MRT vastuse lahtiseletus 09.11.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Tehti mulle MRT peaajust, seoses kuulmise langusega. MRT vastuselehel kirjas selline lause: frontoparietaalsel subkortikaalses valgeaines on ealisest normist enam mittespetsiifilisi valgeaine koldeid- Fazekas 1.
Muus osas oli MRT leiud normis
Kõrva-nina-kurguarsti soovitus oli pöörduda neuroloogile, ent kahjuks ei osanud ta antud leiu kohta rohkem infot anda.
Seega küsin Teilt-kui kiiresti peaksin ma üritama neuroloogi vastuvõtule pääseda? Kas peaksin otsima tasulist aega või annab oodata ka pool aastat(kahjuks on järjekorrad väga pikad).
Mida antud leid tähendada võib? Googeldades leiab igasugu hirmutavat infot, on ka mainitud skelerosis multiplexi-ma ei tea kas antud haigus on pärilik või mitte, aga lähisuguvõsas on selle diagnoosiga inimene(ema õde).
Mingeid kaebusi-sümptomeid mul ei ole ja varasemalt pole ka MRT-d tehtud.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on aju valgeaine väikeste kahjustuskolletega. Põhjus tuleks selgitada. võimalik on nt. südame rütmihäired, südame kodade- või vatsakestevaheseina defekt mis põhjustavad verehüüvete sattumist aju väikestesse veresoontesse - väikesed infarktid. Soovitav kardioloogilised uuringud.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Vanad verevalumid ajupildil

Tere!

Kaks aastat tagasi oli moment, kus mul algas õhtul äkki tugev peavalu oimukoha lähedal ja mõne aja pärast oli peas selles kohas väike lõhkemise tunne. Tundsin kohe ka seda, just nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vanad verevalumid oleks kindlasti näha ka juba tehtud kompuutertomograafial. Ilmselt on peavaluks muud põhjused. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Loe edasi

MRT ja antibiootikum

Selline küsimus, et kas peaga magnetresonantsustomograafilise (MRT ja MRA) uuringute ajal võib ka antibiootikume tarvitada. Mul vaja hakata antibiootikume sööma ja MRT ja MRA uuringud on antibiootikumi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib küll!

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Sclerosis Multiplex

Tere!
Olen 27 aastane naine kel diagnoositi aasta tagasi SM. Sain haiglas tilguti ravi ja sümptomid(väikesed tasakaalu häired, pearinglus) taandusid paari kuuga.
Otsustasime mehega saada laps ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Raviga on soovitav alustada kohe peale diagnoosi selgumist. Uue MRT määrab raviarst, kui diagnoos on ebaselge. Ilmselt tuleks alustada peale rinnaga toitmise lõpetamist.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

silmanärvi kärbumine

Tere!
Millest võiks olla veel tingitud silmanärvide kärbumine, kui diabeet ja SM on välistatud?Lisauuringutele rohkem ei suunatud, kuna aju ja nägemiskeskuse mrt korras.
Viimase poole aasta ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surinad kehas võivad esineda erinevate haiguste korral. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

MRT uuring

Olen 37 a. naisterahvas, kellel tehti MRT uuring, kuna oli jala ja käe "suremine" ja peavalud ka ammu. Kuna mu ühel vanemal oli sclerosis multiplex ( mille tõttu ta suri), siis see uuring tehtigi. Arst ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selleks, et täpselt vastata, peaksin ise pilte nägema.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

SM

Palun öelge, kas koldeleiu puudumine välistab Sm-i? Mulle on tehtud 3 a tagasi mrt peauuring kahtlusega, et võib olla see haigus. Aeg-ajalt hägune või hajevil nägemine, pearinglus, tasakaaluhäired, vahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

SM i sajaprotsendiliselt välistada ei saa, seega enesetunde halvenemisel tuleks käia neuroloogi vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

disk

tere. 3 kuud olen olnud haiguslehel põhjus järgmine. algasid valud seljas kiirgusid paremasse reide. neuroloog tegi plokaadi, peale seda läks veel hullemaks.tehtud uuringud ct ja mrt ,mis mõlemad ühise ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Mina usun, et neurokirurg andis Teie seisundi kohta Teid igakülgselt uurides vastuse, mida tuleks Teie poolt aktsepteerida või kui Te sellega leppida ei taha, siis konsulteerida mõne teise neurokirurgia ...

Loe edasi

sclerosis multiplex

Tere,

kas peast tehtud kompuuteruuringuga (CT) on võimalik näha, kas ajus esineb sclerosis multiplexile iseloomulikke koldeid.

Ette tänades vastuse eest

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt ei ole. Koldeid näitab MRT uuring.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

alzheimeri tõbi

Palun teada kas at kindlakstegemiseks on vaja uuringuid või piisab välisvaatlusest ? 2a tagasi sain nii diagnoosi.Meelespidamine läheb halvemaks,olen56a vana.Tänan vastuse eest. Ilme.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vaja on kindlasti lisauuringuid (MRT+EEG). Saadab neuroloog.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

peavalud

Tere!
Minu praegu 17,5 a. tütrel oli 7 a. tagasi peatrauma, viibis ka Lastehaiglas ravil; mõni aeg hiljem tekkinud sagedaste peavalude tõttu pöördusime uuesti arstide poole, mille tulemusena diagnoositi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kommenteerida saab vaid peale piltidega tutvumist.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: