Platsenta eesasetsus 23.04.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Raseduse 13 nädalal tuvastati platsenta täielik eesasetsus. Kaebusi ei esine. Kas seksuaalvahekord on lubatud, nii anaal,- vaginaalne, kui ka oraalseks?

Tänan

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kui ultrahelis oli näha, et platsenta katab emakakaelakanali sisesuudme ( placenta praevia), siis vaginaalse vahekorra korral otsese mehhaanilise surve tõttu emakakaelale on olemas risk verejooksuks. Seetõttu on soovitus vaginaalset seksi vältida. On võimalus, et raseduse kasvades platsenta serv, mis praegu katab emakakaela sisesuuet, migreerub, ja tänu sellele risk verejooksuks kaob. Platsenta asetsust täpsustatakse kindlasti järgmisel ultraheli uuringul 20.-21. rasedusnädal ja vastavalt tulemusele antaks soovitused edaspidiseks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus

Tere, olen rase 12+4,raseduse algusest peale on olnud määrimised, arvati hematoomi, Paides öeldi et hematoomi ei ole, käisin ka Tartus nemad nagu ütlesid et on.. Mõni päev oli puhas ja jälle.. Kolmapäeval ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Raseduse esimesel kolmel kuul on määrimine küllalt sageli.Kuna raseduse suurus on väike,siis on ka ernevate arstide arvamus võimalikust hematoomist erinev.Diagnoosi,et platsenta on all tähendab olukorda ...

Loe edasi

Kollakeha tsüsti eemaldamine 8.nädalal

Tere, peale ovulatsiooni tekkis kollakeha tsüst mis oli 5*6cm ja 8+1 raseduspäeval tegi tsüst keerud sisse. Hakkas suur valu paremas küljes, läksin kohe ITK vastuvôttu, 5 tundi hiljem tehti laparoskoopia ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kollaskeha toodab raseduse normaalseks arenguks olulist hormooni progesteroon. Platsenta hakkab arenema kohe raseduse esimestel nädalatel ja võtab kollaskeha funktsioon täielikult üle 10.-12. ...

Loe edasi

platsenta

Tere,
rasedus on 20+, sel nädalal käisin LA uuringul. Kodus avastasin, et kokkuvõttes on kirjas, et platsenta on tagaseinas. Tuli üllatuseks, kuna kuklavoldi mõõtmisel 12.nädalal kirjutas teine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Raseduse 20+-1 nädalal tehakse oluline ultraheliuuring loote arengu ja organite hindamiseks. See on täpsem uuring. Selle uuringu järgi määratud sünnitustähtajad on täpseimad. Hetkel ...

Loe edasi

progesteron

Tere!
Kui praegu vajan raseduse IVF (7 nädal) toetuseks Lugesteron 100 ja saan seda 600 mg ja progesteroni tase on tänu sellele normaalne, siis kas igal juhul hakkab organism ise 16-18 nädalal ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kollaskeha hormooni peate võtma kuni 18-nda ras nädalani, edasi võtab funktsiooni üle platsenta, siis te ei pea enam juurde võtma. Igal juhul platsenta on selleks ajaks võimeline tootma seda hormooni. ...

Loe edasi

juuksed

Tere!
Teie soovitasite siin kuskil juuste väljalangemise peatamiseks Filatovi ekstrakti, aga apteekrid pole sellist nimetust kuulnudki. Ehk seletate, mis see on, mida sisaldab ja kust saada?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Küsige siis lihtsamalt,nimelt platsenta eksrakti sisaldavat peanahale hõõrutavaid ampulle. Tervitades,Maie Väli

Loe edasi

Platsenta

Pärast esimest sünnitust tehti mulle puhastus, kuna platsenta tükid olid sisse jäänud. Millest see tuleb (aborte ega põletikke pole olnud)? Kui tõenäoline on, et järgmisel sünnitusel võib sama juhtuda? ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Platsenta peetumise tõenäosust ultrahelis tavapäraselt diagnoosida ei saa. (mõnikord harva võib see raskematel juhtudel siiski olla võimalik). Sagedamini on platsenta tükkide peetumise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi