Vaskspiraal ja sos pillid 17.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Lasin paigaldada nova t spiraali ja paar päeva hiljem peale vahekorda võtsin sos pilli kuna ei olnud ikka spiraalis kindel. Kas sos pill mõjutab vaskspiraali toimet ja vastupidi? Lugupidamisega :)

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Nova-T on mittehormonaalne emakasisene rasestumisvastane vahend ehk vask-spiraal, mille toime on mehhaaniline ,s.t. ta takistab viljastatud lootemuna pesastumist emakasse. Vaskspiraali tõhusus rasestumisvastase vahendina on 99% ja selle toime algab kohe paigaldamise hetkest. Seega poleks SOS pilli võtmine olnud vajalik. SOS pill ei mõjuta spiraali toimet, küll aga mõjutab ta menstruaaltsüklit. SOS pilli võtmise järel võib tekkida nädala jooksul veritsus ja järgmise menstruatsiooni aeg võib nihkuda. Sellisel juhul tsükkel taastub paari kuu jooksul ise. Ebakorrapärane veritsus SOS pilli võtmise järel on suhteliselt sage kõrvaltoime.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

SOS-pillid ja võimalik rasedus

Tere!!

Olin pärast päevade lõppu kaitsmata vahekorras ja mees katkestas vahekorra, kui toimus seemnepurse. Hommikul peale vahekorda võtsin 4 tunni pärast veega sisse ka SOS-pilli ühe tableti. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
On teada, et õigeaegselt võetud SOS pill kaitseb soovimatu raseduse eest 90% tõenäosusega. Mingit märki, mis koheselt viitaks, kas pill toimis või mitte, ei ole. Kui menstruatsioon oodatud ...

Loe edasi

SOS-pill ja klamüüdia

Tere.
Käisin 3 kuud peale sünnitust sünnijärgses kontrollis ja kui vastused kätte sain, sain teada, et mul on klamüüdia (3.detsember). Aga enne kui olin teadlik klamüüdiast, võtsin peale kaitsmata ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! SOS pillidel ei ole seost klamüüdia tekkes.Küll aga põjustavad SOS pillid vereeritust,sest pillides on väga suur kogus kollaskehahormooni,seetõttu vereeritus,mis tekkis on pseudomenstruatsioon ja ...

Loe edasi

Rasestumisvastased pillid

Tere! Hakkasin 20 päeva tagasi kasutama Lyndinette 20 rasestumisvastaseid tablette. Üks päev unustasin tableti võtta ja sellega kaasnes see, et pidin nädal aega kasutama kondoomi. Kuna ma ei usaldanud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
SOS pilli kasutamise järel võib tekkida veritsus 1 nädala jooksul. Antud juhul on tekkinud veritsused seotud SOS pilliga. Pillide võtmist jätka skeemi järgi. Pillide vabal nädalal tekib veritsus ...

Loe edasi

SOS- pillid

Tere
Küsimus selline, et nov kuus võtsin SOS-pillid, järgmine menstruatsioon oli õigeaegselt, kuid väga vererohke ja järgmised kaks menstruatsiooni samuti õigeaegsed, kuid vastupidi vähese verejooksuga!!! ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
muretsemiseks pole põhjust. SOS pillidega võib kaasneda erinevaid menstruaaltsükli häired (ebakorrapärane veritsus, verehulga muutus). Seetõttu ei soovitata SOS pille võtta sagedamini kui 1 ...

Loe edasi

SOS-pillid

Kas peaksin võtma SOS-pille, kui mu menses algas 8. ja vahekord oli 17. detsembril (kondoom purunes). Olen paanikas.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kaitsmata vahekord oli 10. tsükli päeval. 28-päevase tsükli korral on ovulatsioon 14. tsükli päeval pluss/miinus 4päeva, s.t. niiöelda ohtlik periood on seega 10.-18.tsükli päev. Samas näiteks ...

Loe edasi

Spiraal+pillid

Tere!
Palun öelge kas on võimalik teatud pillidega ühekordselt mensest edasi lükata või vereeritust vähendada, kui mulle on paigaldatud vaskspiraal?
Ette tänades
Mirell

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Mirell.
On küll. Retsepti saamiseks on vaja pöörduda pere- või naistearsti poole.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

sos pillid

tere

kas see kui olen võtnud sos pille ühe kuu jooksul juba kuu aja jooksul umbes 4 korda kas see mõjutab kuidagi oluliselt ka tervist? kas mõjud piirduvad ainult tsükli häirumisega?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! SOS pille soovitan võtta mitte enam kui 2 korda kuus, sest nad põhjustavad sageli tsüklihäireid. Kui suguelu on regulaarne ja partner on kindel(usaldusväärne), soovitan hakata võtma pille. Pillides ...

Loe edasi

pillid

Antibiootikumid teadupoolest ei lase antibeebipillidel mõjuda nii nagu vaja. Kas kombinatsioon pillid + postinor tuleks kõne alla ja kas see mõjub?
Ette tänades,
A

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravikuuri ajal võib pillide toime nõrgeneda, seetõttu soovitatakse sellel perioodil kasutada lisakaitsevahendina kondoomi. Võib kasutada ka SOS pille, kuid see võib põhjustada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi