kaelalihaste tõmblemine pingelises olukorras?? 02.10.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:


Tervist!

Olen nüüdseks juba 22 aastane neiu, kooliajal ehk siis põhikoolis ilmnes mulle üks kummaline asi. Nimelt kui klassis oli vaja midagi ettekanda siis tekkis minus väikene närv, see väljendus siis nii, et hakkasin pabistama, punastama, vahest isegi hääl värises, süda puperdas nagu oleksin langevarjuhüpet sooritamas. Olin justkui krampis, kuid teadsin, et midagi ju minuga ei juhtu. Nimelt kui oma vihiku kätte võtsin ja klassi ees oma teksti pidin lugema hakkama siis tõmbasid mu kaelalihased justkui krampi ja pea keeramisel ma justkui oma kaela ei valitsenudki vaid nagu seda oleks teinud keegi teine. Pead ise keerates ta nagu justkui oli krampis ja kohati tekkis et pea justkui tahtis keerata aga kael mitte tulemuseks oli imelik pea värisemine?
Nüüd kui olen 222 ei ole vahepeal peale kooli lõpetamist sellist asja juhtunud, kuid kui astusin kõrgkooli ja vaja oli jälle esineda, tekkis mul see probleem uuesti. Olen ju enesekindel nüüd, kuid miks see probleem pole kadunud?? Mis selle põhjuseks võib olla ja kuidas seda ravida??


Ettetänades murelik!!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Probleemi nimi on sotsiaalfoobia. Tegemist on neuroosilaadse seisundiga mida sageli saab ravida antidepressantidega.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

kaelavalu

pidev kaelavalu, valus pead pöörata vasakule

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Süüdi ongi kaelalihaste pingeseisund mille põhjuseks tavaliselt degeneratiivsed muutused kaelalülidevahelistes liigestes. Aidata võib pidev ravivõimlemine kaelale ja korduvad massaazikuurid.

Loe edasi

Silmaaluse tõmblemine

Tere,
Olen 32-aastane naine. Mul on juba peaaegu kuu aega ühe silma alune tõmmelnud: hommikul ärgates ei tõmble, kuid päeva jooksul, vahel varem, vahel hiljem, hakkab tõmblema, ja tõmbeb kuni magamajäämiseni ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegu kroonilisest stressiseisundist tingitud lihastoonuse regulatsioonihäirega. Tuleks muuta elustiili - rohkem liikumist. Ravi tablettidega on pikaajaline.

Dr. Ain Pajos
tel. ...

Loe edasi

kaelalihaste harjutused ja peapööritus

Tere!
Kui kaugele tohiks kaelalihaste harjutustega üldse minna - kui pärast paari lihtsat harjutust on päevade kaupa peapööritus ja tasakaaluhäired, kas siis on see "vähese harjutamise viga", nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vähese harjutamise viga on kohene pearinglus seoses kaelaharjutustega. Kui pearinglus püsib mitu päeva tuleks diagnoosida põhjus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

kävarrelihaste tõmblemine

Olen 56 aastane naine.Tervis normaalne,vererõhk ainult kõrgem.
Probleem on selles ,et vasaku käe lihased küünarnukist allapoole tõmblevad
peaaegu terve päev.Millest see on?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Variante on mitu. Tuleb minna arsti vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

öine tõmblemine

tere! minu abikaasal (24a,meesterahvas) ööseti tõmbleb juba ligi kolm aastad.Ta näeb unes, et on kuskil kõrgel ja ta on kukkumas. kuidas sellest öisest tõmblusest lahti saab?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõmblused unne vajumisel ja erinevatel uneperioodidel on normaalne nähtus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: