Pikk veritsemine peale päevi 16.04.24 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Kirjutan seoses veritsusega peale menstruatsiooni. Olen 20. aastane. Kasutan Lindynette 20 pille. Viimane menstruatsioon oli 1.-5. märts. Järgmine menstruatsioon pidi algama 3. või 4.aprillil (pole kindel sest seekord jäi üles märkimata). Ühesõnaga oli plaan päevad edasi lükata, kuna 2.aprillil oli tulemas mandlioperatsioon ja ei soovinud, et samal ajal päevad oleksid. Jätkasin pillide võtmist ilma nädala aja pausita, kuid üks päev ununes võtta ning paar päeva hiljem oli halb olla, et oksendasin samal õhtul pilli välja (~1h peale pilli võtmist, 3.aprillil). Päevad hakkasid siis hoopis 5.aprillil ja kestsid 4-5 päeva nagu tavaliselt, kuid peale seda hakkas määrima ja tuli pruunikat verd. Palju ma sellest ei mõelnud sest mõnikord määrib mul üks päevake peale päevi nii. Päevadest on möödas 12 päeva ja siiamaani nagu tuleks veidi verd, selline heleroosa mõnikord ja vahepeal tumedam veri. Täna tuli ka paar väikest vereklompi. Ise arvan, et kuna pille ei võtnud normaalselt, siis on midagi tasakaalust ära. Olen siiski pillide võtmist jätkanud ning pean veel paar päeva võtma. Pille olen kasutanud kusagil 2,5 aastat ja olen varem ka edasi lükanud ning probleeme esinenud pole sellega. Kas on muretsemiseks põhjust? Võtsin ka paratsetamooli koos kodeiiniga peale oppi ja haiglas anti ka valuvaigisteid. Need võisid ka ehk mõjutada? Kõhuvalu või muid sümptomeid esinenud pole.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Jätkake regulaarselt pillide võtmist skeemi järgi ja tsükkel läheb 1-2 kuuga paika. Midagi ohtlikku ei ole. Te unustasite, siis oksendasite, teil oli operatsioon ja olete kasutanud suhteliselt tugevaid valuvaigisteid. Kõik need tegurid võivad mõjutada ebaregulaarset, teistsugust veritsust pillide foonil.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Vererohke menstruatsioon

Alles hiljuti oli mul probleemiks pikk määrimine 6 nädalat. Käisin arstil ja esimese UHga kahtlustati polüüpi, teisel UHs käies polüüp välistati. Päevi polnud mul olnud peaaegu aasta. Arst pani peale määrimist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui jätkuvalt vererohke menses, siis ikkagi pöörduge arstile. . Kuna teil pikk tsüklihäire, siis võimalik et esimene menses ongi vererohkem. DRKadastik

Loe edasi

Veritsemine

Tere!
Mul hakkas peale vahekorda veritsema, varem pole nii juhtunud. Mis võiks põhjuseks olla?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Voib olla kui vahetu menstruatsioonieelne periood voi ka ovultatsiooni. Muidugi kui kordub, kindlasti pôôrduda gûnekoloogile. Dr Kadastik

Loe edasi

Vaskspiraal ja veritsemine

Olen 36aastane, 2 last, vaskspiraal paigaldati 4.juuli ja sealt alates on loetud päevad, kus ei ole olnud häirivat määrimist, vereeritust või menstruatsiooni. Verine voolus on enne päevi, peale päevi, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Teie kirjast loen: " ... igaks juhuks läbisin põletikuvastase kuuri, võtan rauatablette." Mida siis küll "igaks juhuks raviti, ...

Loe edasi

Menstruaaltsükli pikkus

Lp. Dr. Ülle Kadastik
Mul on probleem mentsruaaltsükli pikkusega. Normaalne pikkus on 28-35 päeva, kuid minul on see hetkese seisuga 45 päeva ja iga kuuga on see pikemaks läinud. Alles juunikuus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui tsükkel muutub ebaregulaarseks, siis põhjuseid on mitmeid, reeglina ikka hormonaalne. Kui pillid ei sobi, siisi soovitaks kollaskeha hormmooni tsükli II faasis 10 päeva jooksul .Suure tõenäosusega ...

Loe edasi

Yaz pillid, bakteriaalne vaginoos

Tervist! Käisin naistearstil 12. juuli, soovisin alustada pillide võtmisega, tehti ka suguhaiguste analüüsid, mis olid korras, avastati ainult vaginoos (kaebuseks oli tugev, veidi ebameeldiva lõhnaga voolus).

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
bakteriaalne vaginoos (BV) ja tupeseen esinevad sageli koos, mistõttu on Teile määratud ravi Dalaciniga ja lisaks ka Fluconazoliga. Dalaciniga tuperavi võib kasutada paralleelselt koos Fluconazoliga. ...

Loe edasi

Müoom

Tere!
Naistearsti külastusel diagnoositi müoom ja üsna suur. Vajalik on teha operatsioon. Päevad on alati vererohked. Esialgsel hinnangul opereeritakse ära ainult emakas ning emakakael jääb alles. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Reeglina tõepoolest peale emaka eemaldamist menstruatsiooni ei tule.Kui aga emakakaelaosa on piisavalt pikk ja säilunud ka pisut endomeetriumi,siis võib küll vähest vereeritust mõnikord esineda.Edu ...

Loe edasi

Ülipikk menstruatsioon

Tere!
14aastasel tütarlapsel on korralik veritsemine kestnud ilma pausideta üle kahe kuu.Arst avastas munasarja tsüsti ja samas ka tõsiasja,et emaka limaskest pole juba mitu kuud irdunud,seega tegelikke ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kõigepealt peab täpsustama tsüsti suurust ja iseloomu. Kui tegemist on tsüklihäirega, mis tingitud hormoonhäiretest ja tõenäolilselt selle foonil tekkinud ka tsüst. Kui teha hormoonravi, siis tsükkel ...

Loe edasi

munasarjad

tere! mul on selline mure, mul hakkasid järsku munasarjad valuta ja ei saa erit vetsus käia, st peale urineerimist munasarjad ning suguelund hakkab jubedalt valutama ! ma ei tea mis pärast ja siis toimub ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Võib olla on tegemist ovulatsiooni ajaga.Sel juhul peaks see olukord paari päevaga normaliseeruma.Kui ei,siis pöörduge oma vaevustega perearsti vastuvõtule.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Emakakaela haavand

Lp. dr. Seemen!
Läbivaatusel leidis günekoloog mul emakakaela haavandi, mis pidavat veritsema ning teatas, et seda tuleb kõrvetada. Minu üllatuseks teatas ta seda veel enne kui on käes PAP-analüüsi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Emakakaela ektoopiat e. "haavandit" näeb arst tupepeegliga läbivaatuse käigus. Aastas kord tuleb emakakaelalt võtta PAP analüüs, mis näitab rakulisi muutusi selles piirkonnas. Kolposkoopia ...

Loe edasi

menstruatsioon

Minu "päevad" oleksid pidanud lõppema 3 päeva tagasi, ent siiski esineb väheke vereeritust ja tuleb sellist pruunikat vedelikku.Olen juba 2 aastat tarvitanud rasedusvastaseid tablette Logest. Kas need ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Võimalik, et vähene pruunakas eritis tupest on seotud pillidega . Kui samasugune pikk veritsus tekib ka peale järgmisi päevi, soovitan konsulteerida naistearsti juures. Sageli aitab pillide vahetus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: