Põepõletik ja antibiootikum 13.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Ma olen 11.nädalat rase ja mind kimbutab põiepõletik (põiepõletik on minu puhul krooniline). Uriinist avastati coli bakter. sain raviks Nitrofurantoin. Kahjuks on ravikuur kohe läbi ja paremaks ei ole läinud, ikka ärritab kõvasti põit (urineerimisel valus ei ole). Kui määratakse uued ja tugevamad antibiootikumid, kas see võib kuidagi loodet kahjustada kui tarvitan raseduse jooksul mitu nädalat antibiootikume? Ma olin juba mures Nitrofurantonini tarvitamise pärast, kuid nüüd kui veel tugevamad määratakse kardan rohkem. Kuidas põiepõletik lootele mõjub? Kahjuks looduslikud meetodid ka ei leevenda.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Rasedatel tuleb ravida kõik haigustekitajad, mis leitakse. Ravi on alati ohutum, kui ravimata jätmine. Nitrofurantoiin on leebe sulfoonamiidide rühma kuuluv ravim, mida mõned rasedad tarvitavad kuni raseduse lõpuni pidevalt. Antibiootikum valitakse tekitaja tundlikkuse järgi ja vaid selline, mis on lubatud rasedatele.
Usaldage oma raviarsti, ta valib kindlasti parima ravimi rasedale.
Rohke vedelik tuleb kasuks, kuid ei ravi patoloogilisi baktereid. Ravimata jätmise korral võib rasedus katkeda.

Palun vabadust pisut hilisema vastuse korral väga mõjuvatel põhjustel.
G.Litter M.D.
naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

antibiootikum.

Tere, sooviks teada, ka arst on kohustatud ütlema, kui ta kirjutab patsiendile välja antibiootikume?
Kas need ravimid on antibiootikumid, Canifug Vaginalcreme 2%
ja Duphaston
Ja kas Polygynax ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Miks Te seda küsite?
Arst ei ole kohustatud Teid ravima, kui Te seda ei soovi.
Kuna Teie poolt nimetatud ravimid on vaid lokaalse toimega, ei ole mingit ohtu ega riski, ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikum

Tere!
Kasutan pille diane-35, hakkan antibiootikume tarvitama. kas väheneb pillide rasestumisvastane mõju? (pille kasutan juba 3 nädalat ehk siis viimane nädal).

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravi ajal väheneb pillide toime ja seetõttu on ravi ajal vajalik kasutada lisakaitsevahendeid(kondoom),
dr.K.Seemen

Loe edasi

klacid

Olen rase,18+6. Mul avastati ureaplasmoos. Arst määras mulle ja mehele klacidi 5-päevase tableti kuuri. Kas sel ajal tohib olla vahekorras ilma kondoomita? Kuidas mõjub see antibiootikum lapsele?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui koos ravite, siis võiks; kuigi on naistearste, kes keelavad.
Kaasajal on seisukoht, et vahekorra keelamine on inimõiguste rikkumine.
See on vaid Teie otsustada. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi