Vaktsineerimine 04.05.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Kuu aega tagasi oli mul vasakul rinnal suur punane laik,ei tea,kust tuli.
Peale seda on rinnas torkinud ja süda puperdab tugevasti puhkeasendis.Perearst nõustab ainult telefoni teel ja ütleb,et mul ärevus.
Nüüd pakuti mulle vaktsineerimist,modernaga.Mulle on paigaldatud hormoonspiraal mirena.Kas ma peaksin laskma enne analüüsid teha,või võin julgelt minna vaktsineerima.Perearst tervisekontrolli vajalikuks ei pidanud.

Ette tänades

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Vaktsineerimiseks ma vastunäidustust ei näe. Analüüsid enne vaktsineerimist pole vajalikud. Südame pekslemine võib olla seotud ärevushäirega, kuid põhjusi võib olla ka teisi, näiteks kilpnäärme talitlushäire. Igal juhul soovitan üldise kontrolli perearsti juures teha.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Emakakaelavähi vaktsiin Silgard

Tere,

palun öelge, kas emakakaelavähi vastu vaktsineerimise perioodil Silgard vaktsiiniga võib rasestuda? Mis peaks tegema siis, kui vaktsineerimine algas raseduse ajal?

Tänan ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
HPV vaktsiini mõju lootele polle veel piisavalt uuritud, kuid siiani tehtud uurimused kinnitavad, et vaktsiinil puudub lootele kahjulik mõju. Seetõttu on praegu soovitus raseduse ajal mitte ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi