Küsimus analüüside vastuste kohta 29.07.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Käisin juunis arsti (günekoloogi) juures kontrollis ning kahjuks ei saanud telefoni teel analüüside vastuseid küsida. Mul on eelnevalt diagnoositud emakakaela mõõdukas düsplaasia ja 2018.a kevadel on teostatud emakakaela konisatsioon ja diagnostiliseks emakakaela abrasioon.
2019.a juuni analüüside vastused digiloos on järgmised: Vähene rakuline materjal. Segamikrofloora. Neutrofiile mõõdukalt. Pindmise ja vahekihi lameepiteel. Hüperkeratotsüüdid.
Kuna võtsime mehega otsuse vastu lapse saamiseks, siis kas analüüside vastuses on midagi, mis raskendaks lapsesaamise protsessi?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Teile on tehtud PAP test ja see on korras ( düsplaasiat ja selle kahtlust ei ole). Tore , et planeerite rasedust! Rasestumiseks mingeid takistusi ei ole. Soovitan hakata igapäevaselt võtma foolhapet ja jätkata sellega ka raseduse ajal.
Kui HPV PCR testi pole seekord tehtud, siis soovitan 1 aasta pärast teha uued analüüsid ( PAP ja HPV PCR).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Probleemid põiega

Tere
Olen 47aastane. 10 aastat tagasi eemaldati üks munasari ja selle tulemuseks oli see, et menstrutasioon enam ise ei tulnud, vaid hormoonide abil. Olen saanud erinevaid hormoone, kuid kaua neid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Tänan tunnustuse eest.
Objektiivse vastuse saamiseks oleks väga oluline näha operatsiooni protokolli. Ühe munasarja eemaldamisel reeglina ei lakka menstruatsioonid, mingi lisafaktor ...

Loe edasi

Määrimine

Minu mure on selline, et 2010a. oktoobris käisin günekoloogi juures, iga-aastases kontrollis Lääne-Tallinna keskhaiglas seal võeti mult testid ja HPV oli positiivne, kuna emakakaelal on suur haavand, siis ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmeest selgub, et olete 23-aastane. Positiivne saab olla vaid HPV test. PAP test mitte. PAP test saab olla patoloogiline.
Õige on alati öelda, millal ja kus külastasite viimati ...

Loe edasi

Munasarjapõletik

Umbes kuu tagasi algasid vasakul pool alakõhus torkivad valud. Sain dr.Kapi vastuvõtule. Arst tuvastas tupepõletiku ja võttis pap-testi. Vastuse pärast tagasi helistades andis ta teada, et test oli korras, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 50-aastane. Teie vanuses on munasarjapõletik üliharva esinev ja siis näitaks seda vereproovist CRV - C-reaktiivse valgu oluline tõus, sest üliharva võib esineda ...

Loe edasi

Suguhaiguse võimalikkus

Tere. Mure järgmine- kolm kuud tagasi diagnoositi ureaplasma parvum, ravikuur oli antibiootikumiga ja paar päeva peale kuuri lõppu tundus nagu, et ongi ok. Aga siis alles algas - tupes ja emakas ja isegi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 38-aastane. Küsimusi on palju. Patsienti nägemata ja inspekteerimata ei saa ühest vastust anda, sest arstid on võimelised hindama kogu organismi funktsiooni ...

Loe edasi

Analüüsi vastuste lugemine

Tere
Kuna minu arst on puhkusel ning saan arstile alles juulis, siis palun abi analüüside vastuste lugemisel.
Analüüs on antud tsükli kolmandal päeval.
Lisasin failiga ka tulemused.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Gerli! Kahjuks ei tea ma Teie probleemi.Analüüsid,mis on antud m.tsükli 3.päeval on kõik normis ja kilpnäärme funktsionaalne seisund korras.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

mure

sain teada et mul on emakaela põletik ja haavand. olen analüüside vastuste ootel aga mure selles et kas ma tohin oma mehega nüüd olla vahekorras või ei.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. lõpliku dignoosi saab püsitada kui on saabunud analüüsid.Vajadusel peate tegema ravi ja aravi ajal ei tohiks suguelu elada.. Seni aga kui teil kaebusi pole, siis võite suguelu elada.Dr kadastik

Loe edasi

Diane ja analüüsid

Tere!

Naistearsti kontrollil käin iga aasta ja günekoloogi seisukohalt ma võin ravimid tarvitada. Minu nahaarst ütles, et Diane võtmine paha ei tee kuna nahk on väga rasune ja aegajalt on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Võite tarvitada küll rahusteid ja Dianet koos. Diane on tõhus ravim probleemse naha puhul.Võib olla oleks pidanud enne ravimi määramist määrama vereseerumis testosterooni sisalduse,aga kindlasti ...

Loe edasi

mure

tervist!
minu murex on sügelus intiimpiirkonnas, mõnikord peab kohe sügama, samuti esineb mul valgevoolust, see mure on mul juba ammust aega, käisin siis noorte nõustamise kabinetis, kus soovitati ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Minny!
Kuna Teie kaebus on ebameeldiv ja põhjustab Teile vaevusi, peaksite pöörduma naistearstile. Naistearstid ongi selleks õppinud ja koolitatud, et aidata professionaalselt abivajajaid. ...

Loe edasi

normaalne huvi

Olen 26 aastane naine. Soovisin 1,5 aasta jooksul rasestuda, mis aga ei õnnestunud. Läksin günekoloogi juurde ennast kontrollima kas minuga on rasestumiseks kõik O.K. Günekoloog tegi igasugused proove ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kindlasti peate täpselt küsima tehtud analüüside kohta, häbeneda pole üldse vaja. Oleneb arstist, reeglina tehakse neid analüüse, kuid mitte 100 %, sellepärast täpsustage, need on ju teie analüüsid.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi