Põiepõletik 09.09.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Umbes kuu aega tagasi tõusis palavik 38.6 ja oli paar päeva, siis langes. Põletiku näit veres oli 108, paari päeva pärast langes 16 peale. Uriini analüüsi külv oli negatiivne, aga uriinis oli leukutsüüte. Olen võtnud 3 pakki antibiootikume ja ikka on leukotsüüte ja palavik. Tabletide võtmise ajal oli palavik õhtul 37,1, vahel 36,9. Nüüd , kus viimane kuur sai läbi on teist päeva hommikul 37.1, õhtul oli 37,4. Viimane uriini analüüsi tulemus
07.09.2018 10:36: SG-relatiivne mahu mass 1.020 [norm 1.015 - 1.025]
07.09.2018 10:36: LEU-leukotsüüdid 100 /ul, 2+  !!
07.09.2018 10:36: NIT-nitritid neg [norm ... - 1]
07.09.2018 10:36: PRO-proteiin neg
07.09.2018 10:36: GLU-glükoos norm
07.09.2018 10:36: KET-ketokehad neg
07.09.2018 10:36: UBG-urobilinogeen norm
07.09.2018 10:36: BIL-bilirubiin neg
07.09.2018 10:36: ERY-erütrotsüüdid 10 /ul, 1+

Enne seda:
>>>> 27.08.2018 10:39: SG-relatiivne mahu mass 1.015 [norm 1.015 -
>>>> 1.025]
>>>>>> 27.08.2018 10:39: LEU-leukotsüüdid 25 /ul, 1+
>>>>>> 27.08.2018 10:39: NIT-nitritid neg [norm ... - 1]
>>>>>> 27.08.2018 10:39: PRO-proteiin neg
>>>>>> 27.08.2018 10:39: GLU-glükoos norm
>>>>>> 27.08.2018 10:39: KET-ketokehad neg
>>>>>> 27.08.2018 10:39: UBG-urobilinogeen norm
>>>>>> 27.08.2018 10:39: BIL-bilirubiin neg
>>>>>> 27.08.2018 10:39: ERY-erütrotsüüdid 10 /ul, 1+


Mida ma peaks tegema? Kas oleks mõistlik naistearsti poole pöörduda? Peale palaviku muud väga ei ole. Pissimisel valu pole. Vahel kui tunnen, et oleks tarvis tualetti, aga ei saa minna, tekib väike kramp põie piirkunnas, aga pole otseselt valus, kui istun sel hetkel mugavamalt siis läheb kohe üle.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kaebused ja tehtud analüüside tulemused on iseloomulikud kuseteede põletikule. Ravi pole olnud piisavalt efektiivne, sest ravi järgselt pole kaebused täielikult taandunud ja korduvas uriini analüüsis on põletikunäitajad olemas. Kindlasti soovitan pöörduda naistearsti poole, et uurida võimalike põletikutekitajate suhtes, mis põhjustavad nii sugu- kui kuseteede põletikke. Võimalik, et tegemist on põletikutekitajaga, mis kasutatud antibiootikumidele hästi ei allu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

põiepõletik

Tülitan Teid veelkord. Kas põiepõletiku ajal on suguelu lubatud. Olen lugenud, et see võib olla üks põiepõletiku tekitajaid.



Merike

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Merike!

Suguelu ei saa Teile keelata mitte keegi, see on Teie eraelu, kus otsuseid teete vaid Teie ise. Kõik ümbritsejad on konsultandid.

Kui on arstlikult tõestatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi