Küsimus 22.04.02 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!Kas naistearstid teevad rindade palpeerimist(vabandust, kui valesti kirjutasin) ka patsiendi soovil?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija !

Kindlasi, kui on läbitud koolitus onkoloogia keskuses. Piimanäärmeid on soovitav palpeerida m.tsükli 5-15 päevani. Noortel naistel teostatakse vajadusel ultraheli uuring.

Naistearst Galina Litter,

6052 739, -715

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Arstivisiit

Vabandan veel kord arulageda otsuse üle visiidile mitte tulla, aga ei sõltunud ainult enda valikutest ja olen õnnetu. Teil on minu analüüside vastused ja teadmised ning ei mõista millistest uuringutest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 52-aastane

Vabandus vastu võetud, kuigi palume saata arstile ekiri, et täpsustada, kellega on tegemist.
Alates 50. eluaastast on ...

Loe edasi

Valu alakõhus

Tere! Esineb valu alakõhus- tuikav. Mitte pidev ja tugev kuid siiski piisavalt häiriv. Esineb pigem siis kui kõht on täis söödud, kuid ka teinekord tühja kõhuga. Kord vasakul pool, kord paremal pool. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, need kaebused on väga ebamäärased. Kindlasti soovitaks günekoloogi juurde minna, kuid ka perearsti juures soolte osas uurida. Oluline on ka mao uuring, mille saab perearst korraldada. DRkadastik

Loe edasi

CA 125 testi tulemuse tähendus

Mulle tehti aprillis 2017 emakakaela konisatsioon, ja sellest ajast peale olen jälgimisel olnud. Peale konsiatsiooni tehti ka kõik vaktsiinid. Viimane kontroll oli novembris 2018, nüüd paari kuu pärast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete jälgimisel peale konisatsiooni. Kuna aasta tagasi said tehtud viimased analüüsid, siis 1-2 kuu pärast pöörduge uuesti analüüsideks ( PAP test ja HPV PCR). Kui analüüsid on korras, siis ...

Loe edasi

Menstruatsiooni ärajäämine ning alakõhuvalud

Tere!

Kirjutan seoses murega, et menstruatsioon on juba 11 päeva hiljaks jäänud (49 päev), kuid PMS sümptomid algasid juba 9 päeva tagasi (krambid alakõhus, kõhukinnisus, akne, motivatsiooni ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere ,ilmslet ikkagi hormonaalsed kõikumised ja kilpnääre omab suurt osa. Soovitaks teha täiendavad hormonaalsed uuringud, selleks peate külastama günekoloogi.DR Kadastik

Loe edasi

Evra plaastrid

Kui ma paigaldan plaastri esimesel mensese päeval,siis mitmendal päeval peale plaastri paigaldamist .võin olla vahekorras.et ei peaks kasutama kondoomi ?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Kui paigaldad esimese plaastri 1. menstruatsiooni päeval, on rasestumisvastane kaitse garanteeritud ja lisa-kaitsevahendeid ei pea kasutama. Kui paigaldad 1. plaastri järgnevatel mensturatsiooni ...

Loe edasi

Pillid

Tere! Võtan Sibylla plus tablette. Vahekorras olin kolmapäeval ja reedel unustasin võtta tableti hommikul. Võtsin selle 16 tundi hiljem õhtul. Tablett oli esimese rea viimane. Kui suur tõenäosus on, et ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kui unustada antibeebipilli tarvitamine, siis tuleks võtta kohe kui meelde tuleb ja jätkata edasi tavapäraselt skeemi 21+7 järgi. ...

Loe edasi

Rasestumisvastased plaastrid ja menstruatsioon

Selline mure on et hiljuti tegin aborti tabletiga ning see sai läbi 1.Augustil. Peale aborti hakkasin kasutama rasestumisvastaseid plaastreid ja kui ma õigesti mäletan siis plaastri kasutamise esimese ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!See võib osaliselt olla seotud tablettabordiga,aga pigem siiski plaastrite ebaõiges kasutamises.
Tehke nüüd üks plaastrivaba nädal ja siis alustage uuesti.
Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Beebipillide ja teiste ravimite koosmõjud

Tere

Hakkasin võtma topiramaati ja sellel on infolehel kirjas "Topiramate Orion võib vähendada rasestumisvastaste tablettide
mõju". Mu hetkel võetav beebipill on Sibilla plus. Kirjutasin ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kombineeritud hormonaalne kontratseptiiv KHK antibeebipillid Sibilla Plus on uued ja head antibeebipillid, kuna neil on näidustus ...

Loe edasi

Klamüüdia

Tere,

Endine parner teatas, et tal on klamüüdia ning ei tea, millal selle saada võis. Olen koos uue parnteriga olnud pea aasta, mingisuguseid erilisi tundemärke suguhaiguse osas pole täheldanud. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
On täiesti võimalik, et nii Teie kui ka Teie uus partner pole klamüüdiaga nakatunud. Kui seksuaalpartner on nakatunud klamüüdiasse, siis võimalus kaitsmata vahekorras nakatuda on 80%- seega ...

Loe edasi

kõhu valu

Päris alakõhus valu,see on tuim valu ja häiriv. Eile läks üle aga täna hommikul taas tagasi.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Alakõhuvalude põhjusi on väga palju. Naistel postmenopausis on alakõhuvalu seotud kõige sagedamini sooltega ( soole ärritussündroom, gaasid, sooltepõletik, kasvaja) . Pöörduga kõigepealt perearsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi