Valud vasakus küljes + muud sümptomid. 01.06.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.

Tahaksin uurida ja küsida konsutatsiooni viimasel ajal ägenenud ebamugavustundele vasakus küljes. Viimasel ajal häirivad valud ja ebamugavustunne vasakus rindkere piirkonnas õlast kuni ribide alla), vasakus küljes ja seljas. Valu on rohkem pigem mingites asendites ja aegajalt rohkem ja tervamalt. Rohkem tekkib pressiv valu sisse hingamisel, haigutades jne. Hommikul ärgates ka selg väga kange. Pidevalt on aga ebamugavustunne ja kangus ning sellest tulenevalt raskendatud hingamine.

Lisaks sellele umbes 2 kuud tagasi tekkisid reisil öösel külmavärinad/krambid, mis kestsid ca 10 minutit. Pärast seda on seda veel juhtunud paar korda umbes 2-5 minutit. Pärast rahunemist on vaibunud.

Samuti on pikema aja jooksul (juba 2-3 aastat) kestnud kord rohkem kord vähem sellised hingamisraskused, kus justkui tekkib õhupuudus ja peab tugevalt sisse hingama, siis jälle kergem.

Ning veel on kestnud juba mõnda aega ka öösel käte/näppude suremine ning ka sagedane higistamine üle keha õhtul ja öösel.

Perearsti kaudu oleme teinud vereproovid, EKG, spirograafia ja kopsuröntgeni. Muidu kõik korras kuid veidi kõrge kolesterool ca 6,0 (olnud aastaid 5,3-6,2) ja natuke alla normi D-vitamiin.

Vererühku olen jälginud ka viimase 1-2 kuu jooksul ja see on kodus rahulolekus 110/60 ja 120/70 vahel. Kui tekkinud öised ebamugavustunded ja halb enestunne ja külmavärinad jms siis vererõhk üle normi palju kõrgem.

Hetkel oleme pannud kirja ka aja neuroloogile, kuid vastuvõtt alles augusti keskpaigas.

Tahaksingi uurida, kas tegemist võib olla probleemiga, mis kuulub neuroloogi valdkonda ja kas peaksin veel tegema mingeid täiendavaid uuringuid, enne neuroloogi poole pöördumist, et välistada mingeid muid asju. Hetkel perearsti soovitus on ainult puhata ja vältida füüsilist koormust (töö on füüsiline seega natuke keeruline).

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kaebusi on mitu ja põhjused võivad olla erinevad. Küljevalu selgitamiseks tuleks teha rö . pildid rinnalülidest (perearst), kuna võimalik on roietevaheline närvivalu mis saab alguse seljast. Muid kaebusi saab selgitada neuroloogilise läbivaatuse käigus.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Lülisamba MRT tulemus segane

Tere

Mul on viimased 3 kuud selgroos valud olnud. Perearst diagnoosis esialgu mulle närvipõletiku. Kuna 3 kuu jooksul pole olukord väga paranenud, käisin neuroloogi juures, kes suunas MRTd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pildil esinevad vähesed degeneratiivsed muutused ühes lülidevahelises diskis mis age seljaajust lähtuvatele närvidele ega ka seljaajule survet ei avalda ja seega ei põhjusta ka vaevusi. Valu võib pärineda ...

Loe edasi

Valu rindkeres

Kukkusin ca 4 nädalat tagasi. Kuna kaotasin teadvuse(veresuhkur langes liiga madalale, olen diabeetik, samuti eelnes sellele pikem periood alkoholi tarvitamist), ei teagi täpselt mille otsa kukkusin. Maas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diabeedi korral võib närvivigastus anda kestvaid valusid. Kui rö. pilt rinnalülidest on tehtud ja valud püsivad, tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

valud ülaseljas ja rindkeres

Tere! Olen 35a mees ja probleemiks juba neli aastat kestnud valud vasakus rindkeres ja abas.vahel on abaluu piirkonnas tunda valuline punkt. Tihti kiirgab valu vasakule rindkerre. valu on vasakul küljes, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjus võib olla muutustes kaelalülidevahelistes kõhrketastes. Paluge perearstil teha rö. pildid kaelalülidest ja tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

valu küljes

Tere!
Noorel naisel(25) tekkis töö juures vasakus küljes alumiste roiete piirkonnas tugev valu,mis oli pidev ja samas ka tuikav ja pärastpoole kandus edasi ka selja piirkonda samal kõrgusel.Halb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võis olla roietevahelise närvi ärritusega kas seoses muutustega selgroo rinnaosas või lihaspingest. Kui valud korduvad tuleks külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Valud südames hingamise ajal

Tere,
Pöördun Teie poole, kuna lugesin südamehaiguste poole pealt, et kui süda vaevab rahulikus olekus, siis ilmselt pole tegu südamehaigusega.
Mul on selline probleem, et näiteks vahel diivanil ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hea Maire
31 a. vanusel naisel tavaliselt südamehaigust ei esine, v.a. kaasasündinud probleemid, südame iseemiatõbi tekib naisel enamasti kümmekond aastat peale menopausi. Valu südame piirkonnas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: