kuni parempoolse kõrvalestani jooksnud vaheaegadega "sipelgad naha all". Tunne on sarnane "surnud käe" verevarustuse taastumisele, lausa "pinde" ei ole. Tekib sipelgate ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks proovida massaazi ja kaelaharjutusi.

Loe edasi

Käe valu

Valutavad parema käe kaks esimest sõrme,natuke on paistes ka.Valu algab,kui olen 1-2 tundi teinud ühte liigutust,istutan taimi.Eelmisel kevadel oli sama probleem koos käte suremisega,kirurg tegi randmesse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb ka paistetus, on võimalik põhjus liigestepõletik. Võimalikud on ka kõõlustepõletikud. Konsulteerige ortopeediga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

tõmblused käes

Tere ! Olen 35 aastane noormees ja kirjutasin nädal tagasi teile vahelduvatest närvivaludest kätes ja jalgades. Need on hakanud tasapisi taanduma kuid säilinud on valu õlavarres ühe käe teatud asendis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu õlas on ilmselt tingitud kõõlusepõletikust (ülekoormus?). Käe kohmakuse põhjus jääb ebaselgeks. Soovitan visiiti neuroloogile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

käe verevarustuse häire???

Tere!
Olen 43 aastane mees. Paar päeva tagasi, hommikul ärgates tundsin, et vasaku käe väike sõrm on "surnud". Selline tunne tekib näiteks siis, kui käsi on pikka aega keha all olnud. Nagu nõeltega ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käe kõverdamisel ja sellel lamamisel võib traumeeritud saada üks käenärvidest mis põhjustab eeltoodud vaevusi. Külastage närviarsti.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: