õige diagnoos seljavalule 02.03.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kirjutan Teile oma poja nimel.Kuna ise ei saanud abi JärvAMAALT ,pöördusin Rapla neuroloogile,pandi torusse ja kõik oli kohe selge.Poeg kaotas jalad alt esmakordselt katusetöödel väga suure füüsilise koormuse tassimisel üksi oktoobris eelmine aasta ja peale seda on juhtunud 5 -6 korral,et keha ütleb täielikult üles(lihased,liigesed kätel jalgadel ja kogu kehal,nii,et töötama jääb üksnes mõistus aga keha enam käskudele ei allu).Muidugi viisin ta Rapla arstile,kuna sain ise sealt abi aga tegin suure vea,andes arstile suuna selles,et kahel õel on ka hiljuti diagnoositud epilepsia vorm mis päritud.Võibolla käis poeg isegi Teie juures:Esimene peauuring ei näidanud midagi aga teine uuring,eelnevalt magamata,näitas epilepsia leidu.Niisiis diagnoos pandud aga seljavalud aina suurenevad ja keha ütleb üles.Lasime teha perearstil puugi testid aa need olid korras.Ühel teisel katusemehel olid samad sümptomid aga need olid põhjustatud stressist ja peale rohtude määramist olukord paranes koheselt.Pojal peale epilepsiarohtusid aga olukord ei paranenud vaid halvenes.ALGAB tavaliselt sellest,et keegi urgitseks noaga nimmes piirkonnas selgroolülide vahel,selja meeletu väsimus liigub üles õlgadesse ja kui see kõik algab hommikul siis õhtuks võib juhtuda kogu keha liikumatus,müistus jääb ja käsin kehal liigutada aga keha on nagu välja lülitatud.Nägin,et pisarad jooksevad jõuetusest,väike pooleteistaastane tütar ukerdas kõrval aga isa ei suutnud ennast liiutada.ca 10-15 minutit,siis keha taastub lamades.Olen näinud elu jooksul epilepsia erinevaid vorme aga see seljahäda tal küll epilepsiast pole,pigem ehk tagajärg.Seljaga torusse pandud pole.On kukkunud väiksena sabakondi pele ja korra ka katuselt alla selja peale.Tal on elu ees ja lapsed kasvamas ja seepärast palun abi ehk kui riskite ,isegi vastuvõttu.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt ei ole tegemist epilepsiahoogudega. Tõenäoline on harv, sageli pärilik aga ka nt. kilpnäärmehaigusest tingitud kaaliumi liikumise häire lihaste ja vereringe vahel mis võib põhjustada füüsilisest koormusest provotseeritud mööduvaid jäsemete lihashalvatusi. Diagnoos kodustes tingimustes on võimatu. Tuleks pöörduda nt. Tartu Ülikooli kliinikumi neuroloogiaosakonda.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Oksendamine ja epilepsia

Noormees oksendab pool päeva ja siis järgneb epilepsiahoog. Peale hoogu oksendab veel korduvalt. Peale seda väriseb üleni ja on jõuetu. Neuroloogi juures tehtud ajuuuringud ja need peaaegu normis. Raviks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsiahoog võibki alata või lõppeda oksendamisega. Sel juhul aitab õige ravim ja õige annus. Eelkõige on tähtis õige diagnoos. Selle kinnituseks on aga vajalikud uuringute tulemused.
Helistage ...

Loe edasi

seljamure

Tere! Käisin täna röntgenis ja vastus oli selline - 5 nimme tüüpi lüli, lülisamba kerge kõverdumine paremale, nimmelordoos säilunud, lülikehade kõrgused ii, ahenenud lülivahed TH11 - L3, L5 - S1.
Palun ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Toodud muutused selgroos ei pruugi vaevusi pohjustada. Samas voivad nad olla aluseks korduvale seljavalule. Asi täpsustub peale läbivaatust neuroloogi npoolt.

Dr. Ain Pajos
tel. 6748591

Loe edasi

Lihased

Küsisin Teilt lihaste nõrkuse kohta ükskord ja vastasite, et võib olla tegemist lihashaigusega. Kuna perearst puhkusel, ei saa enne arsti juurde minna, kui ta tööle naaseb. Aga mida üldse tähendab lihashaigus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lihashaigusi on erinevaid, samuti ka nende ravivõimalused. Eelkõige on tähtis õige diagnoos. Tuleks ikkagi käia spetsialisti konsultatsioonil.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

sclerosis multipleks ja pea pööritused.

tere!mul oleks selline küsimus,kui mul on pidevalt pea pööritused,kas selle jaoks on ka mingeid ravimeid, mis seda leevendaks?diagnoos pandi 1,5 aastat tagasi.süstin beetaintferoni.aitäh!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravimeid on, kuid õige rohu saab määrata vaid teades põhjust. Pidage nõu oma neuroloogiga, kes süstid kirjutab.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

närvivalu rinna all

Tere, günekoloog diagnoosis mul "neuralgia intervertebralis dex." ja suunas neuroloogi vastuvõtule. Sain aja alles augustiks! Kas on mingeid n. ö. pehmeid ravivõtteid (soendus, käsimüügi ravimid jne.), ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu möödubki tavaliselt ise kui on õige diagnoos. Abiks tuleb seljamassaaz, pipraplaaster selgroo kõrvale valusasse kohta, paratsetamool.

Dr. Ain Pajos
6748591

Loe edasi

kolmiknärvipõletik

Mulle kirjutati karbamasebini.Ma pidin seda nädal aega võtma.Aga see ei aita.Selleks korraks võtab ainuld valu ära ja teeb uimaseks.Mis ma tegema pean.Ise olen ma 15aastane.Mul on olnud kaks korta äge ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ei ole diagnoos õige. Tulge vastuvõtule.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Neuralgia intercostalis

Naine, 24.a.
6 aastat tagasi autoavarii, mille tagajärjel (6.?) selgroolüli mõra, mist tänaseks paranenud ja pole aastaid endast märku andnud.
Nüüdseks tekkinud vasaku rindkere, vasaku käe ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diagnoos pannakse neuroloogilisel läbivaatusel. Õige raviga on paranemine kiire.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

peavalu

Lp. dr. Ain Pajos

Minu peavalu on kestnud kaks nädalat. Valu hakkab hommikul kui tõusen. Vasakult kuklast, kompides on valus. Valu kiirgab pea vasakule poolele. Liikudes, ujudes, suusatades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige diagnoos ja võimalik ravi selguvad arsti (neuroloogi ) vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Müasteenia

Kas on võimalik omal käel teha ENMG uuringut, et kõigi olemasolevate sümtomite järgi saada lõpuks õige diagnoos ja ka ravi ?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Saab - Mustamäe haigla ENMG kab. tel. 6971039
Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: