Kas mul on ksvaja? 13.06.24 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Oma arsti juurde kutsuti tagasi alles mitme nädala pärast aga olen saabunud vastuste pärast mures ja palun Teilt arvamust, kas mul on kasvaja?
Endomeetriumi proovi vastus:
Histoloogiliselt ebaühtlase tihedusega stroomaga endomeetriumikoe fragmendid, milles proliferatiivsed endomeetriuminäärmed. Fokaalselt näärmete tihedus tavapärasest suurem. Arvesse võib tulla ebakorrapärane proliferatiivne endomeetrium samas hüperplaasia kriteeriumid ei ole täidetud.
2 kasvajamarkerit üle normi: cea 5,2 (norm max kuni 3,8), roma index 11,9 (norm kuni 11,4).
Onkomarkerid on olnud alates 2016 veidi üle normi, ajas tõusnud, 2018 a tehtud laparoskoopia tsüsti eemaldamiseks ja 2023 a. tehtud munajuha eemaldamise operatsioon ja hüsteroskoopia, kasvajamarker cea oli siis 4,2.
Kas MRT näitaks midagi täpsemalt või mis uuringud peaks veel paluma teha?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Antud analüüside vastuste järgi teil midagi ohtlikku ei ole. Vajate ajas jälgimist ehk ultraheli uuringut ja markerite kordamist aasta pärast. Otseselt teil praegu kompuuteruuringu vajadust ei ole.
Kui teil on rohked veritsused, siis on soovitav paigaldada hormoonspiraal Mirena, mis kaitseb teie emaka limaskesta ja aitab veritsusi oluliselt vähendada.
Perearsti juures on soovitav igaks juhuks teha ka rooja peitevere uuring, et välistada jämesoole probleemid ( CEA kerge tõus).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tupe sisene kipitus, kraapimne, kuumamine

Tere, mul on juba pikemat aega esinenud tuppe sisene kipitus ja õrn kuumamine. See sai alguse eelmise aasta septembris kui kasutasin kahte tampooni korraga ja unustasin ühe nendest tuppe mitmeks päevaks. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Teie kirja lugedes jääb kahtlus nn mesinädalate põiepõletiku ägenemisele peale vaginaalset vahekorda. Aktiivse suguelu korral ...

Loe edasi

Määrib

Tere!
Viimane mentruatsioon oli 15.06
Pidid tulla 17.07
Hommikul oli seks,peale teinud testi oli positiivne.Pärast hakkas määrima.Lõuna ajal ka teinud testi,ka oli positiivne.Esimene ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on algav rasedus ja esimestel raseduskuudel võib määrimist esineda. Kui rasedusega on algselt midagi valesti, siis kahjuks see katkeb. Rasedust ravimitega nii varases järgus ei säilitata. ...

Loe edasi

Rasedus ja muruniitmine

Tere! Kas raseduse ajal tohib niita muru, murutraktoriga. Jah pinnas on kohati ebaühtlane ning raputab, aga kas see tegevus ohustab kuidagi rasedust või pigem mitte?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil on enesetunne hea, mingeid määrimisi, veritsusi, valusid ei ole, siis võite niita, kuid ajaliselt mitte väga pikalt korraga. Kindlasti tehke pause. Tegemist on vibratsiooniga ...

Loe edasi

Kõrge hCG peal aborti

Tere

14.06 sai tehtud tablett abort, 7 nädalad rasedust oli. Ootamatu rasedus kuna oli spiraal, kontrollides selgus, et spiraali emakas pole. Tulles pärast aborti kontrolli 16.07 arst vaatas, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Peale raseduse katkemist või katkestamist võib HCG püsida väheselt kõrgemalt tasemel kuni paar kuud. See on individuaalne ja sõltub eelnevast raseduse suurusest. Antud väärtuse juures ...

Loe edasi

Kollane vedelik

Rindadest lekib kollast vedelikku,Kui vajutada

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Oleneb kas olete sûnnitanud ja millal lõpetasite imetamise, siis voib eritist pikemalt olla peale imetamise lopetamist. Kui sûnnitanud pole, siis pôörduge gunekoloogile. Dr Kadastik

Loe edasi

Rasedusvastane implataat

Tere. Mulle paigaldati rasestumisvastane implataat 10.07.24, millal tohiksin/saaksin olla vahekorras ilma kondoomita?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Põhimõtteliselt algab rasedusvastane toime kohe ja kui enesetunne on hea, ei ole rohket veritsust, siis võite vahekorras olla ilma kondoomita. Implantaadi foonil võib tekkida tsüklihäireid ...

Loe edasi

Läbipõlemine ja rasedus

Tere!
Olen pikemat aega elanud tööstressiga, mis ühel hetkel (2023 aasta lõpus) muutus läbipõlemiseks. Haiguslehte ma ei võtnud, vaid proovisin kuidagi läbi ajada. Kuidagi sain ka läbi aetud kuni ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on võimalik jääda väsimuse ja rasedusega seotud halva enesetunde pärast haiguslehele.
Teile on võimalik vormistada üleviimine kergemale tööle variant, mis kehtib kuni emapuhkusele ...

Loe edasi

Veritsus pärast seksi

Tere. Mul on spiraal olnud natukene üle poole aasta ja pole kordagi juhtunud nii, et peale vahekorda tuleks verd. 4 aastat on olnud üks partner. Nüüd üks kord peale vahekorda tuli verd ja peale seda on ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Te kahjuks ei täpsusta, mis tüüpi spiraal või mis nimega spiraal teil on. Spiraal on võõrkeha emakas ja võib seoses vahekorraga vahel kerget veritsust põhjustada. Kui veritsus ei ole ...

Loe edasi

Emaka seinad paksemad.

Tere,mul alatest Mai kuust kõht hakkas ärsult kasvama ja praegu suht suur juba nagu oleksin 5 kuud rase olnud,ja päevad käivad ilusti iga kuu aga ainult 2 päeva ,ja 17 Juuli käisin ämmaemandi juures aga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 47-aastane

Tuletage meelde, millal käisite viimati günekoloogilises kontrollis? Kas emakakaela vähi sõeluuring 45-aastaselt oli tehtud? ...

Loe edasi

Päevad ja pillid

Kas pillide võtmist võib alustada ka muul ajal kui päevade esimesest päevast ja kas sellega seoses muutub menstruatsiooni aeg ? Eesmärk ei ole rasestusmisvastase vahendi kasutamine vaid päevade aja muutmine ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Võite alustada igal ajal, kuid kui see jääb tsükli II faasi, siis ei pruugi menstruatsiooni edasilükkamine õnnestuda. Mida rohkem aega on järgmise menstruatsioonini, seda suurem tõenäosus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: