lumbaalpunktsioon & SM 29.08.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere, Dr.
Sooviksin teada, et kui mulle tahetakse teha lum.pun. seoses SM kahtlusega, kas siis on võimalik paluda uuringut teostavalt arstilt ka mingit tuimestust/valuvaigistit või rahustit.... ma nimelt kardan seda uuringut, kuna olen kuulnud, et see võib päris valus olla(mu valulävi on madal...) ja pärast põhjustada veel ka pea- ja seljavalusid.Ja veel, kas lumb. punk. saadakse vastus aint SMi esinemise/mitteesin. kohta? et kui vaevused on hoopis millestki muust põhjustatud?kas siis see selgub samal uuringul... või otsitaksegi aint SMi? Uuring teostatakse haiglas sees olles.
Kas aint seljaaju MRTst ei piisaks, et teada saada kas s.ajus on koldeid või mitte? Peast leiti eelmisel aastal 1( ühe cm suurune) küsimärgiga kolle(uut uuringut pole veel tehtud).
Ise ei taha hästi uskuda, et tegu SMiga oleks, kuna need niinim. ägenemised on atüüpilised ja kestus ei ole alati üle 24h olnud(nii on kriteeriumites kirjas, et peab olema üle 24h)... samas on asju, mis on juba üle aasta olnud(väikeste pausidega)- pidev pearinglus(ei ole vertiigo),väsmus-magan vabal päeval 11-13 h järjest ja enne õhtut olen jälle rampväsinud(tihti tunne nagu gripis oleks), eelmisest suvest on kätes ja jalgades väikesed tõmblused-lihased "jõnksatavad" vastu minu tahtmist,seda iga päev.
Sellest suvest on jalgades ja kätes aegajalt sellist tuima tunnet koos ebameeldiva tundega nagu hakkaks käsi/jalg ära surema. Seda tunnet on esinenud nii paari tunni kaupa ühes jäsemes kuni 2,5 päeva järjest. Praeguseks on olnud seda mõlemas käes ja jalas kokku 4kuu jooksul. Samuti on jalalihastes- kintsus ja sääremarjas vahel tunne nagu hakkaks krampi kiskuma(pinges ja valus tunne)... selline tunne nagu oleks korraga ilma soenduseta liialt sportinud. Ei sõltu tööst, kuna olen vahepeal ka tööd vahetanud, kuid kõik on samamoodi.
Kas need võivad olla SMiga seotud vaevused? esitan need küsimused teile, kuna ei lähe enne haiglasse minekut enam neuroloogi juurde( ka haiglas ei ole mul raviarstiks sama kes polikliinikus) Palun vastake mu küsimustele.
Aitäh neiu, 25 a.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kirjeldatud vaevuste alusel ei saa SM diagnoosida. Oluline on neuroloogi läbivaatus, MRT uuring. Lisainfot annab ka seljaajuvedeliku analüüs mille võtmisel saab kasutada tuimestust. Soovitan kindlasti haiglasse minna et saaks selgust edaspidiseks.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Osteokondroos

Kuu aja jooksul pea valutab peaaegu iga päev, kõrv hakkas valutama, mõtlesin et kõrvapõletiku sain, kontrollisin, kuid selgus et kõik korras, kuulmine ka. Vererõhk normis. Vahest selg annab tunda,kui keeran ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Üks võimalik põhjus oleks kaelast lähtuv närvivalu - võiks lasta teha massaazi kaelale lihaspinge leevendamiseks. Kui paremaks ei lähe, tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Valulikud roided

Tere
Minu probleem seisneb selles et mõlemalt küljelt on roided valulikud.. hingamine natuke raske võitu ja aeg ajalt on ka selline tunne nagu surutaks roideid kokku.
Esimest korda andis valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks lasta teha rö pildi rinnalülidest ja minna neuroloogi vastuvõtule asja selgitamiseks. Umbes ravi määrata ei saa.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Tramadoli kõrvalmõjud

Tere,

Pöördun Teie poole oma õe tervise teemal (korra varem olen ka sellest kirjutanud- tema diagnoosiks on pudential neuralgia caused by the thethered cord syndrome which is caused by lipomeningomyelocele ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna tegemist on kombineeritud ja raske tervisehäirega, on minul teadmata tema seisundit, uuringute tulemusi ja haiguse kulgu võimatu teha konkreetseid soovitusi ravi jätkumise osas. Võin vaid öelda et ...

Loe edasi

Peavalu kukla piirkonnas

Tere

4 päeba tagasi hakkasin tundma kukla piirkonnas valulikkust. Kael kiskus kangeks. Algul lükkasin selle külmetuse alla. Kuigi enesele teadaolevalt ei ole ma külma saanud. Korra mõtlesin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik et põhjuseks on ühepoolsest kaelalihaste pingest tingitus suure kuklanärvi ärritus . Võimalikud on ka muud põhjused. Munakesi tuleks näidata perearstile ja kui abi ei saa siis neuroloogile.
Loe edasi

Uitnärvi stimulaator

Olen alati pidanud lugu Teie arvamusest-Palun suures plaanis-kas siis kui täna soovitakse paigaldada minu õele uitnärvi stimulaator on kõik hästi või on tegemist nö katsejänesega. Vabandust, et ei ole ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Mis diagnoosiga, mis eesmärgil, millises haiglas, kelle poolt?? Helistage tel. 6748591

Dr. AinPajos

Neurodiagnostika

Loe edasi

Ebaselge KT ja MRT vastus

Tere!

Millele viitab antud leid vasakul tagumises etm.rakus väike kroon. põletikule sobiv varjustus? Mida võiks edasi uurida minu sümptomitega? Millisele põletikule antud leid viitab?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist kroonilise põletikuga vasakus põskkoopas - kinnitab LOR arst. Ajus on väikesed kahjustuskolded seoses väikeste veresoonte haiguse või mikroembolitega ( südame rütmihäired?) Nägemislangust ...

Loe edasi

Kohutav käekiri

Tere!

Soovin teada, kui lapsel (13-aastasel) on kohutav käekiri, siis milline spetsialist võiks aidata? Kool tungivalt soovitab neuroloogi juurde pöörduda, kuid perearst ei näe selles vajadust. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb ka veerimishäireid ja kirjavigu, võib olla tegemist piirdunud aju arenguhäirega. Kui trükkimine sujub hästi siis võikski enam seda kasutada. Liigne tähelepanu ja nõudlikkus käekirja parandamiseks ...

Loe edasi

Alaseljavalu kiirgumisega põlvedeni

Tere! 2018a oktoobris algasid sisuliselt tühja koha pealt (vähemalt ise ei suuda mingit traumat vms probleemi algusega seostada) ulmelised alaseljavalud. Mõne aja pärast läksid üle ning asi oli korras, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on siiski lülidevahelise ketta väljasopistus, mis põhjustab jalanärvide ärrituse. Vaid MRT uuring näitab kettaprobleeme täpselt. Kui muud uuringud on korras, siis ikka tõenäoliselt saadetakse ...

Loe edasi

MRT Uuringu vastus

Kas saaks abi uuringu vastuse lahti seletamiseks ? Uurima hakati peavalusid mis on kestnud nüüdseks üle aasta koos muude muredega mida aina juurde lisandub. Detsembris olin emos kuna tekkis mega pearinglus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuring peavaludele põhjust ega seletust ei näita. Tõenäoline ongi migreenipeavalu, mille korral muutusi ajus ei tuvastata. Valusid ärahoidev ravi on aga spetsiaalsete ravimitega võimalik - määrab neuroloog.
Loe edasi

Karpaalkanal

Tere.
Mure järgmine, 3a tagasi lõigati vasakul käel karpaalkanalit,kuna käsi valutas meeletult öösiti ja uuring kinnitas diagnoosi. Nüüd valutab parem käsi samamoodi. Sain perearstilt saatekirja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõige sagedamini annab leevenduse ja ka paranemise spetsiaalse randmeliigese ortoosi kasutamine mis ei lase sirutada egas painutada labakätt. Ortoos on abivahendina müügil haigekassa soodustusega. Kanda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: