hormoonid ja orgasm 15.02.02 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!



Olen 33 aastat vana ja viimased pool aastat pole ma orgasmi saanud.

Vereanalüüsis on kilpnäärme antikehi üle normi (300 ühikut), olen sama kaua (pool aastat) hädas ka tsüklihäiretega.

Endokrinoloog ravi ei määranud. Mida ette võtta?



Ette tänades,

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Ma arvan,et kilpnäärme antikehade tiiter ja anorgasmia ei ole omavahel seotud.Kui esinevad aga ka menstruatsioonitsükli häired,siis peaks vist oma günekoloogiga konsulteerima.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Ülekaal ja tsüklihäire

Lugupeetav dr Maie Väli

Tere

Minu mure algas 3 aastat tagasi. Nimelt lasin günekoloogi soovitusel paigaldada endale mirena spiraali. Algas tohutu väsimus ja kaalu lisandus 20+ ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere !Oletegi internetiavarustes ise endale diagnoosi leidnud.Paluge perearstilt saatekiri minu vastuvõtule,seega siis endokrinoloog - günekoloogi juurde. Tuleks teha süsivesikute ainevahetuskontroll koos ...

Loe edasi

Puudub abrasioonijärgne veritsus

Tere!
Olen 36 a.vana, 3 sünnitust, 1 peetunud rasedus.
Eile mulle tehti emaka abrasiooni, kuna sellele eelnes 2-nädalane veritsus. Peale operatsiooni oli hästi väike veritsus paar tundi, ning ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale emaka abrasiooni esineb vähene vereeritus/määrimine kuni 1 nädala jooksul. Samas võib veritsus olla ka vaid 1. päeval ja see on normaalne. Arsti poole peate pöörduma, kui tekivad tugevad ...

Loe edasi

Pillide vahetamine

Tere!

Küsimus seoses pillide vahetamisega.
Olen tarvitanud Jeanine't regulaarselt ~15 aastat (sünnitanud pole). Kuid viimased pool aastat olen olnud hädas vahemäärmisega (iga kuu). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Uute pillidega vahetuse korral võib alustada pillivaba perioodi jooksul, kuid mitte hiljem kui 7 päevase pausi järel. Alustada võiks nüüd Leverettega 7 päevase pausi järel. Rasestumisvastane ...

Loe edasi

Üleminek NuvaRinglit Jeanine pillidele

Tere!

Otsustasin rasestumisvastasevahendina proovida NuvaRingi asemel Jeanine pille. Arutasin naistearstiga enda soovi läbi, kuid arusaamatuks jäi, kuidas käib NuvaRingilt üleminek pillidele. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Nimetatud ravimid, antibeebipillid, NuvaRing, EVRA plaastrid, kuuluvad KHK kombineeritud hormonaalse kontratseptsiooni hulka ...

Loe edasi

Soov pillide söömine lõpetada

Tere!
Pea 5a tagasi pöördusin naistearsti poole kuna päevad olid väga ebaregulaarsed ja käisid ikka väga harva, praktiliselt polnudki neid. Mind vaadati üle ja avastati polütsüstilised munasarjad. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillidel on lisaks rasestumisvastasele kaitsele ka erienevaid positiivseid kõrvaltoimeid: tsükkel on korrapärane, vereeritus menstruatsiooni ajal vähene, menstruatsioonid on valutud, akne probleem ...

Loe edasi

Müoom ja paks endomeetrium

Tere!
Olen 41-aastane. Menstruatsiooni tsükkel kestab u 23-25 päeva. Mõnikord veritseb palju ja kestab 5 päeva, teine kord võib olla ainult 2 päeva ja kehva veritsusega. Mul on avastatud müoom 3 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Müoomisõlm 3cm, mis paikneb emaka lihaskoes ja ei deformeeri emakaõõnt, ei vaja kindlasti kirurgilist ravi. Müoomi tuleb edaspidi jälgida kord aastas. Endomeetriumi ehk emaka limaskesta paksus ...

Loe edasi

Tavaelu tegevuste juurde naasemine peale emakakaela polüübi eemaldamist

Mul eemaldati 28.07.2020 emakakaela polüüp, 2cm (ilma narkoosita).
Unustasin arstilt küsida, et kui ruttu ma võin naaseda jõutrenni, ujumise, sauna ja muude aktiivsete tegevuste juurde ilma et see ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Teie arstiga saab nõus olla: vähemalt seni ambulatoorse operatsiooni järgne režiim, kuni kestab määrimine või veritsus. Eriti ...

Loe edasi

Pillide lõpetamine ja menstruatsioon

Võtsin pille (peamiselt Novynette) järjest umbes 9 aastat ja lõpetasin nüüd kevadel - viimase pilli võtsin 14 mai ja päevad lõppesid 22 mai. Tänaseks (30 juuli) ei ole päevi uuesti alanud. Väga kerget ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui pilid lõpetatakse, siis võib aega võtta kuni menstruaaltsükkel taastub.Vahel võib võtta aega kuni 6 kuud. Seega ei ole põhjust muretsemiseks. Külla aga peate arvestama, et võite vahepeal rasestuda ...

Loe edasi

Re

Tere!

Kas on võimalik rasedus, kui viis päeva pärast vahekorda algasid päevad?
Pärast päevi alakõhus mõlemal pool aeg-ajalt valud. Järgmiste päevadeni vähemalt kaks nädalat.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Mina soovitaksin teha uriinist rasedustest või Synlab laboratooriumis määrata hCG. Siin võib olla tegemist emakavälise rasedusega.
Edu soovides, Maie Väli

Loe edasi

Beebipillid

Tere!

Unustasin võtta esimesel nädalal kolmanda pilli ja võtsin selle alles pea 14h hiljem. Olin samal päeval vahekorras kui unustasin pilli võtta ja enne seda kaks päeva tagasi ehk samal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Kõige suurem risk soovimatuks raseduseks on siis , kui unustada pill võtta esimese pilli-nädala jooksul. Peaksite võtma SOS pilli. Samas jätkake pillide võtmist tava skeemi järgi ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi