Klotrimasooli kasutamine 20.11.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Tean, et interneti teel ei saa midagi diagnoosida, kuid küsin siiski abi, kuna viibin hetkel välismaal.

Seksuaalvahekorra ajal on tupp valus. Päeva jooksul annab ka tunda nagu miski kipitaks/kõrvetaks imevähe ka välistel suguelunditel.
Kasutasin nädal aega piimhappe bakterite tablete tupes, kuid miski ei muutunud. Kuna mul on elu jooksul mõned korrad tupeseen olnud, siis ostsin ka klotrimasooli tupe tablette. Kuid kui klotrimasooli tableti tuppe panin, siis natukese aja pärast, kui see sulas ja voolus alla poole tupes liikus, siis oli päris tugev kõrvetav tunne.
Kas see on normaalne, et klotrimasool kõrvetab tupes? Varem mul nii pole olnud.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kirja lugedes on esmane mõte ikka tupe seeninfektsioon, mida esineb sageli ja eriti neil, kes tarvitavad ravimeid, antibeebipille, EVRA plaastreid, NuvaRingi vms, aga ka antibiootikume, antidepressante jms.
Seeninfektsiooni puhul ei tohiks kasutada piimhappega lokaalseid tupekuulikesi, siis tekib alati põletus/kõrvetustunne.
Küll aga klotrimasooli kasutamine oleks igati õigustatud seeninfektsioonide puhul. Kui jätaksite ööpäeva vahele, siis prooviksite klotrimasooli. Kui kõrvetab edasi, siis loobuge nn pimesi ravist, ärge kandke pesukaitseid, peske apteegi leebe intiimpesugeeliga.
Välistada tuleks lateksi allergia kondoomidest, vahel on hädade põhjuseks tuppe unustatud tampoonid jm.
Saate tellida analüüse testikodus.ee lehelt, kui Eestis on harva trihhomoniaasi, siis mujal on.
Kohe, kui tulete Eestisse, broneerige aeg veebiregistratuur.ee lehelt meile vastuvõtule Pirita Naistearstid.

G.Litter M.D.
naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Zluconazol ja antibeebipillid

Kasutan 1,5 aastat Yasminellet. Partner elab välismaal, seksuaalelu on seetõttu harv. Viimase poole aasta jooksul on mitmel korral pärast vahekorda esinenud nn põiepõletiku sümptomid (pidev urineerimisvajadus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
ilmselt on tegemist "mesinädalate põiepõletikuga". Sellisel juhul on peale vahekorda valulik kipitav tunne urineerimisel. Kaebused on samad, mis põiepõletiku puhul, kuid uriini analüüs on korras, ...

Loe edasi

Valge tükiline voolus

Tere, on suur probleem valgete tükkidega, mis erituvad tupest. Eriti vahekorra ajal. Ei sügele, ei lõhna. Lihtsalt on väga häiriv ja määrib pesu ning vahekorras on olla raskendatud, sest kõik kohad on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
valge tükiline voolus on iseloomulik kandidoosile e. tupeseenele. Probleem on väga levinud ja seda soodustavad väga paljud erinevad faktorid: tampoonide ja pesukaitsete kasutamine, stress, ...

Loe edasi

seenhaigus

Tean, et mul on taas tupeseen tekkinud.
Ravisin seda varem klotrimasooliga, kuid peale päevi tuli tagasi.

Arsti juurde on väga pikk järjekord ja ennem kui arti juurde jõuan, on mu eraelu ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Nüüd saab klotrimasooli 1% kreemi apteegist käsimüügist.1 kapsel Fluconazoli 150 mg jääb vist korduva tupeseene ravis kesiseks.Soovitan kolm kapslit ,iga nädal üks kapsel klaasi veega sisse võtta. ...

Loe edasi

tupeseen

tere!Mul on üks väike küsimus Teile.Nimelt on mul tupeseen ja ma kasutan kloristasooli ( midagi taolist ).Kas samal ajal tohib võtta ka Diclomelani? Nimelt ma ei tea kas see on antibiootikum.Ja ma olen ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt kasutate klotrimasooli,millel on seenevastane toime.Teine ravim on ilmselt Diklofenak,millel in mittesteroidne põletikuvastane toime ja see ei ole antibiootikum.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Klotrimasooli tabletid

Tere ja head alanud aastat!

Ravin seenpõletikku nende tablettidega esmakordselt ja ei teadnud, et tablett nö välja sulab - hommikul oli voodis lausa loik. Ilmselt peaksin asetama tableti sügavamale ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Soovitan lükata tupetablett sügavamale ja kasutada ravi-päevadel pesukaitset, sest sellel perioodil osa tableti sisust eritub tupest.
K.Seemen

Loe edasi

Tupekandidoosi raviskeem

V.a dr. Seemen

Käisin valvearstil Ida-Tallinna keskhaiglas ning mulle määrati korduva tupeseene raviks pikemaajaline raviskeem - 10 Klotrimasooli kuuli ning 6 Diflazon 150 mg kapslit. Kahjuks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Diflucani 150 mg kasutatakse ühekordse annusena kandidoosi ravis. Korduvate kandidooside puhul on erinevaid raviskeeme, soovitan võtta ühe kapsli kuus.
dr. Seemen

Loe edasi

klotrimasool

Tere!
Olen kasutanud klotrimasooli nädal aega ja seene sümptomid kadusid nelja päevaga. Nüüd tekkis küsimus, et kaua ma pean kreemi veel kasutama. Kas võin kreemitamise pooleli jätta või pean järgima ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Nädalane Klotrimazol- ravi on piisav, pole vajadust enam jätkata.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi